A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Hvad er kviklån?

Et kviklån er betegnelse for et mindre lån, som er hurtigt og nemt at ansøge om og som kan udbetales hurtigt. Ofte er løbetiden ligeledes kortere ved kviklån, end ved andre større lån som eksempelvis privatlån eller samlelån. Kviklån er således lavet for at kunne hjælp forbrugeren med at få penge udbetalt så hurtigt som muligt.

Definition på kviklån

Et kviklån er et mindre lån på op til 25.000 kr. med kort løbetid. Det er desuden kendetegnet for kviklån at de kan udbetales hurtigt, i nogle tilfælde samme dag som du ansøger.

Det kan være en fordel, hvis du eksempelvis står sidst på måneden med en opvaskemaskine eller computer der pludselig er brudt sammen. Her er det ikke sikkert du kan vente til næste lønningsdag med at købe en erstatning, og hvis der ikke er flere penge på kontoen, kan et kviklån være en mulighed for hurtigt at gøre købet muligt.

Mange danskere der tager kviklån, betaler det ofte ud 1-6 måneder efter de har optaget det. Der er altså tale om kortfristet gæld som løser et midlertidigt problem eller behov og hvor tid er en vigtig faktor. Mange udbydere af kviklån har derfor også åbnet op for muligheden for at få pengene udbetalt i weekenden, hvis behovet skulle opstå der.

De dyre kviklån med ekstreme omkostninger findes ikke mere

Nogle forbinder måske stadig kviklån med disse ekstremt dyre lån, som ofte havde en ÅOP på flere hundrede procent og som mange danskeres økonomi blev skadet af før 2020. Men disse lån findes ikke længere og blev reelt fjernet ved KviklånslovenTroværdig kildeRetsinformationRetsinformation.dk er indgangen til det fælles statslige retsinformationssystem, der giver adgang til alle gældende love, bekendtgørelser og cirkulærer m.v.Åbn kilde som blev indført i juli 2020 fra politisk hånd.

Det betyder at du i dag ikke finder kviklån eller andre lån på Mikonomi.dk med en ÅOP højere end 25%, ligesom at den samlede tilbagebetaling på ethvert lån aldrig kan overskride 100% ift. lånebeløbet.

Selvom denne lovgivning beskytter dig som forbruger, bør du stadig altid undersøge markedet og sammenligne dine lånemuligheder, før du vælger at låne penge. Der er nemlig stadig stor forskel på banker og låneudbydernes vilkår og omkostninger, hvorfor du potentielt kan spare rigtigt mange penge ved at finde det rigtige kviklån.

Kviklånet har mange navne

Låneudbydere og banker bruger mange forskellige udtryk om lån, som egentlig er det samme som kviklån. Det kan både være for at skille sig ud med deres markedsføring, men også for at omgå de negative associationer som længe har været forbundet med kviklån.

Herunder har samlet en række at de lån som reelt er det samme som et kviklån:

Der findes givetvis flere synonymer til kviklån, som vi ikke har inkluderet i listen herover. Banker og låneudbydere finder jævnligt nye måder at markedsføre deres finansielle tjenester på, i håbet om at blive mere relevant overfor dig som forbruger.

Klar til kviklån?

Gå til vores kviklån oversigt

Find kviklån nu

Definition på andre typer lån

4.5 på Trustpilot | 15 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Indhold, kommunikation og analyse
Joachim har fra 2018 til 2023 skrevet artikler med udgangspunkt i privatøkonomi og forbrug. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med kommunikation og online markedsføring og elsker at bruge sine analytiske evner til at forvandle store datasæt til spiselige finansnyheder. Han har bl.a. fået sit indhold udgivet på BT.dk.