A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er i bund og grund et almindeligt privatlån, hvor låneformålet er forbrugsgoder. Det kan være til nyt tøj, elektronik, en ferie eller noget helt fjerde. Med et forbrugslån skal du ikke redegøre for, hvad du bruger pengene til. Det er således helt op til dig selv, hvad du vil bruge pengene på.

Det er også gældende for forbrugslån at der er tale om et lån uden sikkerhed. Det betyder at du ikke skal stille økonomisk sikkerhed eller pansætte dine aktiver som fx bil eller bolig. Det er naturligvis en fordel, hvis ikke du har nogle aktiver du ønsker at stille sikkerhed i, men det betyder også at et forbrugslån kan tages hurtigt og nemt.

Hvad bruger danskerne forbrugslån til?

Mange bruger et forbrugslån til at dække uforudsete udgifter, som fx en tandlægeregning, værkstedsregning, en computer der bryder sammen, eller en telefon der bliver tabt.

Et forbrugslån tages også til store begivenheder som fx bryllup, konfirmation, ferie. Det kan også være til mindre ting som fx nyt tøj, møbler og elektronik.

Ofte kan du ansøge om et forbrugslån online og have det udbetalt til din konto indenfor få dage og i nogle tilfælde samme dag som du ansøger, afhængigt af hvilken bank eller låneudbyder du har valgt.

Hvad dækker forbrugslån over?

Et forbrugslån er egentlig et begreb der blot dækker over at lånet bruges til forbrugsrelaterede formål. Ofte bliver forskellige lån markedsført under andre navne selvom de teknisk set er det samme som forbrugslån, på samme måde som forbrugslån hører under kategorien privatlån.

Herunder har vi samlet en række lån, som du sikkert har stødt på før og som hører under kategorien forbrugslån:

  • Lån til ferie
  • Lån til bryllup
  • Lån til konfirmation
  • Lån til energiforbedringer
  • Kviklån
  • Hurtiglån
  • Nemt lån
  • Sms lån
  • Mobillån

Ovenstående er blot en del af alle de lån, der principielt fungerer som et forbrugslån, men har fået et andet navn og der er således mange flere. Uanset hvad du ønsker at låne penge til, er det vigtigt at du sammenligner flere lån, for at øge din chance for at ende med det billigste forbrugslån.

Der er nemlig stor forskel på, hvilke vilkår og omkostninger de forskellige banker og låneudbydere kan tilbyde på deres forbrugslån. Forskellen kan i sidste ende være mange tusinde kroner, som kunne have været brugt på sjovere ting i livet end at betale gæld af med.

Klar til forbrugslån?

Gå til vores forbrugslån oversigt

Find forbrugslån her

Definition på andre typer lån

4.5 på Trustpilot | 15 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Indhold, kommunikation og analyse
Joachim har fra 2018 til 2023 skrevet artikler med udgangspunkt i privatøkonomi og forbrug. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med kommunikation og online markedsføring og elsker at bruge sine analytiske evner til at forvandle store datasæt til spiselige finansnyheder. Han har bl.a. fået sit indhold udgivet på BT.dk.