A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Kom ud af RKI

Kom ud af RKI og få en bedre økonomi

Her på Mikonomi.dk er vi klar over, at dét at låne penge nogle gange kan udmunde i økonomiske vanskeligheder. Det ønsker vi naturligvis ikke for nogen. Vi er meget opsatte på, at lån kun optages efter grundige overvejelser. Det kalder vi Lån Med Omtanke.

Er du registreret i RKI, kan det være svært at finde et lån. Det skyldes, at du, hvis du er registreret i RKI, i princippet er stemplet som dårlig betaler. Her på Mikonomi.dk samarbejder vi ikke med nogle lånevirksomheder, der tilbyder lån til folk, der er registreret i RKI.

Hvad er RKI?

RKI er en forkortelse for Ribers kreditinformation, og er et register for såkaldt dårlige betalere. Det vil sige folk, der har forsømt at betale sine regninger til deres kreditorer. Registret bruges af forskellige virksomheder til at vurdere, om de vil give dig kredit. Det gælder alle typer virksomheder.

Står du registreret i RKI, betyder det oftest, at du ikke kan komme i betragtning til at låne penge hos bankerne. Udover det, kan du også have svært ved eksempelvis at tegne forsikringer eller få benzinkort.

Hvordan kommer du ud af RKI?

Hvis du allerede er registreret i RKI, anbefaler vi at du får økonomisk rådgivning udefra. Denne proces kan se ud som følgende:

  1. Der foretages en gældsanalyse af din økonomi, hvor en økonomi-specialist kigger din økonomi igennem og finder det grundlæggende problem.
  2. Der tilføres en gældsrådgiver på din sag. Det er denne, der fører kontakten med dine kreditorer.
  3. Der forsøges at opnås rabat og hente nye aftaler med dine kreditorer.

Ved at lade en tredjepart føre dine sager, vil du derfor have en forbedret chance for at komme ud af RKI.

Typiske elementer du kan få hjælp til:

  1. At søge gældssanering, hvor du søger nedsættelse eller sletning af din gæld ved dom.
  2. At indgå frivillige akkorder, hvor du indgår forbedrede aftaler med dine kreditorer.
  3. At lægge budget, hvor du får hjælp til at få overblik over dine indtægter og udgifter.
  4. At komme ud af RKI.
  5. At omlægge dine lån, så du kan opnå en besparelse.