A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Spørgsmål og svar om lån

For de fleste danskere er det at låne penge, noget de enten har erfaring med eller kommer til at opleve i løbet af livet. At låne penge giver nemlig muligheden for at indfri nogle drømme eller løse nogle udfordringer på den korte bane.

I dag er det at låne penge, noget som stort set alle har mulighed for og markedet og mulighederne for forskellige finansieringsløsninger, har aldrig været større.

At låne penge er dog en beslutning som har stor indflydelse på din nuværende og fremtidige økonomiske situation, og enhver beslutning om lån, bør derfor være baseret på et rationelt og ansvarligt grundlag.

Herunder har vi samlet de vigtigste spørgsmål og svar om forskellige lån. Formålet er at du kan blive klogere på dét at låne penge, og blive klædt ordentlig på til at tage den rigtige beslutning, når du skal finde finansiering til ethvert formål.

Hvad er ydelsen på et lån?Hvem optager kviklån?
Hvad er renten på et kviklån?

I tilfælde af at du gerne vil vide lidt mere om forskellene mellem forskellige typer af lån, kan du tjekke her for definitionerne af de mest populære:

Hvad er privatlån?Hvad er et samlelån?
Hvad er kviklån?Hvad er et forbrugslån?
Hvad er hurtig lån?Hvad er sms lån?

Find yderligere information og inspiration om lån her på Mikonomi.dk

Foruden vores oftest stillede spørgsmål, kan du finde en lang række andre spørgsmål og svar om lån her på Mikonomi.dk, som omhandler specifikke temaer og områder.

Fx har du mulighed for at blive klogere på en lang række lånerelaterede begreber og fagord, som du vil støde på i forbindelse med optagelse af lån, og som vi vurderer det er vigtigt for dig at kende til, før du takker ja til et lån.

Mikonomi logo Bliv klogere på de vigtigste lånerelaterede begreber her: Lånebegreber

Er du i tvivl om, hvorvidt du har råd til at låne penge, eller hvor meget du har mulighed for at betale tilbage, ift. dit rådighedsbeløb? Vi har samlet en række af de mest populære lånebeløb og lavet en gennemgang med et repræsentativt låneeksempel, for hvert lånebeløb.

Mikonomi logo Bliv klogere på hvad de koster at låne penge her: Hvad koster det at låne?

Med de mange forskellige låneudbydere på markedet følger også mange forskellige lånetyper. Nogle af dem er decideret forskellige tjenester, mens andre blot er forskellige begreber for den samme type lån. Uanset hvad du ønsker at låne penge til, kan du blive klogere på, hvilken slags lån, der er det optimale til din situation.

Mikonomi logo Læs om de forskellige muligheder for lån her: Definition på forskellige lån

Mangler du stadig svar?

Sidder du stadig tilbage med spørgsmål, som du ikke har kunne finde svar på? I så fald skal du ikke tøve med at kontakte os enten på info@mikonomi.dk eller på 38 42 74 00. Vi sidder klar ved telefonen mandag til fredag mellem 09.00 og 15.00.

Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for Lånio.dk ApS. Siden 2012 har Mark arbejdet med formidling og sammenligning af usikrede lån samt øget gennemsigtighed på det finansielle marked i Danmark. Hans bedrifter indenfor lånemarkedet er bl.a. omtalt i Børsen og er desuden blevet anerkendt gennem EY Entrepreneur of the Year i 2018 og i 2019. Senest har selskabet bag Mikonomi.dk modtaget Børsens Gazellepris for 2019 og 2020.