Ulykkesforsikring

Sammenlign ulykkesforsikring gratis og se hvor meget du kan spare!

Bestil tilbud
- tager under et minut
Så nemt er det:
1.

Indtast oplysninger om dine personlige behov

2.

Forsikringsselskaberne kontakter dig

3.

Vælg det tilbud, der passer bedst til dig

 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Hvorfor ulykkesforsikring?

Du kan aldrig vide dig sikker på, hvornår du kan komme ud for en ulykke hvor du pådrager dig større skader. Ulykkesforsikringen er en populær forsikringstype blandt danskerne. Tal fra Forbrugerrådet Tænk viser at 80 procent af alle voksne danskere har en ulykkesforsikring.

Udfyld formularen og få 3 tilbud på en ulykkesforsikring! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

En ulykkesforsikring kan give dig ro i maven, hvis du skulle komme ud for en ulykke, fordi forsikringen dækker de skader du pådrager dig som følge af ulykken. Typisk er det ligegyldigt hvorvidt skaden sker i udlandet, på arbejde eller i din fritid.

Groft sagt, sørger din ulykkesforsikring for, at du enten får en erstatning i form af et beløb eller en månedlig ydelse, som giver dig økonomisk pusterum hvis du i forbindelse med en ulykke bliver uarbejdsdygtig eller invalid. Den erstatning du kan få afhænger af typen af den skade du har fået samt hvor stor en sum du er forsikret for.

 

Hvornår er der tale om ulykke og skade?

Ulykkesforsikringen dækker i forbindelse med pludselige ulykker. Forsikringsbranchen har en klar definition på hvad en "pludselig ulykke" er; ulykken skal ske pludseligt og forårsage personskade.

Endvidere skal der være meget kort tid mellem ulykkestidspunktet og det tidspunkt hvor skaden opstår. Samtidig skal der være en sammenhæng mellem ulykken og skaden. Derudover betragtes en længerevarende belastning ikke som årsag for en skade.

Eksempelvis betragter forsikringsselskaber det som en ulykke hvis du bliver påkørt af et køretøj, og dermed, hvis du i forbindelse med ulykken pådrager dig en skade, har du ret til erstatning.

ulykkesforsikring

 

Hvad dækker forsikringen?

Fra forsikringsselskab til forsikringsselskab vil man kunne se en del forskelle på hvad deres ulykkesforsikringer dækker. Der er dog en række dækninger som stort set alle forsikringsselskaber har inkluderet i deres basisulykkesforsikring:

 • Erstatning ved minimum 5 procent varigt mén
  Hvis du har været ude for en ulykke som efterfølgende giver dig varige mén på minimum 5 procent (forklares længere nede) vil du få erstatning. Dette vil sige, at du er dækket i forbindelse med en bred vifte af skader lige fra småskader til større skader såsom amputation eller tab af syn eller hørelse.
 • Behandlingsdækning
  Hvis du for eksempel har været ude for en ulykke i forbindelse med din skiferie, dækker forsikringen for behandlingen af skaden. Hvis du efter behandlingen har brug for genoptræning, dækker forsikring de udgifter der måtte forekomme i forbindelse hermed.
 • Tandskader
  Hvis du falder på din cykel, slår hovedet på styret, og dette resulterer i, at du knækker din tand, er du godt dækket ind. Forsikringen dækker for behandlingen hos tandlægen hvis du eksempelvis skal have en tandprotese.
 • Dækning i udlandet
  Ovenstående dækninger gælder også for skader der opstår i forbindelse med rejser i Norden, Grønland, Færøerne og alle i EU lande (dog højst op til 12 måneders rejse).

 

Typer af ulykkesforsikringer

Ønsker vedrørende forsikringer kan variere meget i forhold til dækning, økonomiske forhold og familieforhold. Derfor inddeler langt de fleste forsikringsselskaber deres tilbudte basisulykkesforsikringer i kategorier for bedst at matche disse behov:

 • Heltidsdækning
  Heltidsdækningen sørger for at du er dækket i tilfælde af at du pådrager dig en skade i arbejdstiden og i fritiden. Så kan du føle dig tryg hele døgnet rundt.
 • Fritidsdækning
  Har du en arbejdsplads hvor du vurderer, at risikoen for at få en skade er minimal ? Måske har din arbejdsgiver tegnet en ulykkesforsikring for dig som gælder i din arbejdstid? Så er fritidsdækningen måske noget for dig. Forsikringen sørger for at du er dækket hele døgnet, men ikke mens du er på arbejde.
 • Børneulykkesforsikring
  Hvis du har børn, og de kommer til skade i skolen eller på daginstitutionen står kommunen ikke til ansvar. Derfor kan det være en god idé med en børneulykkesforsikring. Den dækker stort set på samme måde som basisdækningerne, men børneulykkesforsikringen fås derudover også i en udvidet version der blandt andet, hos enkelte forsikringsselskaber, inkluderer erstatning ved diagnosticering af kritiske sygdomme som eksempelvis kræft.
 • Ungdomsdækning
  Enkelte forsikringsselskaber tilbyder desuden en billigere løsning for unge typisk i aldersgruppen 18-26. Man har begrænset forsikringen så den kun inkluderer de mest relevante dækninger, og dermed har man forsøgt at skræddersy en forsikring der bedst kan matche unges behov både økonomisk og forsikringsmæssigt.

