Ulykkesforsikring for unge

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en ulykkesforsikring!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Ulykkesforsikring for unge

Som ung kan det være svært at få råd til det hele, da der typisk er et stramt økonomisk budget i hverdagen, især som studerende. Derfor kan det også være svært at finde en forsikring, der kan matche de økonomiske behov man kan have som ung, og her er ulykkesforsikringen ikke nogen undtagelse.

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en ulykkesforsikring! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Men ikke desto mindre, er det vigtigt at have en forsikring på plads, hvis der skulle opstå ulykker. Skulle det værst tænkelige ske, at du komme ud for en ulykke og får så store varige mén at du bliver uarbejdsdygtig, så er rart at vide at du kan blive økonomisk sikret ved at have en ulykkesforsikring.

Derfor er det en god idé at finde rådighed i sit budget til at investere i en ulykkesforsikring. Er du studerende kan der dog være gode muligheder for at finde en forsikring der kan passe din økonomiske situation, da forsikringsselskaberne forsøger så vidt muligt at matche de studerendes økonomiske situation. Du kan læse mere om en ulykkesforsikring her. 

 

Hvad dækker en ulykkesforsikring?

Vælger du at tegne en ulykkesforsikring, så vil der være en række generelle ting som vil blive dækket ligegyldigt hvilket forsikringsselskab du vælger. Disse kan du se her:

  • Varige mén: Kommer du ud for en ulykke som giver dig varige mén, så vil ulykkesforsikringen gå ind og give dig økonomisk kompensation. Det betyder, at du kan få erstatning for en lang række skader ligefra småskader til mere alvorlige skader såsom tab af syn eller hørelse. Før at erstatningen kan udbetales kræver det dog, at méngraden af skaden er på minimum 5 % og opefter. Erstatningen vil udgøre lige så mange procent af invaliditetssummen, som méngraden er fastsat til. Arbejdsskadestyrelsens méntabel bliver brugt af forsikringsselskaberne til at fastslå erstatningssummen med. 
  • Dobbelterstatning: Betyder din ulykke, at du får en méngrad på 30 % eller derover, så vil din erstatningssum blive fordoblet. Hvor meget dette maksimalt kan blive vil afhænge af det valgte forsikringsselskab. 
  • Tandskader: Bliver dine tænder skadet under en ulykke, så vil ulykkesforsikringen dække rimelige og nødvendige udgifter som måtte opstå hos tandlægen. 
  • Sports- og fritidsskader: Er du fysisk aktiv med fodbold eller lignende, står på ski vinteren over osv., så dækker ulykkesforsikringen for skader under disse aktiviteter. Dog vil nogle sportsgrene typisk ikke være dækket, såsom farligere sportsgrene hvilket kunne være motorsport, klatring eller kampsport. 
  • Skader på briller og kontaktlinser: Skulle dine briller eller kontaktlinser blive beskadiget, eks. hvis du bliver overfaldet, så dækker ulykkesforsikringen op til et vist beløb, hvilket vil fremgå af din forsikringsaftale. 

Ulykkesforsikringen går altså generelt ind og dækker, hvis du kommer til skade under en ulykke. Den vil altså ikke dække dine materielle ejendele - her vil du i stedet skulle tegne andre forsikringer såsom bilforsikring, husforsikring og indboforsikring. 

 

Hvad menes der med varigt mén?

Du kan få erstatning, når der opstår varige mén under en ulykke, men hvad betyder det? Hvis du får varige mén betyder det, at du får en varig nedsat funktion, der eks. kan forhindre dig i at udføre visse arbejdsopgaver. I en sådan situation kan der derfor få erstatning.

Den erstatningssum du imidlertid kan få udbetalet vil blive fastsat af Arbejdsskadestyrelsens méntabel, som alle forsikringsselskaber anvender. Denne tabel inddeler skader i typer efter hvor alvorlige de er, og måles fra 0-100 %.

Forsikringsselskaberne vil da typisk forlange at der er sket en skade som har resulteret i en méngrad på minimum 5 % før en erstatning kan udbetales. Procenterne er udtryk for hvor meget du kan få i erstatning. Har du eks. en forsikringssum på 1 milllion kroner og en skade med 5 % méngrad, så kan du få 50.000 kroner i erstatning. 

 

Spar penge på forsikringen

Som ung kan er det rart at kunne spare, hvor end det er muligt. Dette er også tilfældet, når det kommer til forsikringer. Det kan dog ikke anbefales at spare ulykkesforsikringen væk, men der kan være andre måder hvorpå du kan finde en billigere ulykkesforsikring på.

Her på Mikonomi.dk kan der være gode muligheder for netop dette. Alt du skal gøre er blot at indtaste dine forsikringsønsker i vores formular, og så du i gang. Dine ønsker bliver herefter sendt videre til relevante forsikringsselskaber som vil konkurrere med hinanden om at matche dine behov bedst muligt. Denne konkurrence blandt forsikringsselskaberne kommer dig til gode, da forsikringsselskaberne vil forsøge at underbyde hinanden for at kunne dig det bedste tilbud. Du vil i alt kunne modtage 3 tilbud, som du kan vælge at tage imod eller ej. Det er helt gratis og uforpligtende. 

Relaterede blogindlæg