Hvad betyder kreditvurdering?

Sidst opdateret: 25. maj 2021

Info om kreditvurdering

En kreditvurdering er, når banken går ind og kigger på din økonomiske situation. Ved at kigge på denne kan banken vurdere, hvorvidt du som låntager er kreditværdig eller ej. At være kreditværdig betyder, at du er i stand til at tilbagebetale det lånte beløb samt renter og stiftelsesomkostninger, når du optager et forbrugslån, kviklån eller et tredje lån.

Ønsker du at låne penge, vil banken blandt andet se nærmere på din indkomst, udgifter og adfærd for at vurdere, om de er villige til at låne dig pengene. Jo bedre økonomi du har, jo større er chancen for at blive godkendt til et lån og omvendt.

I nogle tilfælde vil banken godt låne dig pengene, selvom din kreditvurdering ikke er den bedste - dog med en højere rente og derved en dyrere pris, fordi der er en større risiko for, at du ikke kan betale lånet tilbage.

Det er op til den enkelte låneudbyder, hvad de konkret vælger at kigge på, når de kreditvurderer dig. Når du ansøger om et lån, ligegyldigt om det er et sms lån eller et minilån, vil en låneudbyder dog typisk kigge på følgende ting.

ÅrsopgørelseÅrsopgørelse
LønsedlerLønsedler
BS-oversigtBS-oversigt
BudgetBudget
FormueAndre dokumenter for din formue

Ønsker du at optage et lån? Så kan du her på Mikonomi.dk sammenligne priser og vilkår på lån. Når du finder den låneudbyder, du finder mest attraktiv, kan du blot udfylde kontaktformularen, og den pågældende udbyder vil foretage en kreditvurdering af dig og vurdere, hvorvidt de vil låne dig pengene.

Relaterede blogindlæg
Afdragsfrie lån
10 økonomiske termer alle studerende bør kende
Den ultimative guide til at flytte hjemmefra
Her finansierer du 2016 sommerferien billigst