A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Hvad er sms lån?

Et SMS lån, er et lån du kan tage via din smartphone. Dvs. et lån du tager online på mobilen. Førhen kunne man hos få låneudbydere modtage lånetilbud ved at skrive en SMS til den pågældende låneudbyder, men i dag er et SMS lån blot et lån du ansøger om med din telefon.

Hele låneprocessen klares online og du validerer dine oplysninger med MitID, som de fleste i dag har app til. Et sådant lån kan således også tages på andre enheder som fx computer eller tablet. Det er desuden oftest kendetegnet ved SMS lån at der er tale om mindre lån med kort løbetid, hvorfor de principielt er det samme som kviklån.

SMS lån, kviklån og mobillån..

..er alle begreber der dækker den samme lånetype - nemlig et mindre lån op til 25.000 kr. med kort løbetid, der kan tages hurtigt og nemt, med udbetaling samme dag eller få dage efter.

Med et SMS lån kan du ansøge om dit ønskede lån på få minutter og have pengene på din konto indenfor få dage. Nogle banker og låneudbydere tilbyder tilmed at du kan få pengene udbetalt samme dag som du ansøger, uanset om det er hverdag eller weekend.

Sms lån, mobillån og kviklån - hvad er forskellen?

Der findes mange begreber som egentlig dækker den samme type lån - mindre lån på op til 25.000 kr. med kort løbetid. Herunder har vi samlet en række begreber som dækker denne lånetype.

Alle disse begreber skabt i et forsøg på at markedsføre lånetypen på en ny måde, selvom lånet som nævnt er det samme. Undtagelsen plejede at være SMS lånet, da i en kort periode hos enkelt udbydere, var en mulighed at skrive en SMS og efterfølgende modtage lånetilbud. Men I dag er SMS lånet ligeledes den samme type lån.

Hvad kendetegner et SMS lån?

Ved et SMS lån skal du ikke stille sikkerhed. Det betyder at du ikke behøver pantsætte dine aktiver såsom hus og bolig. Ved et SMS lån bestemmer du desuden helt selv, hvad du ønsker at bruge pengene til. Nogle bruger det til uforudsete udgifter, mens andre tager på ferie eller køber en ny telefon eller computer.

Når du ansøger om SMS lån skal du blot bruge dine personlige oplysninger og have mulighed for at validere din låneansøgning med MitID, som er det de fleste banker og låneudbydere bruger i dag.

Da et SMS er et meget nemt lån at tage, kan det også friste nogle til at tage lånet lidt impulsivt. På Mikonomi.dk anbefaler vi alle vores brugere at låne med omtanke og overveje om lånet er en nødvendighed. Vi opfordrer desuden til at du undersøger flere banker og låneudbyderes lånevilkår, da der kan være stor forskel på omkostningerne og dermed være mange penge at spare.

Klar til SMS lån?

Gå til vores SMS lån oversigt

Find SMS lån nu

Definition på andre typer lån

4.5 på Trustpilot | 15 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Indhold, kommunikation og analyse
Joachim har fra 2018 til 2023 skrevet artikler med udgangspunkt i privatøkonomi og forbrug. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med kommunikation og online markedsføring og elsker at bruge sine analytiske evner til at forvandle store datasæt til spiselige finansnyheder. Han har bl.a. fået sit indhold udgivet på BT.dk.