A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 21. oktober 2021

Hvad betyder rentes rente?

Hvad er renters rente?

Rentes rente er et begreb, der bruges om dét at forrente den samme beholdning af penge flere gange. Det kan bruges til at beregne, hvor mange penge der vil stå på din konto, eller hvor meget du skylder i dit lån på et givent tidspunkt i fremtiden.

I en nogenlunde mundret vending kan vi sige, at rentes rente forekommer, fordi du får renter af renter. Eller som navnet antyder betaler renter af renter - alt afhængigt af, om der er tale om indlån eller udlån. Begrebet benyttes nemlig både i forbindelse med lån og opsparing.

I forbindelse med forbrugslån og renters rente skal du være opmærksom på antallet af rentetilskrivninger, der er i lånets løbetid og især pr. år. Det har nemlig indvirkning på den samlede rentesats for lånet. Det er derudover ikke længere muligt at tage et helt rentefrit lån, medmindre der er tale om en finansieringsløsning i forbindelse med køb af et specifikt produkt.

Hvad er renters rente på lån?

Du skal være opmærksom på renters rente og antallet er rentetilskrivninger på lånet, fordi det har en betydning for, hvor meget du skal betale i renters rente. På nogle lån vil der være en månedlig rentetilskrivning og på andre en årlig rentetilskrivning. Jo flere gange der tilskrives renter, jo mere skal du betale.

Det skyldes, at hver gang udlåneren tilskriver renter på lånet, så stiger lånebeløbet. Næste gang der tilskrives renter, vil renten dermed også skulle beregnes på baggrund af et højere beløb.

Selvom du har taget et kviklån, hvor den første måned er rente- eller afdragsfrit, eller en kredit, kan du stadig godt skulle betale renters rente. Grunden er, at du, indtil du begynder at afdrage på lånet, stadig skal betale renter af lånebeløbet og rente af renterne.

Eksempel på renters rente lån

Med dette eksempel vil vi vise, hvordan renters rente kan forklares ved et . Låner du 1.000 kr. med en rente på 10% i 24 måneder, skylder du efter de første 12 måneder 1.100 kr. Når der er gået to år, skal du betale rente af det nye beløb.

Det betyder, at du nu skal betale renter af 1.100 kr. plus de 10% i rente. Dette giver et beløb på 1.210 kr. Derfor skylder du nu 1.210 kr. i stedet for 1.200 rent ud. Små lån eller sms lån som dette giver selvfølgelig ikke de store udsving, men skal du låne flere penge, er det vigtigt, at du er opmærksom på renters rente.

Vil du gerne lave et eksempel på dit eget lån, kan du med fordel benytte dig af vores låneberegner, som viser dig, hvor meget du betaler i rente og afdrager på dit lån hver måned.