Skift bank

;

Vores "skift bank"-service er på vej

Vi er netop ved at udvikle en service, der muliggør at skifte bank på nettet. Vi arbejder hårdt på at færdiggøre det nødvendige indhold og få aftaler med vores partnere på plads. I mellemtiden er du velkommen til at sammeligne lån med vores låneberegner,

Skift bank online

Skift bank med Danmarks førende sammenligningsplatform Mikonomi.dk. Vi hjælper danskerne med at finde de billigste lån, boliglån, forsikringer samt bankskifte. Lån penge i banken med Mikonomi.dk. Mikonomi.dk gør det både nemt, overskueligt og hurtigt at finde den billigste udbyder af de finansielle produkter.

At skifte bank kan i mange tilfælde være en økonomisk rigtig god beslutning, da der kan hentes mange besparelser på bankernes renter og gebyrer. Du finder ud af, om du kan spare penge, ved at anvende vores service øverst på denne side.

Et bankskifte er ikke så besværligt, som mange gør det til. Skal du skifte bank, skal der naturligvis gøre et lille stykke arbejde i form af samtaler med diverse danske banker. Belønningen er dog, at du over tid kan spare rigtig mange tusinde kroner på lavere renter og gebyrer. I princippet kan det ikke betale sig ikke at undersøge mulighederne for et bank skifte.

Skift til den billigste bank - 3 simple trin

Det er umuligt at sige noget generelt om, hvilken bank eller realkreditinstitut i Danmark, der er billigst. Priserne på renter og gebyrer kan nemlig variere fra de forskellige kunders individuelle behov.

Derfor vil det også være en god idé for dig at undersøge dine individuelle behov i forbindelse med et bankskifte til en af Danmarks billige banker. Det har Mikonomi.dk gjort nemt for dig med disse 3 simple trin:

   • Oplys os om dine behov øverst på siden - det tager et par minutter at starte dit bankskifte
   • Vi kontakter banker i Danmark, der vender tilbage til dig med henblik på et tilbud på bankskifte
   • Du vælger den bank, der tilbyder dig den bedste løsning

Oplys os om dine behov

For at finde frem til den billigste bank for dig, kræver det, at du oplyser os om dine personlige behov, så vi er sikre på, at vi kan matche dig med de bedste banker. Hvis du skal skifte bank er det således vigtigt, at du opgiver de korrekte oplysninger, så vi kan forsøge at sikre dig den laveste rente og dermed opnå den bedste besparelse.

For at bankerne kan tilbyde dig den optimale ydelse, skal de typisk vide noget om dine boligforhold i form af boliglån, realkreditlån og boliggæld, dine indtægter i form af løn, pension og investeringsafkast samt dine familieforhold. Vi sørger selvfølgelig for, at dine oplysninger bliver opbevaret fuldt forsvarligt og fortroligt.

Vi sørger for kontakten til bankerne

Når vi er i besiddelse af dine oplysninger, ved vi hvilke banker, der kan tilbyde dig de mest favorable priser og renter på dit bankskifte. Derfor sender vi dine oplysninger videre til de billigste banker ud fra dine behov.

Herefter sker der det, at bankerne tager kontakt til dig med et banktilbud og et bud på, hvordan de kan tilbyde dig, hvis du vælger at skift bank til dem. Det hele er naturligvis gratis og uforpligtende. Du kan således intet tabe på det, ud over en smule tid.

Efter du har talt med de forskellige banker omkring eventuelt bankskifte, er det tid til at vurdere, hvilken bank der er billigst og i givet fald, om den er billigere end din nuværende. Er der en bank, der opfylder dine behov for et bankskifte, er det bare om at skifte til den billigste bank.

Banker i Danmark - kan det betale sig at skifte?

Der findes en del banker i Danmark, som tilbyder forskellige typer banklån. Udover det er der også nogle realkreditinstitutter, som enten arbejder selvstændigt eller gennem samarbejde med bankerne, og som tilbyder realkreditlån.

På Mikonomi.dk arbejder vi for større gennemsigtighed hos danske pengeinstitutter, på blandet andet banklån. Derfor ville vi gerne kunne vise et udsnit af bankernes priser, på renter og gebyrer. Hos Mikonomi.dk, kan du se en oversigt over Danmarks største banker, når du skal skift bank.

Det er desværre svært for os at give en oversigt over priserne hos de danske pengeinstitutter, så i stedet har vi valgt at lave en mere simpelt oversigt, så du i hvert fald har mulighed for at se dine valgmuligheder. Den hurtigste måde at undersøge, om det kan betale sig for dig at skifte banklån, sker via vores kontaktformular øverst på siden.

Sammenlign banklån - find den laveste bankrente

Når det kommer til bankprodukter er renter og gebyrer naturligvis en vigtig faktor - det er dem, de bestemmer prisen: Således hvad du hver måned betaler i kroner og ører. Derfor bør altid sammenligne renter og gebyrer på dit privatlån.

Skift bank ved at sammenligne de laveste renter. Selv en lille forskel i rentesatserne kan betyde meget for dig, når løbetiden på eksempelvis boliglån er 30 år. Kan du eksempelvis sammenligne dig frem til en renteforskel på 0,25 %, vil du over tid kunne spare mange tusinde kroner.

Du skal dog passe på med at udelukkende at se på rentesatserne, når du overvejer at skifte bank. Der figurerer nemlig andre typer omkostninger i alle Danmarks banker. Blandet andet følgende:

   • Etableringsomkostninger
   • Administrationsomkostninger
   • Bidragssatser
   • Lånesagsgebyr
   • Kurtage
   • Tinglysningsafgift (eller tinglysningsservice)
   • Procesafgift

Da typen af omkostningerne afhænger af det individuelle bankbehov, er listen ikke nødvendigvis udtømmende. Det vigtigste omkring et bankskifte er, at du ved, at det ikke er nok at sammenligne renterne.

Skift til ny bank - kig på ÅOP

I afsnittet ovenover forklarer vi, hvordan du kan begå en fejl, ved kun at se på udlånsrenten. Fordi de forskellige pengeinstitutter anvender så mange forskellige finansielle begreber, har regeringen indført en lov, der siger, at at der ved finansielle produkter skal oplyses det, der hedder ÅOP - årlige omkostningerne i procent.

Ved årlige omkostninger i procent er alle omkostninger er medregnet i prisen og omdannet til en procentsats. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om at undersøge de forskellige omkostningstyper hos det enkelte pengeinstitut, men blot kan tage udgangspunkt i ÅOP.

Loven om ÅOP for finansielle produkter, heriblandt bankskifte, blev indført så bankerne i Danmark ikke kunne tiltrække kunder med meget lave renter eller renter på 0 %, for blot i stedet at skrue op for de andre typer af omkostninger.

ÅOP er således din sikkerhed for, at der ikke figurerer skjulte gebyrer ved dit boliglån, forbrugslån eller skift bank.

Skift bank - 3 gode råd

Vi har samlet tre gode råd, du kan bruge, når du skal skifte bank:

   • Tag dig tid at sammenligne bankerne
   • Find ud af, hvad der er vigtigt for dig
   • Sammenlign banker jævnligt

Tag dig tid til at sammenligne banker i Danmark

På Mikonomi.dk ved vi, at det kan føles som en stor mundfuld, når der skal skiftes bank. Det kan virke uoverskueligt at sammenligne renter og gebyrer hos de forskellige banker i Danmark.

Omvendt kan du altså spare virkelig mange penge, ved at sætte dig lidt ind i tingene. Der er ingen, der siger, det skal være sjovt, og det er det heller ikke nødvendigvis. Men sjovt er det til gengæld, hvis du eksempelvis kan spare 50.000 kr. over de næste 20 år, ikke?

Vi påstår ikke, at alle har mulighed for at spare så mange penge. Måske kan det i lige netop dit tilfælde ikke betale sig at skift bank. Men det finder du aldrig ud af, hvis ikke du gør forsøget. Hvad vil du helst: Bruge tid på at sammenligne bankerne eller måske gå glip af en besparelse på mange tusinde kroner?

Find ud af dit behov

Find den bedste bank, ved at finde ud, hvad der i grunden er vigtigt for dig. Er det den billigste rente (eller selvfølgelig ÅOP), er det 24 timers service, en givtig pensionsforvaltning eller noget helt fjerde?

Inden du går i gang med at undersøge markedet for bankskifte, er det således vigtigt, at du gør dig klart, hvad det præcist er for nogle parametre, du egentlig gerne vil sammenlign banker på.  Du kan desuden sammenlign lån, og på den måde er du sikker på, at du kan flytte banklån på den optimale måde.

Sammenlign banker jævnligt

På Mikonomi.dk plejer vi at anbefale, at du undersøger markedet hvert år, når det kommer til forsikringer. Så ofte behøver du dog ikke at gøre det, når det kommer til bankskifte.

Det skyldes, at et bankskifte er en smule mere omstændigt. I princippet kan du ikke sammenligne udlånsrenter - og gebyrer for ofte, så det er et temperamentsspørgsmål, hvor ofte du gør det. Vi anbefaler dog, at du gør det "jævnligt", så du hele tiden er oppe på beatet i forhold til de bedste bankrenter.

Hvordan skifter man bank?

Når folk ser på deres økonomi, er der mange, der spørger sig selv: "Hvordan skifter jeg bank". Er det ikke besværligt, omkostningfuldt og tager det ikke for lang tid?

Svaret er nok, at det er, hvad man gør det til. For selvfølgelig er det nødvendigt, at du sætter dig en smule ind i tingene, og tager dig tid til at tale med bankerne. Omvendt er der også en stor økonomisk gulerod.

På Mikonomi.dk har vi gjort det let for dig at skift bank. Det fungerer gennem følgende tre simple trin:

   • Indtast dine personlige behov øverst på siden
   • Vores samarbejdspartnere kontakter dig med skræddersyede tilbud med udgangspunkt i dine behov
   • Du vælger banken med de billigste renter eller ÅOP

Ved at bruge Mikonomi.dk slipper du for selv at skulle tage kontakt til de forskellige banker og pengeinstitutter. Vi sender dine specifikationer videre til de banker, vi vurderer, vil passe bedst til dine behov. På den måde er du også sikker på, at du bruger unødvendig tid på ukonkurrencedygtige banker.

