A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Definition på forskellige lån

Det finansielle marked i Danmark - også kaldet lånemarkedet - har været under stor udvikling gennem de sidste 10 år. Det gælder både ift. den måde danskerne låner penge på, men i høj grad også hvilke lånemuligheder og -produkter, du som forbruger kan vælge mellem.

For 10 år siden var et lån noget du fik nede i din lokale bank, formentligt efter et længere måde med din bankrådgiver. I dag kan du ansøge om lån hjemme fra stuen og blive godkendt til lån på 10 minutter, samt få lånet udbetalt samme dag som du ansøger, i nogle tilfælde.

Men især udbuddet af forskellige lån er vokset massivt, og et lån er således ikke bar et lån. De forskellige lån har særegne forhold og vilkår, som er tilpasset den situation du som forbruger ofte står i. At forstå de muligheder du har, når du søger finansiering, er essentielt for at du kan træffe den bedst mulige beslutning.

Derfor har vi samlet definitioner på de mest almindelige lånetyper som vores brugere søger information om, herunder:

Vigtige begreber om lån du bør kende til

Foruden de forskellige lån du har mulighed for at ansøge om, findes der et hav af fagord og lånerelaterede udtryk, som er vigtige for dig at kende til, når du skal forstå hvordan et lån fungerer.

Du kender sikkert til udtryk som rente, månedlig ydelse og løbetid. Men er du helt sikker på hvad ÅOP betyder og hvordan du kan bruge det til at sammenligne lån?

Herunder har vi samlet de vigtigste begreber om lån, som vi vurderer det er vigtigt for dig at kende til, og som du med stor sandsynlighed vil støde på i forbindelse med optagelse af lån.

Mangler du stadig svar?

Har du stadig spørgsmål, som du ikke har kunne finde svar på? Vores kundeservice sidder klar til at hjælpe med de spørgsmål du måtte sidde med.

Du kan skrive til os på info@mikonomi.dk eller ringe til os på 38 42 74 00, mandag til fredag fra 09:00 til 15:00.

4.5 på Trustpilot | 15 anmeldelser