Knallertforsikring 30/45

Find din forsikring til knallerten her
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Find knallertforsikring her

Når du har købt en ny knallert, uanset om det er en knallert 30 eller 45, så kan du her på Mikonomi.dk finde frem til en god knallertforsikring. Du udfylder bare nedenstående formular med et par oplysninger om dig selv og din knallert, så modtager du snart 3 gode forsikringstilbud.

De 3 forsikringstilbud er gratis at modtage og helt uforpligtende, så du bestemmer selv, hvorvidt du ønsker at tegne en knallertforsikring hos ét af selskaberne.

Find din forsikring til knallerten her Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvilke regler gælder der ved en knallert 30 og 45?

Det er lovpligtigt, at have en knallertforsikring, uanset om din knallert er en knallert 30 eller en knallert 45. Udover det faktum, at forsikringen er lovpligtig, så giver en forsikring dig også mere tryghed i hverdagen.

1.juli 2006 trådte registreringspligten på knallerter i Danmark i kraft. Derfor skal alle knallerter købt efter 1.juli 2006 registreres. Ved registreringen, får du samtidig udleveret en nummerplade til din knallert.

En knallert 30 er en lille knallert, som har maksimal hastighed på 30 km/timen. Du må køre knallert 30, hvis du er fyldt 16 år og har taget et knallertkørekort.

Der gælder de samme regler for knallert 30 som for cyklister, hvilket betyder at du må køre både på vej og på cykelsti.

Hvis du har en knallert 30, vil nummerpladen være gul med sort kant. Nummerpladen har seks karakterer, nemlig to bogstaver og fire tal.

En knallert 45 er en såkaldt stor knallert, som også kaldes en EU knallert, hvilket betyder at den har en maksimal hastighed på 45 km/timen. Du må køre knallert 45, hvis du er fyldt 18 år og har taget kørekort til enten bil eller motorcykel.

Du må ikke køre på cykelsti med en knallert 45. Du må til gengæld gerne køre på veje med en knallert 45, undtagen motorveje og motortrafikveje.

Hvis du har en knallert 45, vil nummerpladen være hvid med rød kant. Nummerpladen har fem karakterer, nemlig to bogstaver og tre tal.

 

Hvad dækker en knallertforsikring til 30/45?

En knallertforsikring består egentlig af følgende tre forsikringstyper:

  • Ansvarsforsikring
  • Kaskoforsikring
  • Ulykkesforsikring

Ansvarsforsikringen er lovpligtig, hvis du har en bil, motorcykel eller knallert i Danmark. Ansvarsforsikringen er altså den eneste forsikringstype, som du er forpligtet til at tegne. Resten er op til dig selv.

Ansvarsforsikringen dækker nemlig et eventuelt erstatningskrav, hvis du og din knallert forårsager skade på andre personer eller deres ejendele. Det kan få store konsekvenser for dig, hvis du ikke har den lovpligtige forsikring og er involveret i et trafikuheld.

Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, men er alligevel en god forsikring at tegne. Forsikringen dækker ved skader på din egen knallert. Det kan være skader, som opstår i forbindelse med parkering eller trafikuheld. Forsikringen dækker, hvis din motorcykel er udsat for hærværk. Desuden dækker kaskoforsikringen ved brand samt i tilfælde af tyveri.

Kaskoforsikringen gavner også, hvis du har brug for retshjælp. Her vil forsikringen dække nogle af dine advokatomkostninger.

Ulykkesforsikringen dækker dig personligt, hvis du kommer ud for en ulykke, hvor du er den eneste involveret. Det kan være i tilfælde af, at du kører ind i et træ eller et autoværn.

Forsikringen giver erstatning, hvis du eksempelvis bliver invalid, og mister din arbejdsevne helt eller delvist ved et uheld.

Nogle forsikringsselskaber tilbyder tilvalg til din knallertforsikring. Her kan du eksempelvis vælge redningshjælp i udlandet, eller en udvidet dækning for vinterkørsel.

LÆS OGSÅ: Motorcykelforsikring

 

Hvad koster en knallertforsikring?

Følgende faktorer påvirker blandt andet prisen på en knallertforsikring:

  • Type knallert
  • Dækning
  • Tilvalgsdækninger
  • Forsikringsselskab

 

Prisen afhænger blandt andet af, hvilken type knallert du har. Det er billigere, at tegne forsikring til en knallert 30 end til en knallert 45.

Prisen afhænger også af, hvilken dækning samt eventuelle tilvalgsdækninger du har til din knallertforsikring.

Prisen på en knallertforsikring varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Du skal blandt andet være opmærksom på, hvor høj forsikringspræmien er, og hvor høj selvrisikoen er ved skader.

Som regel er knallertforsikringer forholdsvis billige at tegne, men det er en god idé at indhente flere tilbud, så du kan sammenligne priser og vilkår

Du kan sagtens finde frem til en god knallertforsikring til fornuftig pris, uanset om du skal have forsikret en knallert 30 eller en knallert 45.