Hvis det sker, at du ønsker at foretage et bankskifte, sker det rent praktisk på den måde, at du skal sende nogle papirer, enten fysisk eller elektronisk, til den bank, du ønsker at skifte til.

Skal jeg skifte bank, når jeg låner penge?

Nej, det behøver du ikke. Når du tager et lån på nettet hos en anden udbyder end din private bank, opretter du dig ikke som privat bankkunde. Du får derimod samlet dine kreditoplysninger og gæld hos det pågældende institut, men hvis du ønsker det, kan gælden nemt overflyttes til en anden udbyder.

Du kan sagtens have udestående kreditaftaler hos andre kreditorer end din private bank, hvor du har din lønkonto.

Eksempel: Har du f.eks. Nordea som din private bank, og tager du et lån hos Santander, er du oprettet som kunde begge steder, men det er stadig Nordea, som håndterer din privatøkonomi. Santander vil i dette tilfælde kun tage sig af den gæld, du har oprettet hos dem.

Vil du skifte til en billig bank, som kan håndtere din privatøkonomi, bør du i stedet lave en bank sammenligning og bede om tilbud på bankskifte. Du kan i teorien have gæld hos rigtig mange kreditorer, uden at det påvirker din private bank. Vi anbefaler dog, at du forsøger at holde antallet af kreditorer på et minimum, da dit samlede gældsbeløb stadig vil indgå i en eventuel kreditvurdering i banken. Det kan bl.a. gøres ved at samle din gæld i et samlelån.

Skift bank med Mikonomi.dk - Disse fordele får du

Vores unikke service giver dig en del fordele, hvis du overvejer at foretage et bankskifte:

   • Du får et hurtigt overblik over banker i Danmark
   • Du kan nøjes med at indtaste dine personlige behov én gang - du sparer således tid
   • Du spilder ikke tid på ukonkurrencedygtige banker - vi matcher dine behov med de bedste og billigste banker
   • Du finder nemt den billigste bank rente
   • Du har mulighed for at spare mange tusinde kroner

Vi har gjort det nemt for dig at skifte bank. Du kommer i gang med at indtaste dine personlige behov øverst på siden, hvorefter du vil blive kontaktet af de billigste banker ud fra dine behov.

Det er selvfølgelig 100 % gratis at anvende vores unikke skift bank-service, ligesom det er 100 % uforpligtende. Det eneste, du investerer, er din tid. Det er dog tid, der kan vise at være økonomisk utroligt godt givet ud.

Sammenlign banker - hvilke bankprodukter er interessante?

Der findes en del produkter og services i banker, realkredit og andre pengeinstitutter, hvor det kan give mening at undersøge markedet for bankpriser. Her de mest alminde af slagsen:

   • Boliglån
   • Realkreditlån
   • Forbrugslån
   • Investering / kapitalforvaltning
   • Pension / pensionsselskab

Skift boliglån

Et boliglån er, som navnet antyder, et lån, der finansierer en bolig. Har du et boliglån, kan det være en utrolig god idé at undersøge mulighederne for at skifte. Det skyldes, at der ofte kan spares rigtig mange tusinde kroner på et boliglån over eksempelvis 20 eller 30 år.

Skift realkreditlån

Et realkreditlån er en del af boliglånet. Realkreditlånet finansierer typisk 80 % af din boliglån, mens de sidste 20 % finansieres af et lån, der mere ligner et forbrugslån. Da realkreditlånet ofte har en lang løbetid og er på et anseeligt beløb, er der gode muligheder for at penge, ved at skifte bank.

Skift forbrugslån

Hvis det eneste bankengagement, du har, er et forbrugslån, er det ikke sikkert, at du kan hente en så stor besparelse, ved at skifte bank. Har du et stort forbrugslån med høje renter og gebyrer, bør du undersøge mulighederne for et bankskifte.

Skift investering / kapitalforvaltning

Har du en formue, som din nuværende bank forvalter for dig, vil det give god mening, at du undersøger mulighederne for et bankskifte. her er det både muligt at spare penge på de gebyrer og omkostninger, som banken kræver for at forvalte pengene, men det kan også være, at du kan blive overbevist om, at en anden bank vil skabe et højere afkast end din nuværende.

Skift pension / skift pensionsselskab

Pensionen kan hænge sammen med investeringsprodukterne. Ofte vil bankerne tilbyde dig at forvalte din pensionsopsparing med et afkast for øje. Da der kan være forskelle i gebyrerne på pensionsprodukter både i banker og pensionsselskaber, kan det give god mening, at du undersøger mulighederne for at skifte bank i dag.

Find den bedste bank - kom i gang nu

Vi håber, at du har kunne bruge informationerne til noget. Er du blevet inspireret til at foretage en bank sammenligning og måske skifte bank, kommer du i gang øverst på denne side, hvor du blot starter med at udfylde dine personlige bank behov. Godt bankskifte.