 

Begrænsninger

Som ved alle typer af forsikringer er der ved ulykkesforsikringer en række skader der ikke dækkes. Disse skader varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Derfor anbefaler vi, at du læser dine forsikringsbetingelser godt igennem inden du tegner forsikringen.

Der er dog nogle typer af skader og ulykker som stort set aldrig dækkes af forsikringsselskabernes ulykkesforsikring,enten fordi de er dækket af andre forsikringer, eller fordi "skylden" ligger hos forsikringstageren. Disse skader er blandt andet:

 • Skader forårsaget af egen uagtsomhed
 • Skade sket i forbindelse med farlig sport.
 • Skader som du bevidst påfører dig selv
 • Ulykker hvor du har været under påvirkning af euforiserende stoffer eller alkohol
 • Skader i forbindelse med kørsel på motorcykel, scooter eller knallert.
 • Tyggeskader (for eksempel knækket tand i forbindelse med fra sten i brød)

 

Tilvalgsdækninger

Udover ovennævnte basisulykkesforsikringer og primære typer af ulykkesforsikringer kan du få forsikringspakker med udvidet dækning som dækker lidt bredere. Disse kan du få mere info om hos de forskellige forsikringsselskaber, men vær opmærksom på at selv en udvidet dækning sommetider kan have sine begrænsninger. Af denne grund tilbyder næsten alle forsikringsselskaber en række tilvalgsdækninger, og de mest typiske tilvalg er:

 • Dødsfald
  Hos nogle forsikringer er denne dækning en del af basisforsikringen eller den udvidede ulykkesforsikring, men hos nogle er det nødvendigt at tilkøbe den som tilvalg. Denne tilvalgsdækning går ind og dækker hvis det værst tænkelige skulle ske. I et sådant tilfælde vil forsikringsselskabet udbetale en aftalt erstatning til dine efterladte.
 • Dobbelterstatning ved mén på 30 procent eller derover
  Hvis du pådrager dig skader som giver varigt mén på minimum 30 procent får du dobbelt erstatning. For eksempel betragtes uheld som medfører nedsat brug af arme og ben men med nogen gangfunktion som varigt mén på 40 procent. Hvis du i sådan et tilfælde normalt ville få 100.000 kroner i erstatning, er du, hvis du har købt denne tilvalgsdækning, berettiget til 200.000 kroner.
 • Udvidet tandskade
  Stort set alle forsikringsselskaber har en normal tandskadedækning i deres basisulykkesforsikring. Men denne har sine begrænsninger; for eksempel dækker den ikke hvis du knækker en tand i forbindelse tyggeskader eksempelvis fra fremmedlegemer i maden. Det gør den udvidede tandskadedækning som kan fås som tilvalg hos de fleste forsikringsselskaber.
 • Farlig sport
  Hverken basisforsikringen eller en udvidet forsikring dækker hvis du dyrker sport af farlig karakter (f.eks. motorsport, kampsport eller bjergklatring), og du kommer til skade i forbindelse denne sport. Til gengæld er du godt dækket ind hvis du vælger denne tilvalgsdækning.

 

Varigt mén i procent

Skader med varige mén vurderes efter hvor seriøse eller hæmmende de er, og de måles efter en procenttabel udarbejdet af Arbejdsskadestyrelsen. Jo højere en ménprocent den skade du pådrager dig har, desto højere et erstatningsbeløb har forsikringsselskabet pligt til at udbetale til dig.

Ved en skade bruges denne procentsats altså til at udregne din erstatning. For eksempel, hvis du har været ude for en ulykke der har medført varige mén på 10%, får du en erstatning svarende til 10% af din forsikringssum (se forklaringen længere nede).

Hvis du for eksempel har en forsikringssum på 1.000.000 kroner vil du i ovenstående tilfælde få en erstatning på 100.000 kroner. På Arbejdsskadestyrelsens hjemmeside kan du nærmere se hvilke procentsatser der gælder for hvilke skader.

 

Forsikringspræmie og forsikringssum

Det kan umiddelbart være svært for dig som forsikringstager at beregne hvad en ulykkesforsikring kommer til at koste dig. Der er dog en nogle faktorer, der kan give dig et fingerpeg om, hvor meget du kommer til at betale, hvis du vil købe en ulykkesforsikring.

Præmien ,det som din forsikring kommer til at koste, afhænger af forsikringssummen. Forsikringssummen er det beløb man er dækket med ved erstatning af varige mén på 100%. Jo højere din forsikringssum er, desto mere skal du betale i præmie. Forsikringssummen bestemmes som regel af dig som forsikringstager i sammenråd med dit forsikringsselskab.

Herudover er dit hverv en vigtig faktor; din præmie vil være højere hvis du har et hverv med høj risiko for ulykker frem for et arbejde med lav ulykkesrisiko. Eksempelvis vil prisen på ulykkesforsikringen for en brandmand typisk være højere end for en kontorarbejder.

