Bilfinansiering

Mikonomi.dk tilbyder billånsmarkedets nemmeste og hurtigste sammenligning af billige bilfinansieringer. Med den rette bilfinansiering kan du få lige netop den bil du drømmer om uden at ødelægge din økonomi. Indtast nemt og hurtigt dine behov og få pengene ind på kontoen få timer senere.

Find muligheder for bilfinansiering her!

Vælg lånebeløb og låneperiode og find det lån, der passer bedst til dig - gratis og uforpligtende!

Leder du efter den bedste bilfinansiering til din nye bil? Så er du måske lige dele forundret og forvirret, over de mange forskellige muligheder der er.

Når du skal vælge den bedste bilfinansiering kræver det to ting:

 1. Du sætter lidt tid af til at undersøge dine muligheder.
 2. Du sammenligner forskellige lån. 

Lige nu tænker du sikkert:

“Det lyder som ret meget arbejde”.

Heldigvis får du med denne side et overskueligt indblik i bilfinansieringens forunderlige verden og du bliver klædt godt på til at tage den helt rigtige beslutning for dig.

Hvad er bilfinansiering?

Går du rundt med drømmebilen i tankerne, men ikke har alle pengene i pungen, så kan bilfinansiering hjælpe dig godt på vej. Der er mange måder, at finansiere din nye bil på.

 Tre oplagte muligheder er:

 • Banklån
 • Finansieringsselskab
 • Forhandlerfinansiering

Du behøver ikke at skulle låne til dyre luksus- og specialbiler, for at kigge på bilfinansiering i banken. Du kan også finde gode bilfinansieringsmuligheder, selv til privat køb af en brugt bil.

Hvis du er husejer, kan der være mulighed for, at du kan bruge din friværdi i boligen til at finansiere din nye bil. Med sikkerheden i din boligs friværdi, kan du få lov til at låne til lav rente og på den måde få et fordelagtigt lån.

Hvis du skal låne til en standardbil, kan det være, at du overvejer, at låne ved et finansieringsselskab.

Her skal du være opmærksom på: 

Finansieringsselskabernes regler i forhold til renter og afdrag er ofte meget varierende. Derfor er omkostningerne forbundet med deres lån også meget forskellige. Det betyder, at det er meget vigtigt, at du har dette for øje og sørger for at læse alt det, der står med småt.

Derfor:

Kan det være en god hjælp, når du skal sammenligne billån, at bruge vores sammenligningstjeneste, som kan gøre det mere overskueligt for dig, når du undersøger finansiering til din nye bil.

Nye biler finansieres ofte ved en autoforhandler. Bilforhandlerne har som regel en betydelig indtægt, når de udbyder billån, fordi deres etableringsomkostninger ofte er høje.

Fordelene er dog:

Renterne er lave og det er nemt som forbruger at optage et lån hos en bilforhandler. Du får nemlig det hele samlet - både bilen og lånet. Vi anbefaler, at du bruger en online sammenligningstjeneste for at få den bilfinansiering, som passer allerbedst til dine behov.

Vidste du, at du kan få bilfinansiering uden udbetaling? Klik på linket for at læse mere!

Beregn bilfinansieringens månedlige pris

Når du beregner din månedlige pris for din bilfinansiering skal lånets ÅOP (Årlig Omkostning i Procent) ifølge loven oplyses.

Nu tænker du nok: 

"Hvad er ÅOP og hvad betyder det for prisen?"


Lånet med den laveste ÅOP er umiddelbart det billigste. Sørg dog for at de lån, du sammenligner, har de samme forudsætninger og vilkår. Følgende forudsætninger skal således være identiske, før du får en korrekt sammenligning af de forskellige bilfinansieringer:

 • Købesum
 • Udbetaling
 • Løbetid

Når du sammenligner lån, skal du derudover sikre dig, at eventuelle etableringsomkostninger er de samme som ved de långivere, du sammenligner. Finder du to eller flere lånetilbud, hvor ÅOP'en er næsten det samme, så vil det billigste valg være den bilfinansiering med de laveste etableringsomkostninger.

Og hvorfor så det?

