Rejseforsikring

Sammenlign rejseforsikring gratis og se hvor meget du kan spare!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Få foretaget dit årlige forsikringstjek
3.
Vælg tilbud, hvis du finder det interessant
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
Opdateret:

Sammenlign rejseforsikring med Mikonomi.dk

Rigtigt mange danskere sørger for at tegne sig en rejseforsikring, inden de tager afsted på ferie. Det er der en god grund til, for hvis uheldet rammer, når du er ude i verden, kan det blive en rigtig dyr fornøjelse.

I Danmark er vores sundhedsvæsen statsfinansieret, og vi er som danskere ikke vant til at tænke over økonomiske konsekvenser, hvis vi skulle komme til skade eller blive syge. Men det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan sundhedsvæsenet fungerer, i det land du rejser til, hvis du rejser uden forsikring.

Læs mere om rejseforsikring, dækninger og tillægsforsikringer her:

Her på Mikonomi.dk kan vi hjælpe dig med at få tilbud på forskellige lån og forsikringer, herunder rejseforsikring, med den optimale dækning til den bedste pris. Indtast dine ønsker til forsikring, og du vil blive kontaktet af flere af de førende forsikringsselskaber med et tilbud på rejseforsikring.

Få tilbud på rejseforsikring her
Det tager kun 1 minut

Hvad er en rejseforsikring?

En rejseforsikring dækker dine udgifter i forbindelse med tilskadekomst eller sygdom, når du rejser i udlandet. Det kan eksempelvis være udgifter til hjemtransport, behandling og medicin.

Der kan være forskel på, hvordan en rejseforsikring dækker alt efter forsikringsselskab og pris. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at du er dækket tilstrækkeligt. I tilfælde af at rejseforsikringens basisdækning ikke er tilstrækkelig, er det muligt at foretage tilvalg som for eksempel en afbestillingsforsikring.

Et yderligere eksempel på et fornuftigt tilvalg kan være på skiferien. Her er der en øget risiko for tilskadekomst, og derfor er det ikke sikkert, at du er dækket med en basis rejseforsikring. Det er sandsynligt, at du skal betale en højere pris for at være dækket ved tilskadekomst på skiferie.

Hvad koster en rejseforsikring?

Priserne på rejseforsikring varierer meget alt efter forsikringsvilkår, tilvalg, forsikringsselskab osv. Herunder har vi lavet to priseksempler på henholdsvis årsrejseforsikring og enkeltrejseforsikring.

Der er taget udgangspunkt i et priseksempel fra Gouda Rejseforsikring for 1 person på 30 år uden tilvalgsforsikringer. Dette er et eksempel på mindsteprisen med den lavest mulige dækning.

Rejseforsikring priser

Inden for EU/EØS
ForsikringPris
Enkeltrejseforsikring253 kr.
Årsrejseforsikring278 kr.
Hele verden
ForsikringPris
Enkeltrejseforsikring519 kr.
Årsrejseforsikring752 kr.

OBS. Vejledende minimumspriser med lavest mulig dækning

Der findes et hav af udbydere af rejseforsikringer, og det kan være svært at overskue, hvem der leverer den bedste rejseforsikring til den billigste pris. Med Mikonomi.dk kan du få flere af de førende forsikringsselskaber til at udforme konkrete tilbud til dig, så du både sparer tid og penge.

Få tilbud på rejseforsikring her
Det tager kun 1 minut

Hvordan dækker en rejseforsikring?

Som nævnt før er det forskelligt, hvordan forsikringsselskabernes rejseforsikringer dækker. Det er også grunden til, at det for rigtig mange er svært at gennemskue, hvilke selskaber man bør kontakte.

På listen herunder har vi samlet de udgifter, som typisk vil være omfattet af en rejseforsikrings basisdækning - altså uden tilvalg.

Sådan dækker en rejseforsikring

Udgifter i forbindelse med:

  • Sygetransport
  • Behandling ved akut sygdom og tilskadekomst
  • Akut behandling ved kiropraktor, fysioterapeut eller tandlæge
  • Hjemtransport
  • Psykologisk krisehjælp
  • Tabte feriedøgn

Husk altid at læse din forsikringsaftale grundigt igennem, så du undgår ubehagelige overraskelser, hvis uheldet er ude. Er du i tvivl, om forhold i den rejseforsikring du har fået tilbudt, kan du ringe til forsikringsselskabets kundeservice for vejledning.

