Ulykkesforsikring til studerende

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en ulykkesforsikring!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Få ulykkesforsikring til studerende her

Rigtig mange studerende lever på et stramt økonomisk budget. Derfor kan det være svært, at finde forsikringer der matcher en studerendes økonomiske behov, og ulykkesforsikring er ingen undtagelse.

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en ulykkesforsikring! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Ulykkesforsikringen er en forsikringstype, der kan være svær at undvære - især som studerende. Tænk hvis det værst tænkelige skulle ske, og at du resten af dit lange liv bliver uarbejdsdygtig. I sådan en situation vil det formentlig være lettende at vide, at du er sikret økonomisk gennem din ulykkesforsikring for studerende.

Derfor kan det være en rigtig dårlig idé at spare ulykkesforsikringen væk. Heldigvis har man som studerende bedre muligheder for at finde en økonomisk gunstig forsikring. Forsikringsselskaberne gør nemlig meget for at skabe forsikringsløsninger, som matcher studerendes økonomiske situation.

LÆS OGSÅ: Ulykkesforsikring

 

Sådan dækker en ulykkesforsikring til studerende

Mange forsikringsselskaber tilbyder i dag studerende eller unge billigere forsikringsløsninger, og ulykkesforsikringen er heller ingen undtagelse. En ulykkesforsikring for studerende indeholder følgende dækninger:

 • Tandskader
  Kommer du ud for et uheld, hvor du knækker en tand, er du godt dækket ind gennem din ulykkesforsikring. Forsikringen dækker for den behandling du får hos tandlægen, og den dækker tilmed hvis du skal have en tandprotese.

 • Erstatning ved varigt mén
  Hvis du har været ude for en ulykke, som efterfølgende giver dig skader med varige mén, kan du få økonomisk kompensation. Dette betyder, at du har ret til erstatning i forbindelse med en lang række skader lige fra småskader til alvorlige skader såsom tab af syn eller hørelse.

 • Sport og fritidsskader
  Spiller du fodbold i fritiden, eller står du på ski i vinterferien, dækker ulykkesforsikringen til studerende også for skader der skulle forekomme i forbindelse disse aktiviteter. Ulykkesforsikringen til studerende dækker skader der sker i forbindelse med en bred vifte af sportsgrene. Visse former for sportsgrene dækker forsikringen dog ikke. Skader fra farlige sportsgrene såsom motorsport, klatring eller kampsport dækkes normalt ikke af grunddækningen.

 • Skader på briller og kontaktlinser
  Skulle du være så uheldig at blive overfaldet, og dine briller eller kontaktlinser går i stykker, dækker ulykkesforsikringen til studerende brillerne eller kontaktlinserne op til et vist beløb, som vil fremgå af din forsikringsaftale.

LÆS OGSÅ: Bedste ulykkesforsikring

 

Ulykkesforsikring Til Studerende

 

Hvad menes der med varigt mén?

Du kan få erstatning ved varigt mén. Dette vil sige, at når du får en skade, som vurderes til at give dig en varig nedsat funktion, eksempelvis hvis det forhindrer dig i at udføre visse arbejdsopgaver, kan du få erstatning.

For at bestemme erstatningssummen anvender forsikringsselskaberne Arbejdsskadestyrelsens méntabel. Méntabelen inddeler skadestyperne efter hvor alvorlige de er, og de måles fra 0-100%. Eksempelvis kategoriseres lette daglige skuldersmerter med let bevægelsesindskrænkning som 5 % varigt mén.

Nogle forsikringsselskaber tilbyder erstatning ved varigt mén fra 5% og andre fra 8%. Procenterne bruges til at beregne den erstatning du kan få. Dette vil sige, at hvis du  har en forsikringssum på 1 million kroner, og du får en skade med 5% varigt mén, kan du få 50.000 kroner i erstatning. Får du skader med varigt mén på 8% kan du få 80.000 kroner i erstatning.

 

Studieforsikring med indbo- og ulykkesforsikring

Hos nogle forsikringsselskaber er det ikke muligt at købe en ulykkesforsikring for studerende separat. Disse forsikringsselskaber tilbyder i stedet en forsikringspakke for studerende, den såkaldte studieforsikring, som typisk indeholder en indboforsikring og ulykkesforsikring.

