Afbestillingsforsikring

Har du brug for afbestillingsforsikring, så find den her
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Få foretaget dit årlige forsikringstjek
3.
Vælg tilbud, hvis du finder det interessant
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
Opdateret:

Afbestillingsforsikring - Derfor er det en god idé

Med en afbestillingsforsikring kan du få dækket udgifterne for din rejse, hvis du af den ene eller anden grund er nødt til at aflyse. Der kan være mange uheldige omstændigheder, der gør, at du må aflyse dine ferieplaner og fælles for dem alle er, at de ikke er til at forudse.

Hvad er en afbestillingsforsikring?
En afbestillingsforsikring dækker dig økonomisk, hvis du skulle være så uheldig at komme ud for noget, der gør, at du må aflyse din rejse.

En afbestillingsforsikring vil typisk være et tilvalg til din rejseforsikring, men der kan være penge at spare ved at undersøge, hvilke forsikringsselskaber der tilbyder de bedste afbestillingsforsikringer.

Læs mere om afbestillingsforsikring:

Ligesom med alle andre forsikringer får du først brug for en afbestillingsforsikring, hvis noget går galt, og det kan spare dig for mange penge at få tegnet de nødvendige forsikringer. Med Mikonomi.dk kan du få flere tilbud på de forsikringer, du har behov for.

Hvad dækker en afbestillingsforsikring?

Der er forskel på, hvordan en afbestillingsforsikring dækker, alt efter hvilket selskab du har tegnet den ved. Men der er nogle situationer, hvor de fleste afbestillingsforsikringer vil dække din aflyste rejse.

Det kan være alvorlig sygdom i familien, afskedigelse fra jobbet, eller hvis du kommer til skade umiddelbart, inden du er tager afsted. Herunder har vi samlet en liste med typiske eksempler på, hvornår din afbestillingsforsikring kan træde i kraft.

I disse tilfælde kan din afbestillingsforsikring dække

 • Sygdom eller tilskadekomst hos dig eller andre rejsedeltagere
 • Alvorlig sygdom eller dødsfald i nærmeste familie
 • Aflyst ferie på grund af graviditet
 • Reeksamen på en SU berettiget fuldtidsuddannelse
 • Hvis du bliver skilt, separeret eller samliv ophører
 • Fyring fra job
 • Bilen bryder sammen forud for køreferie

Der vil altid være forhold og vilkår, der skal være opfyldt, før du er berettiget til erstatning for din aflyste ferie, så sørg for at læse din forsikringsaftale grundigt igennem.

Hvad koster en afbestillingsforsikring?

Som nævnt kan priserne på afbestillingsforsikringer variere. Prisen afhænger både af forsikringsselskabet, og hvor meget din rejse har kostet. I tabellen herunder kan du se et vejledende priseksempel på en afbestillingsforsikring for 2 personer på 30 år.

Priseksemplet er fra Gouda rejseforsikring, og rejseperioden er juli måned.

Afbestillingsforsikring pris
Samlet pris for rejsenPris for afbestillingsforsikring
5.000 kr.303 kr.
10.000 kr.607 kr.
20.000 kr.1.213 kr.
30.000 kr.1.820 kr.

OBS. Vejledende priseksempel på afbestillingsforsikring.

Der er en god chance for, at du kan spare penge, hvis du tegner rejseforsikring og afbestillingsforsikring i samme forsikringsselskab. Derfor er det også en fordel at undersøge markedet for at se, hvem der har den bedste dækning til den bedste pris.

På Mikonomi kan vi hjælpe med denne proces. Her kan du lade forsikringsselskaberne komme til dig med op til 3 konkrete tilbud på baggrund af dine forsikringsbehov. Det er både gratis og uforpligtende at indhente disse forsikringstilbud.

Hvor kan jeg få afbestillingsforsikring?

Det er ikke kun forsikringsselskaberne, der tilbyder afbestillingsforsikringer. Flere flyselskaber tilbyder også afbestillingsforsikring i forbindelse med bestilling af rejse eksempelvis Norwegian og SAS. Her er det dog kun udgifter til flybilletter, som kan refunderes.

Hvis du ejer et Mastercard Gold, er du desuden også dækket med både rejseforsikring og afbestillingsforsikring. I dette tilfælde er der derfor ingen grund til at gå til forsikringsselskaberne, med mindre du ikke finder dækningen tilstrækkelig.

Det er ikke umiddelbart til at sige, hvem der har den bedste afbestillingsforsikring, fordi det er en individuel vurdering. Herunder kan du se en liste over de mest populære udbydere af afbestillingsforsikring.

Populære udbydere af afbestillingsforsikring:

 • Gouda
 • Mastercard
 • Tryg
 • Alka
 • Topdanmark
 • Europæiske
 • Norwegian
 • SAS

Afbestillingsforsikring efter køb af rejse

Mange bliver først opmærksomme på, at det måske er en god idé med en afbestillingsforsikring, efter rejsen er købt og betalt. Mens nogle forsikringsselskaber kræver at afbestillingsforsikringen er tegnet inden eller i forbindelse med købet, kan du hos andre sagtens tegne forsikringen, efter du har købt din rejse.

Her er forudsætningen blot en karenstid på 14 dage. Det betyder, at når du tegner din afbestillingsforsikring, skal der minimum være 14 dage til afrejse. Du kan forhøre dig ved de forskellige udbydere om vilkårene i deres afbestillingsforsikring.

Uanset om du har brug for en afbestillingsforsikring eller rejseforsikring kan vi hjælpe dig med at få konkrete forsikringstilbud. På baggrund af dine behov vil du blive kontaktet af op til 3 udbydere, der ved, at de er i konkurrence om at levere den bedste løsning til dig. Det er både gratis og uforpligtende at bestille forsikringstilbud.