Er lån i banken eller på nettet billigst?

;

Du står måske i den situation, at din computer er brudt sammen, at dit fjernsyn trænger til at blive udskiftet, eller at du skal have et nyt køkken.

Hvad end du skal bruge penge til, er det vigtigt at sætte sig ind i hvad et forbrugslån er, og hvilke udbydere du skal benytte dig af. Er det for eksempel bedre at optage et lån i banken, eller skal du benytte dig af en af de mange låneudbydere på nettet? Hvor er renten lavest?

Hvis du er en af dem som står og mangler penge her og nu, men måske er usikker på hvor du skal søge, og hvad der er billigst, så læs med her. Vi giver dig en oversigt over fordele og ulemper ved at søge hos henholdsvis banker og lånefirmaer, og hjælper dig med at finde ud af forskellen i renten på forbrugslån i banken og hos lånefirmaer så du kan nå et skridt nærmere din søgning om et lån der passer bedst til dit behov.

Banken eller lånefirma? Her er renten lavest

Der er forskel på, om du optager et forbrugslån i banken eller hos en af de mange låneudbydere på nettet. Nedenunder er der opstillet en række fordele og ulemper ved de to valgmuligheder.

Banken

Fordele:

  • Ofte lavere rente og ÅOP

Ulemper:

  • Du kan risikere at skulle stille sikkerhed for lånet hos din bankrådgiver

Lånefirma

Fordele:

  • Hurtig adgang til pengene - Ofte inden for et par timer efter låneansøgningen er sendt afsted

  • Du behøver ikke stille sikkerhed for lånet

  • Færre krav til dig som ansøger

  • Hos mange har du valgfri afbetaling inden for en given periode

Ulemper:

  • Ofte højere renter da du ikke behøver stille sikkerhed for lånet

  • Højere omkostninger

Renten på forbrugslån i banken er altså ofte en del mindre end hos lånefirmaerne, men du bør dog være opmærksom på, at rentesatsen hos låneudbyderne er forskellig fra firma til firma. Derimod er det dog nemmere og hurtigere at optage forbrugslån hos disse firmaer end hos banken, og her behøver du ikke stille sikkerhed for lånet.

Forbrugslån - hvad er det helt præcist?

Et forbrugslån er, som navnet antyder, et lån til at dække forbrug. Forbrugslån er tilgængelig mange steder. Man kan både optage forbrugslån i banken, på nettet eller direkte ved den forhandler som man køber sin vare hos.

Et sådant lån kan give dig økonomisk frihed og indfri dine ønsker og behov. Dog skal man være opmærksom på, at et forbrugslån ofte er dyrt, da man betaler en højere rente end ved andre lån.

Hvordan ansøger jeg?

Når du har fået beregnet de forskellige lån og sammenlignet dem med hinanden, kan du ansøge på ganske få minutter og få svar på din låneansøgning hurtigt.

Du kan altid ansøge flere steder på samme tid, da det ikke er bindende før, at du har underskrevet din låneaftale med NemID. Din låneaftale er ganske enkelt aftalen mellem kreditor (lånefirmaet) og debitor (dig).

Når du har underskrevet sådan en aftale, er du dermed forpligtet til at tilbagebetale lånet efter reglerne og vilkårene, der er beskrevet i låneaftalen. Derfor er det vigtigt, at du læser denne igennem grundigt inden du accepterer.

Det skal du være opmærksom på

Det som du skal holde særligt øje med, når du sammenligner udbydere med hinanden er ikke kun renten men også ÅOP (årlige omkostninger i procent). Så er du nemlig garanteret et overblik over alt hvad du ender med at betale for lånet, herunder diverse startomkostninger, gebyrer og renter som alle udgør en stor del af dine samlede låneomkostninger. Er du stadig i tvivl om hvad ÅOP er, kan du læse nærmere om det her på siden.