A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Konsekvenser ved lån

Få styr på dine konsekvenser ved lån

Måske tænker du "lån penge - det er en god idé", men skal du ud og låne penge, er det vigtigt, at du er klar over hvilke konsekvenser, lånet medfører. I mange tilfælde låner folk penge uden at tænke konsekvenserne igennem. Det er væsentligt at overveje disse for at undgå at ende i økonomiske vanskeligheder.

Vi giver dig her et overblik over de konsekvenser, der kan være forbundet med et lån, så som et kviklån.

Konsekvens 1 - Der er ofte omkostninger forbundet med lånet

Dette er ingen raketvidenskab, men faktum er, at mange "glemmer" (læs ignorerer), at der typisk er omkostninger forbundet ved et lån.

Det betyder med andre ord, at hvis du eksempelvis låner 5.000 kr. til en computer, så kommer du måske reelt set til at betale 7.000 kr. for selv samme computer på grund af låneomkostningerne. Det handler med andre ord om, at du betaler flere penge for noget, end hvad det ville koste, hvis pengene ikke var lånte.

Konsekvens 2 - Din økonomiske frihed mindskes

Du har sikkert set på TV at nogle mennesker, der ikke vil tænke på deres regninger, i stedet vælger at gemme rudekuverterne væk i skuffen. Men det forsvinder hverken regningerne eller gælden af.

Hvis du foretager et lån, skal du ikke glemme, at pengene skal betales tilbage. Mange låntagere ignorerer eller forkaster det faktum, at der hver måned skal betales af på lånet. Foretager du et lån, skal du være klar over, at du i princippet bliver fattigere de måneder, hvor du betaler af på lånet. Derfor bliver din økonomiske frihed også mindre.

Når du skal betale af på et lån, kan det betyde, at der er andre ting, som du holder af, som du må undvære i den kommende periode.

Konsekvens 3 - Den onde spiral

Den ultimative konsekvens ved at låne penge er, hvis du låner penge og ikke har råd til at betale af på lånet. Sker dette, kan du blive fristet til at tage et nyt lån, der skal gå til at betale af på det andet lån. Denne situation er svær at komme ud af igen, og det kan forårsage gevaldige økonomiske problemer.

Hvad kan jeg gøre?

For at hjælpe dig på vej med en sund økonomi, har vi har udarbejdet nogle gode råd, som du bør læse, før du foretager et lån. Rådene kan du læse ved at klikke her: Gode råd