Sammenlign billån

;

Sammenlign billån og få overblik over markedet

Med Mikonomi.dk får du lånemarkedets nemmeste og hurtigste overblik. Indtast dine behov én gang og modtag de bedste og billigste billån med det samme. Din drømmebil er tættere på, end du tror.

Find det bedste og billigste lån i dag!

Vælg lånebeløb og låneperiode og find det lån der passer bedst til dig - gratis og uforpligtende!

Når du skal ud og finde et nyt billån, kan markedet umiddelbart virke stort og en smule forvirrende. Der er mange begreber og tal at være opmærksom på, og mange har derfor svært ved selv at sammenligne forskellige billån fra forskellige banker og forhandlere.

For at finde det billigste billån, kan du sammenligne ÅOPen på de forskellige billån. ÅOP betyder 'Årlige Omkostninger i Procent', og er en udregning med alle de renter og gebyrer, som der måtte være i forbindelse med dit billån. Det billån med den laveste ÅOP er som tommelfingerregel det billigste. Du bør dog også kigge på bl.a. lånets løbetid og rentetypen.

Har du købt ny bil, er du måske også interesseret i at sammenligne bilforsikringer. 

Sammenlign Billån

Sammenlign billån og find det billigste

Ved at finde den rigtige løbetid på dit billån, kan du spare mange penge på dit billån. Det gælder således om, at finde ud af, hvor lang tid din bils levealder vil være. Løbetiden for dit lån er nemlig den periode, hvor du betaler af på dit lån. Derfor bør løbetiden ikke være længere end den tid, hvor du har bilen i. Har du din bil i 5 år, men vælger en løbetid på 10 år, så betaler du i 5 år af på en bil, som du ikke længere har.

Bilister, som kører mange kilometer om året, bør have en lavere løbetid, end bilister, som ikke kører så mange. Dette skyldes blandet andet, at bilen bliver slidt hurtigere, jo længere du kører i den. Holder din bil parkeret i en carport eller garage størstedelen af ugen, vil dens værdi dog stadigvæk falde.

Derudover bør du være opmærksom på, om der er en variabel eller fast rente på dit billån. Sammenlign billån, som har den samme form for rente. Den variable rente er typisk en billigere rentesats, fordi denne vil falde og stige i takt med de europæiske rentetendenser. Er din økonomi derimod lille og sidder du med et stramt husholdningsbudget, så bør du vælge et billån med en fast rente. Denne er typisk lidt højere, fordi man så sikrer sig imod mindre gunstige renteforhold.

Er du på udkig efter boliglån også? Læs vores artikel om sammenlign boliglån

Find de billige billån

 

Billån - Udbetaling?

Når du erhverver dig et billån, kan du gøre det med eller uden udbetaling. Hos nogle lånefirmaer, banker og bilforhandlere kaldes udbetalingen også for "sikkerhed". Sikkerheden består nemlig i, at du udbetaler en sum penge til din låneudbyder, for at du kan få lånet.

Et billån med udbetaling på 20% betyder således, at du skal betale 20% af lånet selv. Så når du f.eks. vil låne 100.000 kr. til en ny bil, så skal du selv være i stand til at betale 20.000 kr. af lånet. Dette giver din låneudbyder sikkerhed, fordi du overfor ham/hende viser, at din pengepung ikke er tom, når du optager billånet.

Dette betyder dermed også, at du kun bør sammenligne billån med sikkerhed sammen med andre billån, som også kræver sikkerhed. Det samme gør sig selvfølgelig også gældende med billån uden sikkerhed. Mikonomi.dk anbefaler, at du altid laver en personlig og individuel vurdering af dit forbrug, dine behov og din økonomi før du optager et lån. På den måde får du det bedste og billigste resultat.

Relaterede blogindlæg