Indboforsikring til studerende

Få tilbud på indboforsikring til studerende - Det er både gratis og uforpligtende
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Få foretaget dit årlige forsikringstjek
3.
Vælg tilbud, hvis du finder det interessant
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
Opdateret:

Indboforsikring til unge og studerende

Som ung og studerende kan det være svært at finde rundt i forsikringsjunglen og finde en god indboforsikring til en overkommelig pris. Frustrationen over, at man formentlig ikke har verdens største rådighedsbeløb, når man skal ud og investere i en indboforsikring som ung eller studerende kan mange nikke genkendende til.

Hos Alka skriver de ligeså, at over en tredjedel af studerende ikke har en forsikring. En indboforsikring bør dog ikke være noget, som man som ung eller studerende bør spare på. Foruden at dække dit indbo, dækker en indboforsikring ligeså dit erstatningsansvar i form af en ansvarsforsikring. Derudover kan du ved mange indboforsikringer også få en rejseforsikring med i prisen.

For at få flere unge til at tegne en indboforsikring vælger mange forsikringsselskaber at tilbyde netop unge en billigere løsning på denne. Indboforsikringen for unge indeholder de mest nødvendige dækninger, mens man har skåret nogle af mindre relevante dækninger væk. På den måde har forsikringsselskaberne gjort prisen på indboforsikring lidt mere håndgribelig for studerende.

Herunder kan du se, hvad du kan læse mere om på denne side: 


Mikonomi.dk er en online sammenligningstjeneste af diverse økonomiske produkter. Du kan her blandt andet sammenligne priser på billån, kviklån og rejseforsikring for at opnå den bedste løsning til dig.

Hvad dækker en indboforsikring til unge og studerende?

En basis indboforsikring dækker, som tidligere nævnt, dit indbo samt dit erstatningsansvar. Nogle forsikringsselskaber har dog valgt at skære nogle af de dækninger fra, der er mindre relevante for unge og studerende for at gøre forsikringen billigere.

Eksempelvis har nogle selskaberne, i forhold til basisdækningen, sparet den dækning væk, som forsikrer de ejendele, du har med i fritidshuset. Dette gør de for at gøre indboforsikringen billigere samt mere relevant for dig som ung og studerende. Herunder kan du læse, hvad en indboforsikring til studerende typisk dækker:

 • Brand, vandskade eller hærværk: Hvis der opstår brand i din bolig, og dine ejendele går tabt i forbindelse med dette, er dine tab dækket. Dette gælder også, hvis dine ejendele beskadiges i forbindelse med en vandskade i dit hjem eller i forbindelse med hærværk.
 • Elektronik: Denne dækning forsikrer el-apparater som PC, tablets, mobiltelefoner eller køkkenmaskiner imod el-skader. Dette kunne eksempelvis være skader i forbindelse med kortslutning eller overspænding.
 • Tyveri og røveri: Hvis du bliver bestjålet, er du også godt dækket. Indboforsikringen dækker de bestjålede ejendele både ved tyveri i hjemmet, såvel som tyveri uden for hjemmet.
 • Ansvarsforsikring: Ansvarsforsikringen dækker for de skader, som du som forsikringstager laver på andres ting og ejendele. Eksempelvis dækker forsikringen, hvis du ødelægger noget, når du er på besøg hos en ven.
 • Skader ved flytning: Skal du flytte, og står du selv for flytningen, dækker indboforsikringen for skader, der sker på dine ejendele i forbindelse med flytningen.
Få tilbud på indboforsikring nu
Det tager kun 2 minutter!

Sådan er du dækket hos de forskellige forsikringsselskaber

Hvad de enkelte forsikringsselskaber tilbyder dig, er dog forskelligt fra udbyder til udbyder. Nogle udbydere vælger at udvikle specielle forsikringer, der er rettet til unge og studerende. Der kan de eksempelvis, som tidligere nævnt, fjerne dækninger, der er mindre relevante for unge og studerende, for at kunne tilbyde en billigere pris.

Andre forsikringsselskaber vælger derimod at give rabat gennem a-kasser, fagforeninger eller andre organisationer. Det vil derfor sige, at du kan få rabat på din indboforsikring som ung eller studerende, hvis du er medlem af en specifik a-kasse eller andet.

I nedenstående kan du se, hvordan Topdanmark, Alm. Brand, Alka og Codan tilbyder specielle tilbud til unge og studerende. Foruden disse fire selskaber findes ligeså Tryg, Gjensidige Forsikring og IF Forsikring.

Tilpasset dækning ved indboforsikring til unge og studerende
UdbyderTilpasset til unge og studerendeBeskrivelse
TopdanmarkTilbyder særlig indboforsikring til personer under 28 år fra kun 146 kr. om måneden.
Alm. BrandTilbyder særlig indboforsikring til personer mellem 18-34 år, som de kalder YoungLiving.
AlkaTilbyder særlig indboforsikring til personer under 30 år via dit forbund.
CodanTilbyder en rabat på 20% på din indboforsikring, hvis du er medlem af Djøf.
Få tilbud på indboforsikring nu
Det tager kun 2 minutter!