Du kan også finde en lang række informationer og rejsevejledninger på Udenrigsministeriets hjemmeside. Det er ikke mindst relevant, hvis du rejser til destinationer med en høj sikkerhedsrisiko, hvor din rejseforsikring muligvis ikke dækker.

Med Udenrigsministeriets app Rejseklar har du informationer samlet om den destination, du rejser til og vejledning om, hvordan du kan komme i kontakt med danske myndigheder, hvis du skulle få behov for det.

Årsrejseforsikring dækker flere rejser

Der skelnes typisk mellem flere typer af rejseforsikringer, der dækker forskelligt. Her er årsrejseforsikringen den mest almindelige. Her er du dækket ved alle rejser du foretager, såfremt det er inde for vilkårene af din forsikringsaftale.

Rejser du sjældent, eller skal du blot på en rejse, der kræver speciel dækning, bør du læse nærmere om enkeltrejseforsikring. Det kan for eksempel være rejser, der inkluderer aktiviteter med øget risiko for tilskadekomst såsom skiferie, river rafting, klatre-ferie eller lignende.

Her er der mulighed for at tilpasse forsikringsvilkårene, så du er dækket til den specifikke rejse. Derudover er der forsikringer, der er tilpasset unge, som eksempelvis tager på udlandsophold. Er det tilfældet for dig, bør du læse mere om ungdomsrejseforsikring.

Hvad er en enkeltrejseforsikring?

Med en enkeltrejseforsikring tegner du en rejseforsikring som kan dække dig på en enkelt rejse, om det er ferie, arbejde eller et studieophold. Du betaler med denne forsikring kun for de antal dage, som du er afsted på rejse.

Typisk vil denne type rejseforsikring være ideel, hvis du skal på en længere rejse, såsom et studieophold i udlandet, da enkeltrejseforsikringen kan dække længere ophold, hvilket årsrejseforsikringen ikke kan - den dækker kun ophold på maksimalt en måneds varighed.

Hvordan dækker enkeltrejseforsikringen?

Hvor meget enkeltrejseforsikringen kan dække dig, vil i sidste ende afhænge af det enkelte forsikringsselskab, som du tegner enkeltrejseforsikringen hos. Der vil dog typisk være mulighed for at tilkøbe tillæg til enkeltrejseforsikringen, hvis det ønskes. Med en enkeltrejseforsikring vil du typisk kunne så dækning inden for det følgende:

  • Afbestilling af rejse: 
    Hvis du går hen og bliver syg og derfor må afbestille din rejse, så kan enkeltrejseforsikringen dække dine udgifter til en ny flybillet eller ombookning af din nuværende billet.
  • Sygdom, tilskadekomst og hjemtransport: Du kan få udgifter dækket hvis du bliver syg eller kommer til skade, og derfor skal have behandling. Ligeledes kan hjemtransport dækkes, hvis du bliver syg eller kommer til skade.
  • Erstatningsrejse: Du kan få en erstatningsrejse, hvis du skulle gå hen og blive indlagt i mere end halvdelen af din rejse.
  • Ulykke: Du kan få erstatning, hvis du eks. skulle blive overfaldet, du skulle få tandskader eller varige mén osv.
  • Bagageforsinkelse: Bliver din bagage forsinket, så kan du få kompensation med et vist beløb om dagen og totalset et fastlagt beløb som fremgår af forsikringspolicen.

Enkeltrejseforsikringen har du mulighed for at tegne til rejser i hele verden. 

Rejseforsikring når du rejser uden for EU

Forsikringsselskaberne skelner mellem, om du rejser inden for EU/EØS eller uden for, eksempelvis til USA eller Asien. Det skyldes blandt andet, at det blå sygesikringskort dækker nogle af udgifterne inden for EU/EØS.

Derudover vil udgifterne i forbindelse med hjemtransport alt andet lige være større, hvis du rejser i USA, Australien eller Asien sammenlignet med Europa. Du vil derfor opleve en højere pris på din rejseforsikring, såfremt den skal gælde i hele verden.

Det er desuden muligt, at din rejseforsikring ikke dækker, hvis du ikke lader dig vaccinere forud for en rejse til et land med høj risiko for smitte. Alt dette kan du læse mere om i din forsikringspolice.

