Livsforsikring priser

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en livsforsikring!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Find den billigste pris på en livsforsikring her

Hvis du ønsker at tegne en livsforsikring, så bør du undersøge markedet. Du kan let lave en sammenligning af priserne på livsforsikringer. Du udfylder blot nedenstående formular. Herefter modtager du 3 gratis og helt uforpligtende tilbud. Dette gør det nemmere for dig at vælge den helt rigtige livsforsikring.

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en livsforsikring! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvad er prisen på en livsforsikring?

Inden du indgår aftale med et forsikringsselskab, så er det en god idé at kigge på dine økonomiske forhold. Det er vigtigt, at du danner dig et overblik over din formue samt eventuelle lån.

Når du vælger at tegne en livsforsikring, så indgår du samtidig aftale med dit forsikringsselskab om at indbetale et årligt beløb til forsikringen. Dette årlige beløb kaldes forsikringspræmien. Præmien beregnes ud fra forskellige faktorer såsom din alder, erhverv og helbred. Disse faktorer bruger forsikringsselskabet til at udregne en statistisk risiko for, hvornår du dør. Denne statistiske risiko er lig med den risiko selskabet påtager sig ved at have dig som forsikringstager.

Prisen på din forsikring afhænger desuden af hvor lang løbetiden skal være, samt hvor stort et beløb du ønsker at blive forsikret for.

Der er som udgangspunkt fri konkurrence på forsikringsmarkedet og derfor må forsikringsselskaberne selv afgøre, hvor meget de vil tage for deres ydelser. Dog er selskaberne forpligtede til at anmelde deres beregningsgrundlag til Finanstilsynet. Finanstilsynet fører tilsyn med disse beregningsgrundlag og sørger for at selskaberne er rimelige i deres krav om indbetaling af præmie i forhold til den ydelse de leverer. Disse oplyste beregningsgrundlag er offentligt tilgængelige hos Finanstilsynet.

LÆS OGSÅ: Billig livsforsikring

 

Ændringer i forsikringspræmien

Normalt fastsættes forsikringspræmien for hele betalingsperioden, og forsikringsselskabet kan ikke bare forhøje præmien uden videre. Der kan indgås særlig aftale om ugaranteret fremtidig præmie, hvilket betyder at præmien forøges eller reduceres undervejs i betalingsperioden. Forsikringspolicen skal indeholde informationer herom, hvis der skal indgås aftale om en variabel fremtidig præmie.

Hvis du som forsikringstager selv ønsker at forøge eller reducere i din årlige præmie, så skal sådanne ændringer aftales med dit forsikringsselskab. Du kan dog ikke forvente, at selskabet accepterer, da de ikke er forpligtet til gå med til disse ændringer. Eventuelle ændringer i forsikringspræmien vil have en indvirkning på forsikringssummen.

 

Fordele samt udbetaling

Der er visse fordele ved at tegne en livsforsikring:

  • Økonomisk sikkerhed for ægtefælle, børn eller særligt begunstiget

  • Alderspension til dig selv

  • Skattemæssige fordele

Med en livsforsikring kan du give en økonomisk sikkerhed for din ægtefælle, eventuelle børn eller andre særligt begunstigede. Det skaber en vis tryghed, at vide din familie kan blive boende i jeres fælles hjem eller kan opretholde levestandarden. Du kan også lade udbetalingen falde i rater. Ved at dele forsikringssummen op i flere portioner, kan dine efterladte eksempelvis bruge udbetalingerne til betaling af uddannelse eller du kan blot sikre at pengene rækker i en længere periode.

Du kan sikre dig selv ved at lade en individuel livsforsikring fungere som alderspension. Hvis du lever frem til en bestemt dato, så får du den opsparede forsikringssum udbetalt.

Du kan desuden opnå nogle skattemæssige fordele, når du tegner livsforsikring:

  • Fradrag for indbetalinger.

  • Skattefri udbetaling

Du kan vælge at tegne din livsforsikring med eller uden et skattemæssigt fradrag. Hvis du vælger at din forsikring skal være fradragsberettiget, så skal der i stedet betales skat ved udbetaling. Udbetalingen kan beskattes som indkomstskat op til 51,95 % eller med en afgift på 40 %. Hvis du vælger at indbetale uden skattefradrag, så er selve udbetalingen skattefri.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du tager kontakt til en advokat hvis du ønsker særlig grundig vejledning i forhold til de skattemæssige fordele.

Generelt er det god idé at indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber inden du indgår aftale om en livsforsikring. På denne måde sikrer du, at du får den bedste aftale baseret på dine individuelle behov.

LÆS OGSÅ: Livsforsikring