Gruppelivsforsikring

Udfyld formularen
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Find gruppelivsforsikring her

Hos os kan du nemt indhente 3 gratis tilbud på en gruppelivsforsikring. Du udfylder blot nedenstående formular, og så vil du helt uforpligtende modtage tilbud fra en række forsikringsselskaber, således at du nemt kan finde frem til den aftale der passer dig bedst.

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en livsforsikring! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvem er dækket af en gruppelivsforsikring?

En gruppelivsforsikring er en billig standard forsikringstype, hvor en gruppe mennesker dækkes under den samme type forsikring.

Forsikringen er ikke tilpasset dine individuelle behov og tager ikke hensyn til dine særlige forhold. Både ydelse og dækning er ens, og alle forsikrede i gruppen betaler samme beløb i årlig præmie uden hensyn til individuelle faktorer såsom alder, erhverv og civilstatus. Der tages heller ikke hensyn til økonomiske forhold som formue og gæld.

En gruppelivsforsikring er ofte løsningen, hvis en større eller mindre gruppe skal forsikres samtidig. Dette kan eksempelvis være en medarbejder i en offentlig eller privat virksomhed, hvor arbejdsgiveren betaler. Det kan også være medlemmer af en fagforening eller kunder hos en bank eller pensionskasse, som opretter en gruppelivsforsikring.

Som regel dækkes alle i gruppen fuldstændigt ens. Prisen plejer at blive fastsat en gang årligt med udgangspunkt i gruppens sammensætning, og i forhold til hvor omfattende dækningen skal være.

Med en gruppelivsforsikring kan du også sikre dine nærmeste familiemedlemmer, såsom ægtefælle, børn, eller andre du har valgt at indsætte som særligt begunstigede. Det er vigtigt, at du tager aktivt stilling til om du ønsker at indsætte bestemte personer som begunstigede.

Du skal give besked til dit forsikringsselskab, hvis du ønsker at indsætte en begunstiget i din forsikring. Forsikringsselskabet skal bruge personlige oplysninger om den begunstigede, såsom navn, cpr-nummer, adresse osv. Disse oplysninger er med til at sikre, at udbetalingen tilfalder de rigtige personer.

Har du valgt at indsætte flere end én person, som begunstigede, skal du desuden huske at notere hvorledes forsikringssummen skal fordeles mellem disse, når det kommer til  udbetaling.

Hvis du ikke har givet dit forsikringsselskab oplysninger om særligt begunstigede, så tilfalder en eventuel udbetaling af din forsikring de nærmeste pårørende ifølge Forsikringsaftaleloven.

En gruppelivsforsikring er god til at skabe en vis økonomisk tryghed for dine nærmeste, men hvis du ønsker at sikre dine pårørende endnu bedre, så skal du overveje at tegne en individuel livsforsikring. Den individuelle forsikring tager nemlig hensyn til dine specifikke forhold som formue, gæld, erhverv, alder, civilstatus osv. og kan derfor bedre tilpasses dig og dine behov. 

 

Hvad omfatter gruppelivsforsikringen?

Der kan være flere forskellige forsikringstyper i en gruppelivsforsikring.  Nogle af disse forsikringstyper kan være:

  • Udløbssum
  • Kritisk sygdom
  • Invalidesum
  • Invaliderente
  • Ægtefællesum
  • Børnedækning
  • Dødsfaldsdækning

 

Udløbssummen udbetales, hvis forsikringstager stadig er i live på en fastsat dato. Ved kritisk sygdom udbetales beløbet til den syge forsikringstager. Ved invaliditet kan der enten udbetales et engangsbeløb kaldet invalidesum, eller en løbende udbetaling kaldet invaliderente. Ægtefællesum udbetales, hvis forsikringstagers ægtefælle dør. Børnedækningen udbetales til efterladte børn, hvis den forsikrede dør. Dødsfaldsdækning udbetales ved dødsfald.

LÆS OGSÅ: Livsforsikring

 

Udbetaling af forsikringen

Udbetaling af en gruppelivsforsikring sker ligesom med andre forsikringer i tilfælde af, at forsikringsbegivenheden indtræder. Dette betyder altså her, at forsikringen udbetales til dine efterladte hvis du dør.

Hvis du har valgt at begunstige én eller flere, udbetales forsikringssummen, eller dele af den, til disse. Derfor er det vigtigt, at have nedskrevet hvordan udbetalingen skal fordeles.

Du kan vælge at udbetalingen skal tilfalde den begunstigede som særeje, hvilket betyder at personen ikke risikerer at skulle give afkald på noget af udbetalingen i tilfælde af separation eller skilsmisse fra en ægtefælle.

Du kan desuden bestemme at båndlægge udbetalingen, således at den begunstigede først får rådighed over det udbetalte beløb på et bestemt tidspunkt.

Det skaber ro i sindet at vide, at dine efterladte vil kunne klare sig økonomisk i tilfælde af din død. En god livsforsikring giver en økonomisk sikkerhed, så du ved at familien kan klare sig og ikke er tvunget til eksempelvis at skulle flytte.

 

Få den bedste gruppelivsforsikring

Vi vil gerne her på Mikonomi.dk gøre det så nemt for dig som muligt, at finde frem til den bedste gruppelivsforsikring. Du udfylder vores formular med dine oplysninger, og så modtager du 3 gode tilbud fra forsikringsselskaberne.