 

Sådan sparer du penge på din ulykkesforsikring

Vejen til en billigere men god ulykkesdækning er ikke lang. Her er en kvikguide til, hvordan du kan spare penge når du skal tegne din ulykkesforsikring:

 • Er du medlem af en fagforening, a-kasse eller anden organisation?
  Hvis ja, er du måske berettiget til en billigere ulykkesforsikring. Det er nemlig sådan at de fleste forsikringsselskaber har aftaler med diverse foreninger og organisationer, hvor en rabatprocent for disses medlemmer er blevet forhandlet, så medlemmerne kan tegne en billigere forsikring.
 • Kend dine behov
  Hvilke dækninger har du egentlig brug for, og hvilke kan du undvære? Har du et arbejde der kræver en heltidsdækning? Hvis du grundigt vurderer hvilke dækninger de egentlig har brug for, kan du undgå de unødvendige dækninger og udgifter.
 • Lav forsikringssum udløser lav præmie
  Prisen på din forsikring følger prisen på din forsikringssum. Hvis du vælger en lavere forsikringssum, får du også en lavere præmie. Vær dog opmærksom på at en lavere forsikringssum også betyder lavere erstatningssum.
 • Opnå samlerabat
  Har du flere forsikringer spredt over flere forsikringsselskaber eller ønsker at tegne nogle andre forsikringer i forbindelse med din ulykkesforsikring, kan du spare mange penge ved at samle disse hos ét forsikringsselskab. Det kan eksempelvis være bil-, indbo eller husforsikring og du kan spare op til 15 procent ved at samle dem alle ét sted.

 

Skab konkurrence og spar penge

På nuværende tidspunkt kan det måske virke fristende for dig at gribe telefonen og ringe rundt til hver enkelt forsikringsselskab for at modtage forsikringstilbud. Du kan også vælge at gå ind på forsikringsselskabernes hjemmesider, hvor du kan benytte deres beregnere for at sammenligne tilbud.

Disse metoder er dog ikke så effektive, hvis du vil spare lidt ekstra, når du søger en ny forsikring. Der kan i stedet være mange penge at spare, ved at sørge for at forsikringsselskaber opsøger dig frem for at du opsøger dem. Derfor opfordrer vi dig til at skabe konkurrence blandt forsikringselskaberne.

På Mikonomi.dk kan du skabe denne konkurrence. Du skal blot indtaste dine oplysninger og forsikringsønsker, som vil blive sendt til de relevante forsikringsselskaber, der herefter vil konkurrere mod hinanden om at matche dine behov bedst. Du vil herefter modtage 3 tilbud som du kan sammenligne, og det er i sidste ende helt op til dig, om du vælger at tage imod et af disse tilbud eller ej.

 

5 Oftest stillede spørgsmål

Er en ulykkesforsikring det samme som en livsforsikring?

Nej, en livsforsikring tegnes i forbindelse med en pensionsaftale. Hvis en livsforsikret person skulle dø udbetales en sum til dennes nærmeste, men hvis personen skulle komme til skade i forbindelse med en ulykke dækker livsforsikringen ikke på samme måde som en ulykkesforsikring.

Hvornår gælder forsikringen fra?

Forsikringen dækker fra den dato du har tegnet den, og den løber 1 år ad gangen og fortsætter indtil du skriftligt beder om opsigelse. Det vil også fremgå af din aftale hvornår din forsikring gælder fra.

Hvor ofte skal jeg betale for ulykkesforsikringen?

Som udgangspunkt betaler du for dine forsikringer én gang om året. Du kan dog lave en aftale med dit forsikringsselskab, så du kan dele din betaling op i månedlige, kvartårlige eller halvårlige betalinger.

Jeg har fået nyt arbejde. Hvad skal jeg gøre?

Når du har fået et nyt arbejde, skal du oplyse dette til dit forsikringsselskab, fordi dit nye arbejde kan have betydning for dine forsikringsbetingelser. Hvis dit nye arbejde indebærer større skadesrisiko vil din præmie stige, og hvis dit nye arbejde har mindre skadesrisiko vil din præmie falde.

Hvad skal jeg gøre når jeg kommer til skade?

Du skal hurtigst muligt skriftligt oplyse dit forsikringselskab om ulykken. Hvis der er tale om dødsfald, skal dette oplyses på samme vis af de pårørende. Vær opmærksom på, at du ved køb af en ulykkesforsikring samtidig giver forsikringsselskabet ret til at kræve obduktion, hvis denne er nødvendig for at afgøre en erstatningssag ved dødsfald.

Verify5

Sammenlign ulykkesforsikringer

Verify5

Billig ulykkesforsikring


Verify5

Ulykkesforsikring til studerende

Verify5

Ulykkesforsikring til børn


Verify5

Fritidsulykkesforsikring

Verify5

Heltidsulykkesforsikring

Verify5

Ulykkesforsikring for unge

Verify5

Ulykkesforsikring for ældre