A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 5 min.
Opdateret:

Sådan er bankerne vurderet (Vores metode)

Mikonomi score - vores eget objektive bedømmelsessystem

På Mikonomi.dk har vi udviklet vores helt eget bedømmelsessystem, til at evaluere låneudbyderne på vores liste og give en score herefter. Vores evalueringssystem er ikke påvirket af, hvem vi får kommision fra eller nogen anden faktor, der kan gøre bedømmelsen upartisk

Vi opdaterer låneudbydernes bedømmelser jævnligt, hvis nogle af faktorerne ændre sig. Vi er forholder os åbne og transparente omkring alle bedømmelser og du vil altid kunne finde årsagerne bag de gældende score. På den måde kan du som bruger finde relevant og værdifuld information om låneudbyderne på markedet, før du træffer vigtige økonomiske beslutninger. Evalueringen giver også låneudbyderne mulighed for at se, hvordan de kan forbedre sig for dig som bruger og opnå en højere score.

Hvordan er Mikonomi score beregnet?

Vores samlede score er et gennemsnit af flere kvantitative og kvalitative faktorer, under følgende 4 kategorier:

 • Lånevilkår - Et billigere lån får højere score
 • Popularitet - Lån der vælges hyppigt af Mikonomi's brugere får højere score
 • Fleksibilitet - Et bredt udvalg af lånebeløb, løbetid og høj godkendelsesprocent giver en højere score
 • Kundeoplevelse - Transparens om service og proces, samt gode kundeanmeldelser giver en højere score

Sådan skal scoren læses

Vores scores spænder på en skala fra 1 til 10, men symboliseret med op til 5 stjerner. Den samlede score er baseret på scoren fra 4 de hovedkategorier, som vi har defineret som de vigtigste, for vores evaluering.

Den samlede score der gives afviger med ned til 0,1 point mens scoren for hver hovedkategori afviger med 0,5 point. Se følgende eksempel:

LånevilkårPopularitetFleksibilitetKundeoplevelse
4,53,545
Samlet score4,3

Ved hver enkelt score vi tildeler, sørger vi altid for at give en beskrivende forklaring på, hvad der ligger til grund for den pågældende score. På denne måde sikre vi at både brugere, banker og låneudbydere kan stole på evalueringen og metoden den er baseret på, med det klare formål at vores brugere kan bruge evalueringen i deres beslutningsproces.

Uddybende forklaring af vores metode

Som tidligere nævnt er den samlede score baseret på scoren fra 4 grundlæggende parametre ved det pågældende lån. Men hvordan scorer vi hver enkelt parameter?

Lad os se på hver af de 4 hovedkategorier her:

1. Lånevilkår

Dette parameter er baseret på følgende kriterier:

 • Minimum og maksimum rente
 • Minimum og maksimum ÅOP

Hvorfor er det vigtigt?

Renten og ÅOP er begge værktøjer, der giver der mulighed for at se, hvor dyrt en lånetilbud er, relativt set. Alle ønsker de bedst mulige vilkår og derfor er dette parameter absolut et af de vigtigste, når du beslutter dig for at ville låne penge.

Hvordan bruger vi denne information?

Banker og låneudbydere oplyser oftest et spænd for deres rente og ÅOP. Derfor ser du, at der er en minimum- og en maksimumssats for begge. Den minimale rente og ÅOP er særligt relevant dig der kan opnå en god kreditværdighed, da det ofte er dig, der får et lån med disse vilkår tilbudt. Den maksimale ÅOP og rente viser dig, hvor dyrt lånet maksimalt kan blive, hos den pågældende bank.

2. Popularitet

Dette parameter er baseret på følgende kriterier:

 • Hvor ofte vælges lånet af brugerne på Mikonomi, ift. deres position på listen?
 • Hvilke banker og låneudbydere har brugerne mest tillid til?

Hvorfor er det vigtigt?

Mikonomi har været en førende affiliate platform på markedet siden 2013. Al data vi har samlet, har giver os en unik indsigt i, hvordan vores brugere vælger, hvem de finder troværdige og konkurrencedygtige. For os er vores brugeres valg, et vidnesbyrd om, hvilke banker der leverer den nødvendige information og kvalitet.

Hvordan bruger vi denne information

Vi evaluerer dagligt vores liste med banker og låneudbydere. Hvis fx en lånekampagne er nummer 4 på vores liste, men bliver valgt mindre en gennemsnittet for den position, er det en indikation på at vores brugere ikke er overbeviste om bankens profil. Jo oftere et lån vælges i forhold til dets placering på listen jo højere vil denne score være.

3. Fleksibilitet

Dette parameter er baseret på følgende kriterier:

 • Hvad er godkendelsesraten på låneansøgninger ved den pågældende låneudbyder?
 • Hvor stor er fleksibiliteten ift. de lånebeløb man kan ansøge?
 • Hvor stor er fleksibiliteten ift. lånets tilbagebetalingstid?

Hvorfor er det vigtigt?

Denne kategori er ofte modstykket til kategorien attraktive vilkår. Det skyldes at banker der udbyder lån med super attraktive vilkår, ofte har flere krav til låntager, og derfor må afvise en masse låneansøgninger. Som bruger er lånets vilkår irrelevant, hvis ikke det er muligt at blive godkendt. Derfor er det som bruger vigtigt for dig at vide, hvilke lån der har høj godkendelsesprocent, selvom det kan være på bekostning af renten og ÅOP.

Hvordan bruger vi denne information?

Dette parameter er udvalgt som en vigtigt del af den samlede bedømmelse, fordi det er afgørende for, hvor mange bruger der har mulighed for at blive godkendt til lånet. Som nævnt vil der også ofte være en balance mellem en låneudbyders vilkår, altså rente og ÅOP, og hvor stor chancen er for at blive godkendt til lånet.

4. Kundeoplevelse

Dette parameter er baseret på følgende kriterier:

 • Er låneudbyderens hjemmeside brugervenlig og transparent ift. deres service?
 • Har hjemmesiden brugbart indhold og værktøjer der gør brugeren i stand til at træffe økonomiske beslutninger?
 • Hvilken oplevelse har tidligere kunder haft med låneudbyderen og hvordan er de anmeldt på Trustpilot?
 • Hvor aggressiv er de ift. markedsføring og reklame?
 • Hvor god er deres kundeservice og er det nemt at få hjælp?
 • Hvor brugervenlig er deres hjemmeside på forskellige elektroniske enheder?

Hvorfor er det vigtigt?

Vi er overbeviste om at alle brugere sætter stor pris transparens og en god oplevelse, når de er i et kundeforhold med en hvilken som helst virksomhed. Derfor er denne kategori en vigtig del af den samlede evaluering.

Hvordan bruger vi denne information?

Blandt flere andre kriterier, bruger vi en uvildig kundeanmeldelsesplatform som fx Trustpilot, når vi skal vurdere kundernes oplevelse med den pågældende bank. Vi tester og evaluere hver låneudbyders hjemmeside, for at se hvor brugervenlig den er, hvor transparent og tilgængelig den mest vigtige information for brugeren er, som fx hvilke banker de samarbejder med, ejerforhold osv. Vi tjekker også hjemmesidens sikkerhed ift. hvilken slags information de beder brugerne, samt hvor hurtigt de svare på brugernes forespørgsler.