A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Hvad er et erhvervslån?

Et erhvervslån er et lån som bruges til etablering, drift eller investering i virksomhed. Det kan være til startkapital, nyt udstyr, løn eller noget helt fjerde, som har med din virksomhed at gøre.

Erhvervslån kan komme fra en række forskellige udbydere, herunder banker, online kreditudbydere og alternative lånudbydere. Vilkårene og betingelserne for et erhvervslån vil afhænge af långiveren, lånebeløbet og din kreditværdighed som låntager.

Erhvervslån til opstart, drift eller investering i virksomhed

Et erhvervslån kan bruges til alle virksomhedsrelaterede formål, såsom nyt udstyr, opstart, varelager, lønninger, investering osv.

Låntageren tilbagebetaler typisk lånet over en fastsat periode, med renter og gebyrer tillagt det oprindelige lånebeløb. Erhvervslån kan være sikrede eller usikrede. Med sikrede lån, kræves der sikkerhed i aktiver såsom ejendom eller udstyr, hvorimod der ved usikrede lån, ikke kræves nogen sikkerhed, men oftest er forbundet med højere renter.

Forskellen på lån i CVR nummer og privatlån til virksomhed

Ønsker du at låne penge til virksomhed, er der overordnet to måder at gøre det på. Den første mulighed er at du tager et lån i dit CVR nummer, hvilket betyder at det er din virksomhed der kreditvurderes og hæfter for gælden.

Dog er der ofte en række krav ved lån i CVR nummer som kan være svære at leve op til og som ikke altid er realistiske for nyopstartede eller yngre virksomheder. Den åbenlyse fordel er naturligvis at du ikke hæfter personligt for gælden.

Den anden mulighed er at du tager et lån til virksomhed som et privatlån. Det betyder at det er dig og din økonomi der kreditvurderes, men også du hæfter personligt for gælden. Her er kravene ikke ligeså strenge og der er oftest større mulighed for at blive godkendt til lån.

Erhvervslån, lån til virksomhed og firmalån er en og samme ting

Måske har du stødt på begreber som virksomhedslån, firmalån og lignende og overvejet om disse lån egentlig er det samme som et erhvervslån. Svaret er at de er et og samme lån. Banker og låneudbydere bruger forskellige begreber i et forsøg på at skille sig ud fra konkurrenterne.

Det der til gengæld kan være forskel på er, hvilke priser og vilkår de forskellige banker og låneudbydere kan tilbyde. Derfor er det essentielt at du undersøger dine muligheder og sætter dig ind i markedet for erhvervslån.

På den måde øger du chancen for at finde den billigst mulige finansiering til din virksomhed, hvilket kan spare dig for mange penge og potentielt være forskellen på succes eller fiasko.

Klar til erhvervslån?

Gå til vores erhvervslån oversigt

Find erhvervslån nu

Definition på andre typer lån

4.5 på Trustpilot | 15 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Indhold, kommunikation og analyse
Joachim har fra 2018 til 2023 skrevet artikler med udgangspunkt i privatøkonomi og forbrug. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med kommunikation og online markedsføring og elsker at bruge sine analytiske evner til at forvandle store datasæt til spiselige finansnyheder. Han har bl.a. fået sit indhold udgivet på BT.dk.