Rejseforsikring USA

USA er blevet et særdeles populært rejsemål for mange danskere. Forsikringsselskaber udbyder i stigende grad rejseforsikringer, der er skræddersyet til rejser til USA. Det skyldes blandt andet, at der i USA er brugerbetaling på stort set alle sundhedsvæsenets ydelser.

Behandling ved læge og tandlæge er generelt meget dyrt, og du kan som turist opleve at blive nægtet behandling, hvis ikke du enten betaler forud eller har et gyldigt forsikringsbevis.

Desuden skal du ansøge om visum, hvis du planlægger at opholde dig mere end 3 måneder i landet eller ikke har en gyldig returbillet. Går turen til USA, skal du forberede dig grundigt og forhøre dig hos dit foretrukne forsikringsselskab.

Det blå sygesikringskort

Nogle tror fejlagtigt, at det blå sygesikringsbevis giver ret til fri behandling i udlandet. Dette er ikke tilfældet. Det blå sygesikringskort sikrer, at du har ret til behandling på samme vilkår, som borgerne i det land du rejser i.

Hvis der er brugerbetaling for borgerne på din rejsedestination, er der det også for dig. Desuden gælder det blå sygesikringskort kun i EU-landene, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Du kan se, hvilke lande der er omfattet af aftalen om det blå sygesikringskort på listen herunder.

Du kan læse meget mere om regler og detaljer for det blå sygesikringskort på Borger.dk. Bemærk desuden, at ordningen med det blå sygesikringskort trådte i kraft i 2014, og da kortet udløber efter 5 år, er det for mange danskere ved at være tid til at få det fornyet.

Rejseforsikring blå sygesikringskort EU EØS

I vores infografik herover kan du læse, hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du tager med familie eller venner på ferie. Du finder også et kort over de lande, hvor de blå sygesikringsbevis er gældende.

Specialister i rejseforsikring

Nogle udbydere har specialiseret sig i rejseforsikringer og udbyder disse som det eneste eller som det centrale produkt. Det betyder, at de med årene har opbygget et stort kendskab til, hvordan rejseforsikringer skal opbygges optimalt. Blandt disse er forsikringsselskaber som:

  • Globe rejseforsikring
  • Selandia rejseforsikring
  • Safeaway rejseforsikring
  • Gouda rejseforsikring
  • Europæiske rejseforsikring

Fordelen, ved et forsikringsselskab der primært tilbyder rejseforsikring, er, at de kan yde kompetent rådgivning i forhold til, hvilken dækning der er optimal til specifikke rejsemål og rejseformål.

Det er især en fordel, hvis du eksempelvis rejser uden for EU eller rejser med andre formål end den klassiske charterturist. Her kan kompetent rådgivning hjælpe dig med at blive opmærksom på forhold, som du måske ikke selv har tænkt over og sikre, at du er dækket optimalt, i forbindelse med. den rejse du skal på.

Rejseforsikring sammen med indboforsikring

I mange store forsikringsselskaber som GF forsikring, Alka og Topdanmark er rejseforsikringen en tillægsforsikring til indboforsikring. Det er altså et krav, at du har tegnet indboforsikring hos selskabet, før du kan tilbydes en rejseforsikring.

Der kan også være penge at spare, hvis du har samlet alle dine forsikringer ét sted. Tager du kun på charterferie inden for Europas grænser, kan det være at netop prisen er det vigtigste for dig, når du kigger på rejseforsikring.

Det kan derfor være en fordel for dig, når du nu alligevel er i gang med at finde en god rejseforsikring, at finde ud af, om du også kan spare penge på din husforsikring eller bilforsikring ved at flytte flere forsikringer til samme selskab.

Billigste rejseforsikring eller bedste rejseforsikring

Ofte er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet i alle henseender, og forsikringer er ingen undtagelse. Derfor vil den billigst mulige rejseforsikring formentlig også være den, der dækker mindst, hvilket er fint, såfremt det dækker dit behov.

Derfor er det vigtigt, at du sammenligner forsikringstilbud, der tilbyder samme dækning, så du ikke sammenligner æbler og pærer. Der kan være stor forskel på den billigste forsikring og den bedste forsikring.

Det er en ting som mange desværre først finder ud af, når de har brug for deres forsikring, og den ikke dækker. Sørg derfor at være helt bevidst om, hvilken dækning du som minimum har behov for. Herefter kan du sammenligne priser på forsikringstilbud, som lever op til dine krav.