Rejseforsikring

Sammenlign rejseforsikring gratis og se hvor meget du kan spare!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
Lignende sider

Rejseforsikring

Det er en god idé at være forsikret hvis du tager afsted på ferie, så du kan blive dækket hvis du skulle gå hen og blive syg og evt. behøver hjemtransport, eller få erstatning hvis din bagage bliver adskillige timer forsinket. Når du er ude og rejse i EU/EØS, så kan dit blå sygesikringsbevis gå ind og dække, hvis du har behov for læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under et ophold. Der er dog nogle begrænsninger ved det blå sygesikringsbevis, bl.a. dækkes sygetransport ikke og der er ingen ret til behandlinger uden for EU/EØS lande, og derfor kan det være en idé at tegne en rejseforsikring inden sin rejse. Du kan læse med her for at blive klogere på hvordan du er dækket ind på dine rejser, og hvordan du kan blive det. 

Sammenlign rejseforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Det blå sygesikringsbevis

Er du på rejse inden for EU, Norge, Island, Liechtenstein (EØS) og Schweiz, så er du dækket af det blå sygesikringsbevis. Mere præcist er det blå sygesikringsbevis nødvendigt hvis følgende er gældende:

 • Du skal i praktik eller være au-pair.
 • Du skal afsted for at studere eller følge en faglig uddannelse. 
 • Du har en kronisk sygdom som du ved, at du behøver behandling for imens du er afsted.

Det er helt gratis at modtage dette bevis og det kan give dig ret til lægebehandling, hvis du går hen og bliver syg. Der dækkes både akut sygdom, tilskadekomst og "behovsbestemt sygehjælp". Du er dog kun berettiget til de samme ydelser som gør sig gældende for borgerne i det pågældende land. Derfor kan du risikere at skulle betales noget af behandlingen selv 

Hvad er ikke dækket med det blå sygesikringsbevis?

Du vil som sagt ikke blive dækket, hvis du har behov for hjemtransport fra det land du befinder dig i. Det er gør sig gældende ved tilskadekomst, samt dødsfald. Du er ligeledes heller ikke dækket, hvis formålet med rejsen er at få behandling i udlandet. Der er dog særlige regler for hjemtransport fra Finland, Island, Norge og Sverige. 

Hvis du ønsker at være dækket yderligt, eller du skal rejse uden for en af de ovenstående lande, så bør du overveje at tegne en rejseforsikring. 

Hvad får du med en rejseforsikring?

Hvis du vil tegne en rejseforsikring kan du vælge mellem en rejseforsikring til en enkelt rejse eller købe en årsrejseforsikring, som dækker alle rejser i et helt år, og kan oftest dække hele husstanden. En enkeltrejseforsikring er derfor til dig, som eks. skal være au pair, studere i udlandet, får besøg fra udlandet eller skal på en længere rejse (længere end 30 dage). Årsrejseforsikringen er mere attraktiv, hvis du, og evt. din familie, rejser til udlandet mere én gang årligt eller i en længere periode end en uge.

Med en rejseforsikring vil du bl.a. kunne få følgende dækning:

 • Hvis du behov for at skulle afbestille din rejse - eks. på grund af sygdom, så du ikke kan rejse. 
 • Sygebehandling og hjemtransport, hvis du bliver syg på din rejse eller kommer til skade. 
 • Erstatningsrejse, hvis du ender med at være indlagt i mere end halvdelen af din rejse. 
 • Ødelagte feriedage på grund af sygdom eller tilskadekomst. 
 • Forsinket bagage som er flere timer forskelligt. Typisk skal det mellem 4 og timer før at rejseforsikringen dækker. 
 • Tilkald af pårørende.

Dette er nogle af de ting, som en rejseforsikring bl.a. kan dække på din rejse. Men hvad den så imidlertid ikke kan dække, kan du se her: 

 • Ingen dækning på skader som er sket i forbindelse med udførelse af professionel sport. 
 • Rejser som har et andet formål end ferie eller studierejse. 
 • Tab hvis rejsearrangøren får konkurs. Her kan der dog evt. være dækning via Rejsegarantifonden. 

Selvom der er nogle ting som rejseforsikringen ikke kan dække, så vil du typisk kunne tilkøbe tillæg til din rejseforsikring. Det kan eks. være at du ønsker at kunne få dækning for skisport, hvis det ikke er en del af forsikringen. Hvor meget der i sidste end vil være dækket, vil afhænge af det forsikringsselskab som vælges, og hvilken forsikringspakke du vælger hos det enkelte forsikringsselskab. Nogle forsikringsselskaber vil nemlig tilbyde forskellige rejseforsikringspakker, som vil kunne dække mere og mere, desto mere du betaler.

En god idé

Det er ikke lovpligtigt for dig, at have en rejseforsikring, men det kan dog i de fleste tilfælde være en rigtig god idé at tegne - især hvis du ikke er dækket af dit blå sygesikringsbevis på din rejse. Med rejseforsikringen er du bl.a. dækket, hvis du skulle blive ramt af sygdom før eller under din rejse, og du kan derfor føle dig sikker på at du er dækket, hvis der skulle ske en ulykke. Hvis du eks. er på rejse i USA kan sygehusbehandlinger hurtigt blive meget dyre, og med en rejseforsikring på plads, kan du få disse dækket.

Vær opmærksom på

 Du skal være opmærksom på, at der i nogle lande kan være lovkrav om, at du skal have en privatforsikring før at du kan få lov til at komme ind i landet. Ligeledes kan diverse universiteter i udlandet kræve, at du har en forsikring før at de vil lade dig studere. Det kan derfor anbefales, at du inden din rejse undersøger hvilke regler som gælder for det pågældende land, og om din rejseforsikring kan dække i dette land.

Få en god og billig rejseforsikring

Du sikrer dig bedst muligt, at få en god og billig rejseforsikring, ved at du undersøger markedet og evt. kontakter en række forskellige forsikringsselskaber. Du kan dog gøre denne proces nemmere ved at anvendes den hjælp som du kan få her på Mikonomi.dk. Her vil vi gerne hjælpe dig med at finde det tilbud som passer dig bedst muligt, og som du kan spare flest penge på. Alt du skal gøre er blot, at indtaste dine forsikringsønsker i vores kontaktformular og dine ønsker vil derefter blive sendt videre til relevante forsikringsselskaber der vil konkurrere om at få dig som kunde. Det er til din fordel, da du hermed oftest kan få et billigere tilbud, da forsikringsselskaber vil underbyde hinanden. Du vil i sidste ende få 3 tilbud fra en række forskellige forsikringsselskaber, som du kan sammenligne og vurdere. Er der et tilbud, som passer dig, så kan du vælge at tage imod det. Det er helt gratis og uforpligtende for dig, at modtage disse tilbud.

En anden ting du kan gøre for at spare penge, er hvis du i forvejen har et forsikringsselskab, så kan du tilkøbe en rejseforsikring. Det vil oftest være billigere, at have forskellige forsikringsløsninger hos det samme forsikringsselskab. 

Du skal dog være opmærksom på, at den billigste forsikring ikke nødvendigvis også er den bedste. Rejseforsikring kan svinge meget i hvor de kan dække, og derfor er det en god idé at tjekke hvor meget den enkelte rejseforsikring kan dække til prisen. 

Verify5

Billig rejseforsikring

Verify5

Rejseforsikring i Europa


Verify5

Rejseforsikring i hele verden

Verify5

Rejseforsikringsselskaber


Verify5

Afbestillingsforsikring

Verify5

Sammenlign rejseforsikring

Verify5

Årsrejseforsikring

Verify5

Bedste rejseforsikring

Verify5

Rejseforsikring til studerende

Verify5

Rejseforskring priser


Verify5

Ungdomsrejseforsikring

Verify5

Enkeltrejseforsikring


Verify5

Rejsesygeforsikring

Verify5

Rejseforsikring USA