Selvom der er tale om 2 forsikringer betyder dette dog ikke, at en studieforsikring er mindre økonomisk favorabel. Især ikke for studerende der bor som udeboende eller har en drøm om det i fremtiden kan en studieforsikring anbefales.

Hvis du er udeboende studerende, anbefaler vi nemlig på det kraftigste, at du også anskaffer dig en indboforsikring. Hvis du køber indboforsikringen gennem en studieforsikring, vil du samlet set få en besparelse på din indbo- og ulykkesforsikring, da forsikringsselskaber tilbyder rabat når du samler forsikringerne ét sted.

 

Sådan får du en billigere ulykkesforsikring til studerende

Livet på SU kræver, at man må spare hvor man kan. Derfor giver vi her 3 råd til dig som studerende, der ønsker at spare penge på forsikringerne:

 • Medlemsrabat
  Er du medlem af Djøf, Kommunikation og Sprog eller anden organisation? Rigtig mange forsikringsselskaber har i dag aftaler med a-kasser, fagforbund og andre organisationer. Aftalerne giver medlemmer af disse organisationer mulighed for at få rabat hos det pågældende forsikringsselskab. Tjek derfor om du er berettiget til rabat den vej igennem.

 • Opnå samlerabat
  Som skrevet for oven, kan du spare rigtig mange penge ved at samle dine forsikringer hos ét forsikringsselskab. Har du en studieforsikring, og ønsker du at købe en bil, kan du også forsikre din bil i samme forsikringsselskab for at opnå en endnu større rabat.

 • Forhandl dig til en billigere forsikring
  Hvis du er god til at forhandle så grib telefonen og ring til forsikringsselskabet. Selv efter du har tegnet en forsikringsaftale med forsikringsselskabet, kan du forhandle prisen på dine forsikringer ned. Vær dog opmærksom på om din dækning også bliver skåret ned på samme tid.

LÆS OGSÅ: Billig ulykkesforsikring

 

Få tilbud, sammenlign og spar penge på ulykkesforsikringen

Som studerende ser man som regel ikke bort fra en chance for at spare penge. Som skrevet tidligere fraråder vi på det kraftigste, at du sparer ulykkesforsikringen væk. Men dette betyder ikke, at du ikke kan spare penge på andre måneder.

På Mikonomi.dk er der gode muligheder for at spare penge, når du er på udkig efter en ulykkesforsikring som studerende. Fremgangsmåden er enkel; du skal blot udfylde en formular med dine forsikringsønsker, og så er du i gang.

Dine forsikringsønsker modtages af vores partnere, forsikringsselskaberne, som vil konkurrere med hinanden for bedst at matche dine økonomiske og forsikringsmæssige behov. Man kan sige, at denne konkurrence kommer dig til økonomisk fordel fordi, at forsikringsselskaberne blandt andet vil forsøge at underbyde hinanden. Du vil i alt modtage 3 tilbud fra vores partnere som du kan vælge at tage imod eller afslå.

 

3 oftest stillede spørgsmål

 • Hvad er en forsikringssum?
  Forsikringssummen er det beløb du kan få i erstatning, hvis du bliver helt uarbejdsdygtig, altså ved 100% varigt mén. Hos nogle forsikringsselskaber kan du selv bestemme forsikringssummen. Jo højere en forsikringssum du har, desto højere erstatninger har du krav på. Dette betyder også til gengæld, at jo højere en forsikringssum du har, desto mere skal du betale for forsikringen.

 • Hvad sker der med min studieforsikring når jeg bliver færdiguddannet?
  Det kommer helt an på det forsikringsselskab du er medlem hos. Hos nogle forsikringsselskaber kan du beholde forsikringen et år efter du er færdiguddannet, og hos andre forsikringsselskaber kan du beholde forsikringen i 2 år efter du er færdiguddannet. Derfor bør du kontakte det pågældende forsikringsselskab for at høre nærmere om betingelserne.

 • Hvad sker der hvis jeg kommer til skade i udlandet?
  Ulykkesforsikringen for studerende dækker også for skader i forbindelse med rejser i Norden, Grønland, Færøerne og i alle EU lande. Dog dækker forsikringen i højst 12 måneder når man rejser til udlandet, sørg derfor får at du er helt forsikret, hvis du skal opholde dig i udlandet i længere tid.

Relaterede blogindlæg