A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 1 min.
Opdateret:

Hvad betyder friværdi?

Hvad er friværdi?

Friværdi i bolig er det beløb, du ville stå med, hvis du solgte din bolig. Du kan højst låne op til 80% af din boligs værdi. Det vil sige, at friværdien er det beløb der er tilbage, når du trækker restgælden fra 80% af boligens værdi.

Med andre ord er friværdi, den “del” af huset som du ejer, fordi du har betalt af på dit boliglån. Lån i friværdi er forbeholdt boligejere, men det er ligegyldigt, hvilken slags bolig der er tale om. Det kan et rækkehus, en andelsbolig, ejerlejlighed eller en villa.

Med friværdi i hus kan du forhøje dit realkreditlån og på den måde låne penge på en absolut fordelagtig måde. Det skyldes, at realkreditlån er et af de billigste store lån, du kan få. Ejer du ikke en bolig, kan du ikke foretage lån på denne måde. På Mikonomi.dk kan vi dog hjælpe dig med at finde andre typer lån eksempelvis billån, forbrugslån og privatlån.

Andre alternativer til lån i friværdi

På Mikonomi.dk kan du som et alternativ til lån i friværdi også finde hurtige lånemuligheder indenfor vores kategori af kviklån. Du skal dog være opmærksom på, at kviklån er et dyrere valg i forhold til at optage et lån i din friværdi. Derfor bør du altid sammenligne långivere for at finde det bedste og billigste kviklån.

De har dog den fordel, at du hurtigt kan låne et lille beløb, hvis du har brug for det. Det kunne for eksempel være små lån, mikrolån eller minilån. Disse er alle små, hurtige lån som kan være et alternativ for dig, der ikke kan låne i din friværdi.

Er du tidspresset, kan det være, at du skal overveje et kreditlån eller et sms lån, da disse især udmærker sig ved hurtig udbetaling. Igen skal det pointeres, at det er en dyrere mulighed end et lån i friværdi, til gengæld kan du hurtigt have pengene på din konto.