A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Hvad er et billån?

Med et billån, låner du penge til at købe en bil. Der kan både være tale om en brugt bil eller en ny bil, ligesom det kan være både brændstof, hybrid eller el. Køb af bil er ofte en større investering, som mange danskere har brug for finansiering til.

Undersøg markedet før du vælger billån

Markedet for billån er stort og banker og låneudbydere står i kø, for at tilbyde dig finansiering. Brug det til din fordel, ved at undersøge og sammenligne dine muligheder for at finde det billigste mulige billån.

Bilen er samtidig en vigtig del af manges hverdag og en nødvendighed for at klare livets logistiske udfordringer på en effektiv måde, som fx at komme på job, hente børn og generelt den frihed som øget mobilitet giver.

Når det kommer til billån skelnes der mellem billån med- og uden udbetaling. Der findes også forskellige typer af billån som banker og låneudbydere markedsføre forskellige. Læs med herunder for atblive klogere på, hvilke muligheder du har med billån.

Billån med udbetaling

Billån med udbetaling betyder at du selv lægger en del af pengene, til købet af din nye bil. Ofte er der tale om at nogle banker kan tilbyde bedre lånevilkår, hvis du selv finansiere 20% af bilens pris, og dermed låner til de sidste 80%.

Her kræver det selvfølgelig at du selv har en opsparing du kan bruge til bilkøbet, hvilket naturligvis ikke er alle forundt.

Billån uden udbetaling

Med et billån uden udbetaling låner du penge til 100% af bilens pris. Det kræver derfor ikke nogen opsparing fra din side, hvis du enten ikke har én eller ønsker at bruge den til noget andet.

Der naturligvis flere omkostninger forbundet med at låne flere penge, og derfor er det oftest at foretrække, hvis du har nogle af pengene selv, men det behøver ikke at være en hæmsko, hvis ikke det er tilældet.

Forskellige muligheder for billån

Bilfinansiering er et populært produkt, som i løbet af livet bliver relevant for rigtig mange mennesker. Det betyder også at markedet for billån er dynamisk og at der er mange udbydere at skulle forholde sig til.

Ofte vil du allerede blive præsenteret for en finansieringsløsning hos blforhandleren, som samarbejder med en bestemt bank. Derudover kan du få billån i din lokale traditionelle bank, såvel som et hav af online låneudbydere er klar til at hjælpe.

Typiske udbydere af billån:

  • Billån via bilforhandlerens samarbejdspartner
  • Billån via din egen bank
  • Billån via online låneudbyder

Vigtigst af alt er det, at du undersøger markedet for billån og sammenligner dine muligheder. Der er nemlig stor forskel på de forskellige bankers lånevilkår og hvad de kan tilbyde. På den måde øger du chancen for at ende med det billigst mulige lån og spare flest mulige penge.

Klar til billån?

Gå til vores billån oversigt

Find billån nu

Definition på andre typer lån

4.5 på Trustpilot | 15 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Indhold, kommunikation og analyse
Joachim har fra 2018 til 2023 skrevet artikler med udgangspunkt i privatøkonomi og forbrug. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med kommunikation og online markedsføring og elsker at bruge sine analytiske evner til at forvandle store datasæt til spiselige finansnyheder. Han har bl.a. fået sit indhold udgivet på BT.dk.