A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Hvad er indskudslån?

Et indskudslån er et lån du bruger til at betale indskuddet i din lejebolig. Det kan både være til depositum eller forudbetalt leje, hvis din udlejer opkræver dette. Især omkring storbyerne er det ikke sjældent at der både opkræves depositum og forudbetalt leje, hvilket kan svare til i alt 6 måneder husleje, som skal lægges som indskud.

Er din husleje på 8.000 kr. er det derfor muligt at du skal kunne lægge 48.000 kr. som indskud, hvilket for mange gør det nødvendigt med et indskudslån. Lånet betegnes ofte også som boligindskudslån, beboerindskudslån og lignende, men reelt set er det én og samme ting.

Få indskudslån til depositum og forudbetalt leje

Med et indskudslån kan du låne penge til både depositum og forudbetalt leje, såfremt du har økonomien til at betale lånet tilbage.

Du kan få indskudslån uanset om der er tale om almen lejebolig gennem kommunen, eller lejebolig gennem andet boligselskab eller privat udlejer. Hvor meget du kan låne til indskud afhænger af din økonomiske situation og bankens kreditvurdering af dig og din økonomi, ligesom det er tilfældet ved andre privatlån, som forbrugslån, samlelån etc.

Sørg for altid at undersøge dine muligheder når du vil låne penge, ved at sammenligne flere banker og låneudbydere. Der er ofte mange penge at spare, ved at vælge det billigste lån fremfor det dyreste.

Indskudslån fra din kommune

Flytter du i almen bolig, har du mulighed for at søge om indskudslån ved kommunen, til nogle fordelagtige lånevilkår. Der er dog en række krav som skal være opfyldt før du kan godkendes til lånet.

  • Der skal være tale om almennyttig bolig
  • Boligen skal være opført efter 1. april 1964
  • Der gives ikke lån til ungdomsbolig uden selvstændigt køkken
  • Din samle husstandsindkomst må ikke overskride 268.556 kr. (2023)

Lånet bliver ikke forrenten i de første 5 år, hvilket gør lånet særdeles attraktivt, såfremt du lever op til de gældende krav. Det er desuen gældene at du skal betale lånet tilbage i løbet af 10 år, hvis du bor i lejlighed og fem år, hvis du lejer et enkeltværelse.

Du kan læse mere om muligheden for indskudslån fra kommunen på Borger.dkTroværdig kildeBorger.dkBorger.dk administreres al digital kommunikation mellem det offentlige og danske borgere.Åbn kilde

Klar til indskudslån?

Gå til vores indskudslån oversigt

Find indskudslån nu

Definition på andre typer lån

4.5 på Trustpilot | 15 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Indhold, kommunikation og analyse
Joachim har fra 2018 til 2023 skrevet artikler med udgangspunkt i privatøkonomi og forbrug. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med kommunikation og online markedsføring og elsker at bruge sine analytiske evner til at forvandle store datasæt til spiselige finansnyheder. Han har bl.a. fået sit indhold udgivet på BT.dk.