Selvrisiko

Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Hvad betyder selvrisiko?

Når du har bevæget dig rundt i forsikringsjunglen er du helt sikkert stødt på ordet selvrisiko. Selvrisiko er almindeligt udtryk i forsikringsverden, og et godt begreb at have styr på. Men hvad dækker ordet over?

Selvrisiko er et ord for det beløb du som forsikringstager selv skal betale, ved en skade eller ulykke. Nærmere sagt er det, det beløb forsikringsselskabet opkræver i forbindelse med udbedringen af skaden.

Lad os antage at, du har en selvrisiko på 3000 kr. Her skal du selv betale de første 3000 kroner der er med til at dække din skade, hvorefter forsikringsselskabet vil betale det resterende beløb. Hvis din selvrisiko derimod ligger på 0 kroner. Så betaler forsikringsselskabet hele erstatningen.

 

Når du vælger selvrisiko

 Når du vælger din selvrisiko skal du overveje, hvor høj en selvrisiko du er villig til at betale. Det skal du vurdere ud fra forskellige faktorer og hvor risikovillig du har lyst til at være.

Hvis du har en høj selvrisiko, vil din forsikringspræmie være lavere. Herudfra skal du vurdere hvad der bedst kan betale sig. Om hvorvidt du er villigt til at betale en høj forsikringspræmie og betale mindre i selvrisiko, eller omvendt.

Det er en individuel vurdering, hvordan du sammensætter forsikring og hvor meget du er villig til at betale i selvrisiko. Her skal du tage udgangspunkt i dels din økonomiske situation, men også hvad din vurdering er til hvor stor risiko der er for en ulykke samt hvor stor skadens omfang kan være.

LÆS OGSÅ: Hvad er en forsikringspræmie?

 

Selvrisiko og forsikringspræmie

selvrisiko

I de to grafer, er det illustreret, hvordan forsikringspræmien vil være lavere hvis du har en høj selvrisiko. Og hvordan din forsikringspræmie vil være høj, hvis du har en lav, eller ingen selvrisiko.

Graferne er bygget op så de hver har en akse der hedder tid(x-aksen) og kroner (y-aksen). I grafen til venstre kan det ses, hvordan man betaler det samme beløb pr. år. til forsikringspræmien (den lineære linje).

Hvis du lige pludselig kommer ud for en skade, skal du betale din selvrisiko. Her vil grafen stige lodret og øge prisen. Hvorefter du fortsat vil betale forsikringspræmien pr. år.

Grafen til højre viser, hvordan din betaling vil stige over tid, hvis ikke, at du har nogen selvrisiko. Her kan det ses, at du hurtigere kommer til, at betale flere penge. Men da du ikke har nogen selvrisiko, vil den være upåvirket, og ikke stige yderligere, hvis du kommer ud for en skade.

 

Relaterede blogindlæg