A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 3 min.
Opdateret:

Hvad koster det at låne?

Hvad koster det at låne forskellige lånebeløb?

Herunder har vi samlet en række af de mest hyppige lånebeløb, som vores brugere ansøger om og har udregnet hvad lånet koster. Der er udelukkende tale om eksempler og det er derfor ingen garanti at du kan få tilbudt de samme lånevilkår, da dit endelige lånetilbud afhænger af en individuel kreditvurdering.

Hvad koster det at låne til forskellige formål?

Når du låner online, bestemmer du helt selv, hvad du vil bruge pengene på. Dog findes der forskellige lånetyper der dækker forskellige formål, og hvor lånevilkårene er anderles. Fx kan nogle billån udstedes til bedre lånevilkår, hvis du selv har til udbetaling på 20%.

Herunder finder du nogle eksempler på, hvad det koster at låne til forskellige populære formål.

Hvilke forhold har indlydelse på hvad det koster at låne?

Når du ønsker at låne penge er der en række omkostninger, som du skal være opmærksom på. Oftest koster det penge at oprette lånet hos låneudbyderen. Dette kaldes stiftelsesomkostninger eller etableringsgebyr og kan være en procentdel af lånebeløbet.

Du vil formentlig også opleve at blive pålagt et mindre betalingsgebyr, hver gang du betaler af på lånet. Beløbet varierer men er ofte omkring 10 kr. pr. betaling. Foruden stiftelsesomkostninger og betalingsgebyr er der naturligvis renten, som også oftest udgør den største omkostning.

Omkostninger du skal være opmærksom på i forbindelse med lån:

  • Stiftelsesomkostninger
  • Betalingsgebyr
  • Rente

Ved fx realkreditlån kan du opleve yderlige omkostninger i form af såkaldte bidgragssatser, ligesom du i forbindelse med misligholdt gæld kan støde på begrebet morarente.

Rente

Rente vil for de fleste være den mest interessante omkostning for dit lån, da den i høj grad definere hvor dyrt dit lån bliver. Renten kan enten være fast eller variabel og du bør overveje grundigt, hvad renten betyder for dit lån og tilbagebetalingsevne.

Selvom renten er vigtigt for lånets samlede omkostninger, skal du huske at medregne alle omkostninger, når du skal vurdere om et lånetilbud er attraktivt. Til dét er ÅOP det rigtige værktøj.

ÅOP

ÅOP står for årlige omkostninger i procent og inkluderer således alle lånets omkostninger i hele låneperioden. Da ÅOP inkluderer alle lånets omkostninger er det også det bedste værktøj til at sammenligne forskellige lån og lånetilbud. Her skal du bare være opmærksom på at du kun kan sammenligne lån med samme lånebeløb og løbetid med hinanden.

Beregn hvad det koster at låne med vores låneberegner

Du kan bruge vores låneberegner her, til at udregne prisen på et lånetilbud, sammenligne forskelige lån, eller bare eksperimentere med de forskellige omkostninger og se hvlken indflydelse det har på lånets endelige pris.

Låneberegner - Hvad koster det at låne?
Samlet tilbagebetaling: Månedlig ydelse: Kreditomkostninger: ÅOP:
Overblik
Rente
Gebyr
Lånebeløb i kr.
Tilbagebetalingsplan
TerminRenteAfdragYdelseSaldo
💾 Hent tilbagebetalingsplan som Excel-fil

Når du har indtastet de forskellige oplysninger i låneberegner og trykker "Beregn nu", vil du se en oversigt over alle de vigtigtste oplysninger i forbindelse med lånet. Dvs. månedlig ydelse, kreditomkostninger, ÅOP og samlet tilbagebetaling.

Du vil også kunne se et overblik over fordelingen af lånets omkostninger i et cirkeldiagram, samt en fuld tilbagebetalingsplan for lånet. Det hele kan downloades som en excel-fil så du nemt kan gemme og sammenligne flere lånescenarier.

4.5 på Trustpilot | 15 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Indhold, kommunikation og analyse
Joachim har fra 2018 til 2023 skrevet artikler med udgangspunkt i privatøkonomi og forbrug. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med kommunikation og online markedsføring og elsker at bruge sine analytiske evner til at forvandle store datasæt til spiselige finansnyheder. Han har bl.a. fået sit indhold udgivet på BT.dk.