Krydslivsforsikring

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en livsforsikring!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Find krydslivsforsikring her

Hos os kan du nemt og hurtigt indhente 3 tilbud på krydslivsforsikring - ganske uforpligtende og gratis. For at modtage tilbud på krydslivsforsikring, skal du blot udfylde denne formular, og ellers bare afvente at forsikringsselskaberne vender tilbage med tilbud.

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en livsforsikring! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvad er en krydslivsforsikring?

En krydslivsforsikring er en god måde at sikre din partner, hvis I er samlevende uden at være gift, eller på anden måde har papir på hinanden. Krydslivsforsikringen gør, at  din samlever vil få udbetalt økonomisk kompensation hvis du dør - også selvom I lever i et ellers papirløst forhold. Omvendt får du kompensation, hvis din samlever dør.

Med en krydslivsforsikring kan du og din samlever altså sikre hinanden, men du kan også bruge en krydslivsforsikring til at sikre dig selv. En krydslivsforsikring dækker nemlig også, hvis du bliver kritisk syg. Ved kritisk sygdom modtager du selv udbetalingen, således at du kan dække eventuelle udgifter til medicin og behandling. 

Præmien afhænger af faktorer såsom tidligere sygdomsforløb, risiko for dødsfald samt hvor meget I som par ønsker at forsikre jer for. Det er god idé at undersøge markedet, inden I tager en beslutning.

LÆS OGSÅ: Livsforsikring

 

Hvad defineres som kritisk sygdom

Forsikringsselskaberne dækker ved visse kritiske sygdomme, såsom  forskellige former for kræft, blodprop i hjerte eller hjerne, hjerneblødning, organtransplantation, muskelsvind, sklerose samt kronisk nyresvigt.

Forsikringen vil som regel dække disse særligt alvorlige sygdomme, men du skal selvfølgelig tjekke dine forsikringsbetingelser, så du ved hvilke kritiske sygdomme er dækket.

 

Hvordan udbetales krydslivsforsikringen?

Krydslivsforsikringen dækker dig i tilfælde af kritiske sygdomme, hvis du diagnosticeres inden for forsikringstiden. Udbetalingen vil svare til den forsikringssum, der er gældende på dagen hvor diagnosen bliver stillet. Forsikringsselskabet vil bede om dokumentation inden en udbetaling finder sted. Udbetalingen i tilfælde af kritisk sygdom sker til dig selv.

Med en krydslivsforsikring er det muligt at sikre din samlever ved dødsfald. Du desuden bruge en krydslivsforsikring til at sikre en eventuel forretningspartner. Dette er en god idé, hvis I har fælles virksomhed, da I på denne måde sikre at eventuelle kreditorer ikke tager del i jeres fælles virksomhed, hvis én af jer dør.

LÆS OGSÅ: Billig livsforsikring

 

Fordele ved en krydslivsforsikring

Der er flere fordele ved at tegne en krydslivsforsikring:

  • Ingen boafgift
  • Ingen krav fra afdødes børn
  • Ingen krav fra eventuelle kreditorer
  • Fordele i forhold til skat og fradrag

 

Én af de største fordele ved en krydslivsforsikring er at der ikke skal betales boafgift ved udbetaling. Der betales ikke boafgift, fordi man på denne måde ikke teknisk set har arvet pengene. I modsætning til andre typer livsforsikringer, så kan der heller ikke gøres krav fra eventuelle børn eller kreditorer ved en krydslivsforsikring. Hvis afdøde efterlader børn kan disse ikke gøre krav på en del af forsikringssummen, da beløbet ikke er en del af hverken boet eller arven. Eventuelle kreditorer kan heller ikke gøre krav på udbetalingen. Dette gælder uanset om afdøde kun efterlader gæld til boet.

Der er desuden en del fordele i forhold til skat og fradrag. Du kan ganske vist ikke få skattefradrag for præmien på en krydslivsforsikring, men til gengæld skal du heller ikke betale skatter og afgifter ved udbetalingen. Du skal dog være opmærksom på, at udbetalingen kan påvirke modtagelsen af visse sociale ydelser. Det er en god idé at kontakte en advokat for at få flere informationer.

En krydslivsforsikring er altså en optimal måde, hvorpå du og din samlevende partner kan forsikre jer selv, og hinanden, ved kritisk sygdom samt dødsfald. Med en krydslivsforsikring slipper I for bekymringer om, hvorvidt den efterladte partner kan risikere at skulle fraflytte det fælles hjem, for at få råd til at betale arv til eventuelle efterladte børn. I slipper desuden for at tænke på, at der skal betales diverse afgifter efter udbetalingen. Dette skaber ro midt i sorgen.

Denne forsikringstype dækker bedst, hvis I begge har krydslivsforsikring, da I dermed både har sikret jer selv i tilfælde af kritisk sygdom samt jeres partner ved dødsfald.

Her på Mikonomi.dk vil vi gerne hjælpe med at finde frem til den helt rigtige krydslivsforsikring for dig og din samlevende partner.