Guide: Sådan ansøger du om et lån

;

Hvor kompliceret er det egentligt at låne penge? Hvor meget spørger låneudbyderen om, og hvor anonym kan du have lov at være? Hvor lang tid går der fra ansøgning om lån, til du får pengene ind på kontoen? Det og meget mere kan du få svar på ved at læse denne denne guide.

Find det bedste og billigste lån

Vælg lånebeløb og låneperiode og find det lån der passer bedst til dig - gratis og uforpligtende!

Her gennemgås ansøgningsprocessen for forbrugslån og kviklån. Før du søger om lån, er det en god idé at få helt styr på de grundlæggende betingelser og procedurer, der findes i forbindelse med optagelse af lån. Her på Mikonomi.dk klæder vi dig på med alle de informationer du har brug for, når du skal ud og låne penge.

Du bør også sikre dig, at du har styr på de forskellige termer der knytter sig til at låne penge. Når du har styr på dem, vil hele ansøgningsprocessen være mere overskuelig.

Læs mere: Forbrugslån

Sådan ansøger du om lån

 1. Find lån og udbyder
  Først skal du finde ud af hvor mange penge du vil låne, og dernæst hvem du vil låne af. På Mikonomi.dk har vi gjort det nemt for dig at sammenligne lån. Indtast lånebeløbet og klik "sammenlign lån". Herefter får du en liste med låntyper fra forskellige udbydere. Du kan nu sammenligne både ÅOP og omkostninger ved lånet i kroner. Du kan sammenligne lån ved at klikke her: Lån penge.
 2. Klik på "Ansøg" lån
  Når du har fundet det lån der passer bedst til dig, klikker du på "ansøg lån". Herefter  bliver du sendt videre til låneudbyderens hjemmeside, hvor du skal bekræfte, hvor mange penge du ønsker at låne og over hvor lang tid.
 3. Tjek om du opfylder kravene
  På nogle sider vil du blive bedt om at bekræfte, at du opfylder deres krav. Hvis du ikke opfylder kravene til det pågældende lån, kan du prøve at gå tilbage og vælge en anden udbyder fra listen.
 4. Udfyld personlige oplysninger
  Du vil nu blive bedt om at udfylde et skema med personlige oplysninger og formalia. Du vil blive typisk blive bedt om at oplyse navn, adresse, e-mail og telefonnummer. Derudover spørger flere låneudbydere ind til din boligtype, beskæftigelse og hvor lang tid du har været i den funktion, din indtægt før skat og eventuelt om du er medlem af en a-kasse.Du vil blive bedt om at anføre dine bankoplysninger, så pengene kan blive sat ind på din konto. Nogle af vores låneudbyderne ønsker også billeddokumentation i form af kørekort eller pas. Herefter skal du acceptere betingelserne. Det er en god idé at kigge disse igennem, så du ikke får nogen ubehagelige overraskelser senere hen.
 5. Vent på dine penge
  Når du har klikket "accepter" og "ansøg", får du en kvittering på din ansøgning. Det vil fremgå af kvitteringen, om udbyderen vil kontakte dig for yderligere at behandle din ansøgning. Nu skal du bare vente på at pengene går ind på din konto.

Har du allerede fundet ud af, at du ønsker et lån, kan du nemt låne hos Mikonomi.dk - lån penge nu, og find et lån, der matcher dine behov.

Så hurtigt får du dine penge

Hos nogle udbydere får du svar på din ansøgning allerede indenfor få minutter. Er der tale om et større beløb, kan der godt gå nogle timer. Når du har fået svar på din ansøgning, vil pengene oftest indgå på din bankkonto efter én bankdag.

Mere info om lån

Herunder har vi samlet nogle vigtige informationer for dig, som skal ansøge om lån.

Forbrugslån eller kviklån

For at gøre det lidt nemmere for dig som forbruger, har vi på Mikonomi.dk valgt at samle alle typer af forbrugslån og dele dem op i to kategorier. Fælles for begge typer lån er begrundelsen for lånet: Både forbrugslån og kviklån er tilegnet lån af penge til køb af forbrugsgenstande såsom ferie, fladskærm, nye sko, osv. Så hvilket lån skal du vælge?

 • Forbrugslån. Du skal vælge et forbrugslån, hvis du skal låne et beløb mellem 3.000 - 350.000 kroner. Desuden skal du overveje, hvor lang tid du har brug for at låne pengene. Forbrugslånene har en afbetalingstid, der kan strække sig over op til 15 år.
 • Kviklån. Du skal vælge et kviklån, hvis du har brug for at låne et mindre beløb over kortere tid. Det kan være du blot har brug for pengene indtil næste måned, hvor du får løn igen. Med et kviklån kan du låne op til 6.000 kroner, og det skal ofte tilbagebetales inden for 30 dage.

Hvis du skal låne penge til bil eller bolig gælder andre rammer. Læs mere på siderne herunder:

Ikke nødvendigt at stille sikkerhed

De låneudbydere du finder på Mikonomi.dk kræver som udgangspunkt ikke, at du stiller sikkerhed. Lånebeløbet skal således være af en betydelig stor størrelse, før det vil give mening at stille sikkerhed i andre aktiver.  Låneudbyderne spørger heller ikke ind til, hvad du skal bruge pengene til. Således kan er det nemt og enkelt, uden de store bekymringer.

Ansøg om lån med god samvittighed

Vurdér, hvad dit lån skal bruges til, og hvad det vil betyde for din økonomi i fremtiden. Inden du optager lånet, opvej hvilken værdi et lån kan tilføre dig lige nu og her, og hvad konsekvensen vil være i det lange løb. At fremskynde sit forbrug behøver ikke at være en dårlig ting, så længe det gøres på et solidt og velovervejet grundlag.

I mange situationer vil det have en klar værdiforøgelse at forbruge nu frem for senere. Her er listet nogle eksempler på situationer, hvor et forbrugslån betydeligt øger værdien af et køb:

 • Uforudsete udgifter, der skal betales her og nu. Det kan være en vandskade, der kun bliver værre med tiden og dermed også dyrere.
 • Udsalg og tilbud. I visse tilfælde kan et tilbud være så godt at omkostningerne ved et lån er betydeligt mindre end de penge, der kan spares ved at købe nu og her.
 • Oplevelser. Koncerter, optræden o.l. er ofte tidsbegrænset. Hvis du ikke bestiller med det samme, går du måske glip af en uforglemmelig oplevelse, der ikke kan måles med penge.
 • Fornødenheder før studiestart. Hvis man dropper at købe ny computer og/eller bøger til studiet, kan det have alvorlige konsekvenser for ens læring. Det kan blive besværligt, eller måske direkte umuligt, at følge med i undervisning og skrive opgaver.