A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Hvem optager kviklån?

Mange mennesker vælger at tage kviklån, fordi de har brug for penge hurtigt og ikke har adgang til andre former for lån eller har en opsparing. Kviklån er kendt for at være hurtige og nemme at få godkendt, og du kan normalt modtage pengene inden for få dage eller endda samme dag som du ansøger.

Nogle mennesker tager kviklån, når der opstår en uforudset udgift eller en uventet regning, som de ikke har mulighed for at dække med deres nuværende indkomst eller opsparing. Det kan fx være en værksted- eller tandlægeregning, vaskemaskinen der bryder sammen eller telefonen der går i stykker.

Der er også nogle, der tager kviklån, fordi de har en presset økonomi eller ikke kan få godkendelse til lån fra traditionelle finansinstitutter, såsom banker eller kreditforeninger. Kviklånsudbydere har normalt færre krav til kreditvurdering og indkomst, hvilket gør det lettere for folk at få godkendelse.

Det er vigtigt at bemærke, at kviklån normalt har højere renter og gebyrer end andre former for lån, så det er vigtigt at tænke grundigt over, om du har råd til at betale det tilbage inden for den aftalte tidsramme. Hvis lånet ikke betales tilbage til tiden, kan det føre til yderligere gebyrer, renter og negative konsekvenser for kreditvurderingen.

Læs vores artikel, hvis du ikke er helt sikker på, hvad et kviklån er.

Flere tager kviklån efter ny lovgivning

I Danmark er lovgivningen om kviklån blevet strammet i de seneste år for at beskytte forbrugerne mod at optage lån, som de ikke har råd til at betale tilbage. Den seneste lovændring trådte i kraft i juli 2020 og inkluderer følgende:

  • Kviklånsudbydere skal foretage en kreditvurdering af dig som låntager for at sikre, at du har tilstrækkelig indkomst og betalingsevne til at betale tilbage lånet.
  • Der er fastsat et loft for ÅOP på kviklån på 35% og et maks. På 25% for markedsførte lån, hvilket betyder at de årlige omkostninger i procent ikke må være højere..
  • Udbydere af kviklån skal give låntagerne relevante oplysninger om vilkår og betingelser for lånet, inklusive samlede omkostninger og ÅOP.
  • Du har som låntager har ret til at fortryde aftalen inden for 14 dage uden omkostninger.

Disse lovmæssige krav skal sikre, at udbydere af kviklån overholder retningslinjer for ansvarlig udlån og giver forbrugerne klare og gennemsigtige oplysninger om lånene.

Dette betyder også at flere danskere optager kviklån med ro i maven, fordi markedet nu er reguleret i en grad, hvor du som forbruger kan føle dig sikker og er tilpas beskyttet.

Det er vigtigt for dig som låntager at forstå vilkårene for dit kviklån og sørge for, at du har råd til at betale tilbage lånet inden for den aftalte tidsramme.

Læs flere ofte stillede spørgsmål eller udforsk definitionerne af forskellige typer lån:

Klar til kviklån?

Gå til vores kviklån oversigt

Find kviklån nu

4.5 på Trustpilot | 15 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Indhold, kommunikation og analyse
Joachim har fra 2018 til 2023 skrevet artikler med udgangspunkt i privatøkonomi og forbrug. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med kommunikation og online markedsføring og elsker at bruge sine analytiske evner til at forvandle store datasæt til spiselige finansnyheder. Han har bl.a. fået sit indhold udgivet på BT.dk.