Rejseforsikring i Europa

Få 3 uforpligtende tilbud på rejseforsikring til Europa
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
Lignende sider

Rejseforsikring i Europa

De fleste ved, at det blå sygesikringsbevis kan dække, hvis du bliver syg under en rejse inden for EU/EØS landene, og derfor tror de fleste at en rejseforsikring er overflødig. Dette er dog nødvendigvis ikke tilfældet, da en europæisk rejseforsikring kan være godt at have som supplement til det blå sygesikringsbevis.

Det blå sygesikringsbevis kan nemlig ikke dække alt, eks. kan du ikke blive hjulpet hjem, hvis du behøver hjemtransport på grund af sygdom eller en skade. Ligeledes er du kun dækket under de samme vilkår som borgerne får i det pågældende land. Derfor kan en europæisk rejseforsikring være en god idé, hvis du gerne vil være dækket bedre ind når du tager ud og rejser. Du kan læse mere om rejseforsikringer i Europa her. 

Få 3 uforpligtende tilbud på rejseforsikring til Europa Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvordan dækker det blå sygesikringsbevis? 

Tager du på rejser inden for EU; Norge, Island, Liechtenstein (EØS) og Schweiz, så kan det blå sygesikringsbevis dækker dig, hvis du får behov lægehandling i det land du rejser i. Der kan både dækkes sygdom, tilskadekomst og "behovsbestemt sygehjælp". Som nævnt, er du dog kun berettiget til at få samme ydelser som gør sig gældende for borgerne i det pågældende land. Derfor kan du være udsat for at skulle betale noget af behandlingen selv.

Du er til gengæld ikke dækket, hvis du får behov for hjemtransport fra det land som du befinder dig i. Det kunne eks. være at du kommer til skade på en skitur og har behov for at blive transporteret hjem. Det kan også være, at der sker et dødsfald, og transporten vil her ligeledes heller ikke være dækket af det blå sygesikringsbevis.  

Hvad fås med en europæisk rejseforsikring?

I og med, at det blå sygesikringsbevis ikke kan dække alt, kan det altså være en god idé at tegne en europæisk rejseforsikring, så du helt dækket ind på din rejse. Du kan her vælge mellem at tegne en enkeltrejseforsikring eller en årsrejseforsikring. Enkeltrejseforsikringen vil kunne gå ind og dække en enkelt rejse, om du så skal studere i udlandet eller blot skal på en længere rejse. Årsrejseforsikringen dækker derimod alle rejser som du tager på inden for et år. Typisk vil det være billigere at tegne en årsrejseforsikring, da det ikke kræver mange rejser om året før at det er billigere at tegne en årsrejseforsikring frem for en enkeltrejseforsikring. Dækningen vil typisk også være den samme. Med en rejseforsikring vil du typisk kunne blive dækket således:

  • Du kan afbestille din rejse: Går du eks. hen og bliver syg inden din rejse, så har du mulighed for at afbestille den og få den refunderet.  
  • Sygebehandling og hjemtransport: Du kan få dækket sygebehandling og hjemtransport i det land som du befinder dig i. 
  • Erstatningsrejse: Ender du med at være indlagt på din rejse i mere end halvdelen af din rejse, så kan du få en erstatningsrejse af forsikringsselskabet. 
  • Ødelagte feriedage på grund af sygdom eller tilskadekomst: Du kan få kompensation for ødelagte feriedage (rejsens pris pr. dag), eks. hvis du kommer på hospitalet eller bliver transporteret hjem. Det gør sig også gældende, hvis du ikke bliver indlagt, men hvis en læge fraråder dig om at opholde dig udendørs.
  • Forsinket bagage: Bliver din bagage forsinket i adskille timer - typisk mellem 4 og 6 timer - så vil rejseforsikringen dække med et vist beløb. 

Hvor meget og hvad der kan dækkes med rejseforsikringen, vil dog være afhængig af det enkelte forsikringsselskab, og derfor er det ikke sikkert at ovenstående er gældende for alle forsikringsselskaber. Tjek derfor med forsikringsselskabet hvad de helt præcist dækker.  

LÆS OGSÅ: Billig rejseforsikring

 

Få en god rejseforsikring

Den bedste måde, at sikre sig en god og billig europæisk rejeforsikring på, er ved at undersøge markedet grundigt og evt. kontakte enkelte forsikringsselskaber. Denne proces kan dog forenkles ved at anvendes Mikonomi.dk til hjælp. På Mikonomi.dk vil vi gerne hjælpe dig med, at finde en europæisk rejseforsikring som både er billig, men som også kan tilgodese dine behov bedst muligt. Alt du skal gøre, er blot at indtaste dine forsikringsønsker i vores kontaktformular og dine ønsker vil herefter blive sendt videre til en række relevante forsikringsselskaber.

Disse vil da konkurrere om at give dig det bedste tilbud. Dette er til din fordel, da du hermed oftest kan et få et bedre tilbud end hvis du selv opsøgte forsikringsselskaberne. Du vil få 3 tilbud fra forskellige forsikringsselskaber og disse kan du sammenligne og vurdere. Er der et tilbud som du føler passer dig, er det blot at tage imod det. Det er helt gratis og uforpligtende at modtage disse tilbud. 

Du kan læse mere om rejseforsikring i specifikke lande herunder: