Pantebrev

;

Hvad er et pantebrev?

Et pantebrev er et dokument, som bliver brugt til at stille sikkerhed i fast ejendom. Det gør låneudbyderen, så den har garanti for, at pengene kan tilbagebetales. Det betyder, at låneinstituttet bliver panthaver i boligen. Det betyder også, at udbyderen kan sælge boligen, hvis betalingen er uregelmæssig. Der findes en række former for pantebreve, som vi her vil guide dig igennem.

 

Realkreditpantebrev

Når man køber ejendom, bliver lånet som regel finansieret gennem et realkreditlån. 80% af boliglånet finansieres ved realkreditlån, mens det resterende bliver betalt med et almindeligt boliglån. Ved at optage et realkreditpantebrev kan du supplere dit realkredit- og boliglån.

Ved et realkreditlån tager man pant i sin ejendom. Det betyder, at banken har en garanti mod at udstede lånet.

 Hep: Hvis du har brug for at lån penge, skal du kigge dig godt for. Læs mere om det på vores side om forbrugslån.

Ejerpantebrev

Et ejerpantebrev bruges til at stille sikkerhed for boliglånet i fast ejendom. Et ejerpantebrev bruges som garanti hos banken for at sikre, at den kan få sine penge igen. Det sker, hvis låntageren ikke kan betale pengene tilbage.

 

pantebrev

 

Skadesløsbrev

Et skadesløsbrev kan udskrives, hvis der er et mellemstående mellem låner og låneinstituttet. Det bruges som regel, hvis der er en kassekredit, som ikke er dækket. Derfor er det også et dokument, som ikke har lige så stor indflydelse i bolighandlen som andre pantebreve.

 

Sælgerpantebrev

Sælgerpantebrevet kan være et alternativ til at optage et boliglån. Sælgerpantebrevet er en handel mellem sælger og køber af huset. Det betyder, at køber skal betale penge til køber - præcis som ved optagelse af et andet lån. Derfor er det også en aftale mellem de to parter, som er gældende. Et sælgerpantebrev kan være billigere end lån hos realkreditinstitut, da der ofte er færre gebyrer. Renten er den samme som hos et realkreditinstitut.

Vi håber, at du er blevet klogere på pantebreve og de forskellige variationer med vores guide.