Huslån

;

Guide til huslån - Find det du søger


Find det rette huslån

Et huslån er betegnelsen for det lån, som du tager, hvis du ønsker at købe et nyt hus. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at du ikke bør lade et huslån finansiere hele dit køb af dit hus. Du bør derfor også optage et realkreditlån, som har en lavere rente og som kan dække store dele af husets værdi. I det følgende giver vi dig en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du ønsker at optage lån til hus.

Find det bedste og billigste lån i dag!

Vælg lånebeløb og låneperiode og find det lån der passer bedst til dig - gratis og uforpligtende!

Huslån er som nævnt en betegnelse for det lån, som bruges til at finansiere et køb af en ejerbolig. Du kan låne penge til køb af en ejerbolig hos din bank eller hos et realkreditinstitut. Løbetiden på denne slags lån er ofte mellem 10-30 år, og renten på huslån vil ofte være lavere, jo kortere løbetid der er på lånet.

Mange forveksler boliglån og huslån med hinanden, og på mange punkter er disse også ens. Der er dog nogle som betegner de to forskellige lån forskelligt. Forskellen ligger bl.a. i, hvad man bruger lånet til.

LÆS OGSÅ: Boliglån

 Find det rette huslån

Værd at vide om lån til hus

Der er naturligvis nogle generelle ting, som er værd at vide om et huslån. Som nævnt er flere dele af et huslån det samme som et boliglån. Et huslån kan også siges at være en mere præcis beskrivelse, da det angiver, at lånet bruges til at købe et hus og ikke en anden bolig som f.eks. en lejlighed

Et huslån kan dog ikke kun bruges til at købe et hus, men kan også benyttes, hvis du ønsker at låne penge til at renovere dit nuværende hus. Løbetiden på et huslån vil ofte være 20-30 år, og er samtidig et lån.

Når du skal sammenligne forskellige lån, bør du være opmærksom på lånets ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er det mest sigende ord inden for sammenligning af lån. Når du sammenligner lån, bør du sammenligne de forskellige låns ÅOP over samme årrække for at få et så korrekt billede som muligt.

Hep: Overvejer du at købe bolig i udlandet?  Du læse mere om boliglån i udlandet ved at læse vores artikel: Lån til bolig i udlandet

 huslån

 

Kombinér dit huslån med et realkreditlån

Når du skal låne penge til at købe et nyt hus, bør du tage et realkreditlån, som typisk har en lavere rente, end det huslån du også er nødsaget til at tage. Et realkreditlån kan finansiere 80% af værdien af den bolig, du ønsker at købe. De sidste 20% kan du finansiere med et boliglån. For fritidshuse, som f.eks. sommerhuse, kan et realkreditlån kun finansiere 60%.

Flere banker tilbyder, at du selv kan vælge, om du ønsker variabel rente eller fast rente. Hvis du vælger en variabel rente, vil du blive påvirket af, om renten stiger eller falder, hvorimod du med en fast rente vil betale samme beløb i hele perioden. Derudover er det hos nogle banker også muligt selv at vælge, om du ønsker afdragsfrihed eller ej.

Som tidligere nævnt anbefales det, at du sætter dig grundigt ind i tingene, inden du ansøger om et realkreditlån. Dette gøres ved at undersøge markedet og de forskellige muligheder. Dette kan du gøre hos de forskellige udbydere, eller ved at udfylde formularen øverst på siden.

LÆS OGSÅ: Realkreditlån beregner og lån

 

Find det bedste og billigste huslån her

At optage et huslån kan for mange være en jungle, som kan være svær at finde rundt i. Vi ønsker at gøre denne proces mere brugervenlig, og har derfor oprettet formularen, du finder øverst på siden.

Når du skal ud og finde det bedste lån til hus, vil vi naturligvis hjælpe dig på vej. Du kan i toppen af siden nemt og hurtigt udfylde formularen, hvorefter du vil blive præsenteret for de lånemuligheder, som er skræddersyet til dine behov. At udfylde formularen er naturligvis gratis og uforpligtende.

Fordelen ved at udfylde formularen og herved have muligheden for at sammenligne lån, er, at du nemt og hurtigt får et overblik over de forskellige lånemuligheder. Du har herefter mulighed for at danne dig et overblik, og helt selv vælge det huslån som passer til dig.