Dette skyldes, at etableringsomkostningerne ikke er fradragsberettigede. Etableringsomkostningerne kommer i forbindelse med det arbejde, der er i at oprette lånet. Det vil typisk ligge på mellem 1-3 % af lånebeløbet, men det kan variere fra låneudbyder til låneudbyder.

bilfinansiering

Finansiering af billånet: forbrugslån eller billån?

Man kan på sin vis argumentere for, at et billån er det samme som et forbrugslån, eftersom at en bil er en del af ens forbrug. Et billån varierer dog fra et forbrugslån, ved at bilen er et håndgribeligt aktiv i modsætning til andre ting, som man finansierer med et forbrugslån. Derfor findes der f.eks. også en separat forsikring til husstandens elektronik, såsom computere, smartphones og fjernsyn.

MANGLER DU EN INDBOFORSIKRING? KLIK PÅ LINKET FOR AT LÆSE MERE!

Låner man penge til renovering af huset eller en ferie, bruges pengene med det samme og man har ikke noget aktiv tilbage efter forbruget. Anderledes er det, når man køber en bil. Selvom en bils pris falder med det samme du kører hjem fra forhandleren, så vil bilen stadig have en vis værdi selv efter mange år.

Når du ansøger om et billån, kræves det i nogle tilfælde, at du betaler et vis beløb forud for din bilfinansiering. Dette kalder man en udbetaling.

Nu kan det være, at du overvejer: 

"Hvor stor skal en udbetaling være?"

Oftest er udbetalingen 20 % af salgsprisen, hvis du handler med en autoforhandler. 

Du vil sjældent bliver afkrævet en udbetaling, når du ansøger om et forbrugslån. Ikke alle långivere har et krav om udbetaling før du kan få din bilfinansiering. Udbetalingen giver dog långiveren en sikkerhed og dermed også muligheden for at långivere kan nedsætte risikoen ved at udbyde lånet. Derudover viser udbetalingen før bilfinansieringen også, at du som kommende låner har din økonomi i orden og har et finansielt overskud.

Fordele ved udbetaling til bilfinansiering

Ved at have en udbetaling på din bilfinansiering nedsætter du din hovedstol. Hovedstolen er din startgæld eller rettere sagt lånets oprindelige størrelse. Når du indbetaler et vist beløb i form af udbetalingen, har du allerede afdraget lidt på din bilfinansiering.

Og hvorfor er det godt?

Fordi det giver en mere fordelagtig fordeling mellem renter og afdrag. Nogle långivere vil gerne hjælpe dig med at finansiere dit billån 100%, hvilket medfører, at du ikke behøver en udbetaling for at få billånet. Andre långivere kræver derimod, at du f.eks. selv betaler 20% af din bilfinansiering i form af en udbetaling.

Sikkerhed ved bilfinansiering

For at sikre at långiveren får sine penge tilbage i forbindelse med bilfinansiering, skal der stilles sikkerhed i lånet.

Det betyder kort sagt:

Långiveren kan tage bilen som pant og således dække lånet. Långiveren kan dermed sælge bilen, hvis låntageren ikke overholder lånets betingelser.

Juridisk set er der tale om to forskellige slags kontrakter. Hvis du har finansieret din bil ved en autoforhandler, kalder man det et ejendomsforbehold. Hvis du har finansieret din bil ved et låneinstitut, kaldes det et løsørepantebrev. Begge dele sikrer långiveren i tilfælde af, at låntageren ikke kan betale lånet.

bilfinansiering

Undgå negative overraskelser ved bilfinansiering

For at være velforberedt og dermed undgå ubehagelige overraskelser, skal du bl.a. holde øje med såkaldte "skjulte omkostninger". Har din udbyder af billånet oplyst, at der vil være skjulte omkostninger, kan du nemlig se frem til ekstra gebyrer.

Ekstra gebyrer kan f.eks. være: 

 • Gebyr ved aflysning af pant ved billånets ophør.
 • Månedligt konto- eller administrationsgebyr. 
 • Gebyr ved hel eller delvis indfrielse af lånet.

Du finder ud af om du har disse ekstra gebyrer ved at få tilsendt lånevilkårene eller finde dem på din lånegivers hjemmeside.

