A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Hvad betyder kreditvurdering?

En kreditvurdering er, når banken går ind og kigger på din økonomiske situation. Ved at kigge på denne kan banken vurdere, hvorvidt du som låntager er kreditværdig eller ej.

Læs mere om kreditvurdering her.

Indholdsfortegnelse: Hvad betyder kreditvurdering?

Info om kreditvurdering

At være kreditværdig betyder, at du er i stand til at tilbagebetale det lånte beløb samt renter og stiftelsesomkostninger, når du optager et forbrugslån, kviklån eller et tredje lån.

Ønsker du at låne penge, vil banken blandt andet se nærmere på din indkomst, udgifter og adfærd for at vurdere, om de er villige til at låne dig pengene. Jo bedre økonomi du har, jo større er chancen for at blive godkendt til et lån og omvendt.

I nogle tilfælde vil banken godt låne dig pengene, selvom din kreditvurdering ikke er den bedste - dog med en højere rente og derved en dyrere pris, fordi der er en større risiko for, at du ikke kan betale lånet tilbage.

Det er op til den enkelte låneudbyder, hvad de konkret vælger at kigge på, når de kreditvurderer dig. Når du ansøger om et lån, ligegyldigt om det er et sms lån eller et minilån, vil en låneudbyder dog typisk kigge på følgende ting.

Årsopgørelse
Lønsedler
BS-oversigt
Budget
Andre dokumenter for din formue

Hvorfor skal banken kreditvurdere?

En kreditvurdering er nødvendig og din personlige sikkerhed for, at du kun får et lån, som du har mulighed for at betale tilbage.

Det kan naturligvis virke negativt, hvis långiveren vurderer, at du ikke er i stand til at tilbagebetale lånet, da du herved ikke vil få udbetalt dine penge. Dog er denne situation mindre ubehagelig, end hvis du var havnet i en situation, hvor du står med en gæld, der ikke kan betales.

I en situation som denne vil risikere at blive optaget i RKI. RKI er et register over de personer, som har været "dårlige betalere", hvilket udelukker dig fra at foretage andre køb. Det kan eksempelvis være en udfordring at tegne en forsikring, hvis du er registreret i RKI.

HUSK!

Du bør aldrig ansøge eller tage et lån, som du ved, du ikke kan betale tilbage. Uanset hvad kreditvurderingen siger.

Ønsker du at optage et lån? Så kan du her på Mikonomi.dk sammenligne priser og vilkår på lån. Når du finder den låneudbyder, du finder mest attraktiv, kan du blot udfylde kontaktformularen, og den pågældende udbyder vil foretage en kreditvurdering af dig og vurdere, hvorvidt de vil låne dig pengene.

Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for Lånio.dk ApS. Siden 2012 har Mark arbejdet med formidling og sammenligning af usikrede lån samt øget gennemsigtighed på det finansielle marked i Danmark. Hans bedrifter indenfor lånemarkedet er bl.a. omtalt i Børsen og er desuden blevet anerkendt gennem EY Entrepreneur of the Year i 2018 og i 2019. Senest har selskabet bag Mikonomi.dk modtaget Børsens Gazellepris for 2019 og 2020.