Spar penge på din indboforsikring som ung og studerende

Som ung og studerende er du som regel glad for at spare penge, når muligheden byder sig. Det gør sig også gældende i forbindelse med forsikringer, og derfor giver vi her fire råd til at gøre din indboforsikring som studerende og ung billigere:

 • Opnå samlerabat: For at opnå en endnu større besparelse kan du samle alle dine forsikringer hos ét selskab. Har du bilforsikring og/eller en husforsikring kan du med fordel samle disse i det selskab som du tegner indboforsikring hos. Typisk får du en yderligere besparelse på op imod 15-20%.
 • Medlemsrabat: Er du medlem af Kommunikation og Sprog, Djøf, Dansk Magisterforening eller anden organisation? De fleste forsikringsselskaber har samarbejdsaftaler med a-kasser og andre organisationer, som giver medlemmerne rabat, når de tegner en forsikring hos forsikringsselskabet, der samarbejdes med. Derfor kan der måske være en del penge at spare ved at tjekke om man er berettiget til en rabat den vej igennem
 • Høj selvrisiko betyder lavere pris: Passer du godt på dine ting? - Så behøver du formentlig ikke en lav selvrisiko. Selvrisikoen er det beløb du skal betale, hvis dine ejendele beskadiges eller stjæles. Hvis du vælger en høj selvrisiko, vil din indboforsikring falde i pris, og du vil dermed have sparet den smule mindre på din indboforsikring.
 • Vælg udvidet elektronikdækning: Når du køber et TV eller en PC vil sælgeren tilbyde dig en forsikring. Denne dækker bedre en indboforsikringens el-skadedækning; men den dækker kun for det pågældende produkt. Ved i stedet at købe en udvidet elektronikdækning hos dit forsikringsselskab får du samme dækning, og den dækker tilmed alle dine el-apparater. På den måde får du en ligeså god dækning, og du slipper for at forsikre alle el-apparater separat.

Få tilbud på en indboforsikring til unge og studerende

Tid er også en knap ressource for mange unge og studerende, der både jonglerer studie, lektier, fritidsarbejde og fritidsaktiviteter. Derfor kan det svært for dig som studerende at få tid til at danne dig det nødvendige overblik over, hvor du kan finde den bedste indboforsikring til studerende.

På Mikonomi.dk kan du både spare penge og tid i din jagt på indboforsikring. Du skal blot udfylde en formular om dine forsikringsbehov. Denne formular vil herefter blive videresendt til de relevante forsikringsselskaber, som herefter vil konkurrere om at levere det bedste tilbud til dig. Derefter skal du blot vente på at få tre uforpligtende tilbud, som du frit kan vælge imellem.

På den måde får du et overblik over den billigste indboforsikring til unge og studerende. Men stir dig ikke blind på prisen alene, da du i så fald ikke får et reelt billede af forsikringen som helhed. Når du både inddrager pris og dækning i din sammenligning, kan du se, hvor meget dækning du får for dine penge, og du får dermed et mere reelt overblik over tilbuddene.

Få tilbud på indboforsikring nu
Det tager kun 2 minutter!

3 oftest stillede spørgsmål

Hvor ofte skal jeg betale for indboforsikringen?
Som regel betaler man for indboforsikringen en gang om året, den såkaldte årlige præmie. Du kan dog dele den årlige præmie i 12 rater, så du betaler månedligt. Vær dog opmærksom på, at når du betaler månedligt kan der forekomme ekstra gebyrer.

Der har været indbrud i mit hjem. Hvad gør jeg?
Du skal straks give politiet besked. Herefter skal du tage kontakt til dit forsikringsselskab telefonisk eller via deres hjemmeside for at anmelde indbruddet. Vær opmærksom på, at du kun kan få erstatning for ejendele som du har købsbevis på. Pas derfor godt på købsbeviser, da de skal indgå som dokumentationen for din erstatningssag.

Hvad sker der når jeg er færdig med at studere?
De fleste forsikringsselskaber har sammensat denne type indboforsikring så den gælder for en specifik aldersgruppe. Hos nogle forsikringsselskaber skal man være under 30 år, hos andre under 27 år. Derfor sker der intet ved, at du er færdig med at studere inden du rammer aldersbegrænsningen. Til gengæld ophører forsikringen, når du er nået aldersbegrænsningen. I så tilfælde vil dit forsikringsselskab tilsende dig et nyt tilbud på forsikring.

Relaterede blogindlæg
Alt du skal vide om deleøkonomi
Husforsikring og indboforsikring
Indboforsikring når man bor til leje
Er elektronik dækket af indboforsikringen?