A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er et lån, hvor du samler eksisterende gæld fra andre lån, i det nye samlelån. Det gør du typisk ved at optage et nyt lån for at betale af på eksisterende gæld ud hos dine nuværende kreditorer, hvad end det er forbrugslån, kviklån eller kreditkortsgæld.

Når du samler din gæld får du et bedre overblik over din økonomiske situation og kan potentielt reducere dine omkostninger og månedlige betaling betragteligt. I stedet betale omkostninger til flere forskellige kreditorer, kan du nøjes med at betale til én kreditor. det betyder at du bliver en større kunde hos en bank fremfor en mindre kunde hos flere.

Samlelån har hjulpet mange danskere med at reducere deres låneomkostninger og spare mange tusinde kroner. Foruden besparelsen, vil du med et samlelån formentlig også stå stærkere, hvis du i fremtiden ønsker at låne penge igen, da din kreditvurdering bliver bedre, jo bedre din privatøkonomi er.

Hvad kendetegner et samlelån?

Et samlelån er først og fremmest kendetegnet ved at være en løsning der løfter den økonomiske situation, for de fleste af dem der tager det. Det nye samlelån bruges til at indfri den dyre gæld, og denne proces kan typisk foregå på to forskellige måder:

  • Samlelån med manuel indfrielse
  • Samlelån med automatisk indfrielse

Ved samlelån med manuel indfrielse, får du alle pengene fra dit samlelån udbetalt til din konto, og skal selv kontakte dine andre kreditorer og indfri dine lån hos dem. Det betyder at der er smule arbejde i det for dig, afhæængigt af, hvor mange kreditorer du skal indfri lån hos.

Samlelån med automatisk indfrielse er den mest hyppige løsning og også den nemmeste for dig. Her tager banken som har udstedt dig samlelånet selv kontakt til dine kreditorer og sørger for at indfri dine lån for dig.

Lån penge udover din gæld med et samlelån

Foruden at samle din nuværende gæld i et samlelån, kan du ligeledes tilføje et ekstra lånebeløb til samlelånet, som du får udbetalt til din konto og kan bruge til det du ønsker. Dvs. du kan låne penge oveni dit samlelån.

Ønsker du eksempelvis at samle forbrugslån på 75.000 kr. og et kviklån på 25.000 kr., er der gæld for 100.000 kr. Lad os sige at du derudover ønsker et lånebeløb på 50.000 til eksempelvis et forestående bryllup.

I dette tilfælde kan du ansøge om et samlelån på 150.000 kr. og bruge de 100.000 kr. på at indfri din gæld, og de resterende 50.000 kr. på dit bryllup eller hvad det nu måtte være. På den måde samler du både din eksisterende gæld og får samtidig et nyt lån - alt sammen i et og samme lån.

Klar til samlelån?

Gå til vores samlelån oversigt

Find samlelån nu

Definition på andre typer lån

4.5 på Trustpilot | 15 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Indhold, kommunikation og analyse
Joachim har fra 2018 til 2023 skrevet artikler med udgangspunkt i privatøkonomi og forbrug. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med kommunikation og online markedsføring og elsker at bruge sine analytiske evner til at forvandle store datasæt til spiselige finansnyheder. Han har bl.a. fået sit indhold udgivet på BT.dk.