Normale omkostninger i forbindelse med bilfinansiering

Du skal være opmærksom på forskellige udgifter, når du stiller sikkerhed i dit billån. Eksempelvis skal du betale 1,5 % af lånebeløbet i stempelafgift.

Ved du ikke, hvad stempelafgift er? 

Stempelafgift er en afgift til staten, som indtræder når man f.eks. indgår aftaler om forsikringer eller overdragelser af formuer. Derudover skal du medregne en tinglysningsafgift på 1.400 kr. og 750 kr. i gebyrmærke til forsikringsselskabet eller finansieringsselskabet.

Et god råd:

Vi anbefaler derfor, at du har lagt disse beløb til side, så du ikke pludselig står med et hul i økonomien.

Ekstra gebyrer i forbindelse med bilfinansiering

Vær opmærksom på, om din låneudbyder har et maksimum på etableringsomkostningerne.

Det kalder man også:

Oprettelsesgebyr. 

Hvis dette ikke er tilfældet kan du hurtigt risikere, at skulle betale rigtig mange penge. Dette gør sig især gældende, hvis dit lån er på 200.000 kr. eller derover.

Og det bliver værre: 

Derudover kan gebyrer såsom dokumentskrivningsgebyr og/eller ekspeditionsgebyr også komme oven i dine andre udgifter i forhold til din bilfinansiering.

Fast eller variabel rente

Noget andet, der kan påvirke prisen på din bilfinansiering samlet set, er, om du har valgt fast eller variabel rente.

Nu er der sikkert en klokke der ringer, men lad os lige forklare det endnu en gang: 

Med et fastforrentet lån er lånet fastsat til en højere rente, hvilket betyder, at din låneydelse vil være højere nu og her. Til gengæld er du sikret en fast rente og dermed fast låneydelse hele din låneperiode.

Med en variabel rente får du en lavere lånerente og dermed en lavere låneydelse her og nu. Til gengæld kan du ikke være sikker på, at låneydelsen vil forblive lav, da den retter sig efter renteudviklingen, som kan falde og stige.

Jo længere tid din låneperiode forløber, jo større sandsynlighed er der for, at renten vil stige og falde.

Derfor:

Det anbefales ofte, at du vælger variabel rente, hvis du skal købe en brugt bil, og fast rente, hvis du skal købe en ny bil.

bilfinansiering

Løbetid på finansiering af din bil

Så snart du kører din nye bil væk fra forhandleren, vil bilens værdi falde og blive ved med dette.

Nu tænker du sikkert:

"Hvad har det med lånets løbetid at gøre?"

Det er vigtigt, at du finder en løbetid til din bilfinansiering, som stemmer overens med din bils værdi. Bilens alder (når du køber brugt) og dit kørselsforbrug har indflydelse på den beslutning du bør tage i forbindelse med din bilfinansierings løbetid.

Hvordan beregner du løbetid?

Tommerfingerreglen er:

Jo flere kilometer du kører om året, jo lavere bør din løbetid være. Kører du mellem 10.000 og 20.000 km om året, kan du derfor som udgangspunkt sætte din løbetid til at være mellem 6 og 8 år. Kører du derimod i omegnen af 40.000 km om året eller hele 60.000 km om året, så bør du sætte din løbetid ned. Den bør i dette tilfælde være omkring 3-5 år. Du bør dog altid selv tage en individuel vurdering af løbetiden på din bilfinansiering.

Antal kilometer Løbetid
10.000 km. 8 år
20.000 km.  7 år
30.000 km.  6 år
40.000 km.  5 år
50.000 km.  4 år
60.000 km.  3 år

Hvor lang løbetid bør du vælge?

Du bør som regel aldrig vælge en løbetid, som er længere end den tid du regner med at have bilen i.

Et forklarende eksempel: 

Vælger du en løbetid på 20 år, men sælger bilen efter 10 år eller på anden måde skiller dig af med den inden de 20 år er gået, så betaler du af på en bil, som du ikke længere har.

Derfor:

Du bør grundigt overveje, hvor mange år du forventer at have bilen i. På den måde undgår du at betale for noget, som du ikke længere har og sikre dig, at du har friværdi til købet af din næste bil.