Rødt og grønt kort

;

Hvad er et rødt kort?

Et rødt kort, der er det røde SOS-kort, er dit bevis på, at du har tegnet en kaskoforsikring til din bil hos et af de forsikringsselskaber, som er medlem af Rødt Kort-ordningen. Det betyder nemlig, at du har ret til vejhjælp i udlandet.

Typisk vil du ikke få brug for at vise kortet her i landet, men tager du eksempelvis på bilferie så kan det være nødvendigt at medbringe det. Faktisk kan du nu medbringe det røde kort i SOS app, og behøver derfor ikke en fysisk kopi fra dit forsikringsselskab.

LÆS OGSÅ: Kaskoforsikring

 

Hvad er et grønt kort?

Ligesom det røde kort, så er det grønne kort et internationalt bevis på at din bil er forsikret. Forskellen på de to er dog, at det grønne kort kun angiver at den lovpligtige ansvarsforsikring er ordnet, og siger dermed ikke noget om hvorvidt bilen er kaskoforsikret eller ej.

Det grønne kort kan du, som bilejer, få udleveret hos det forsikringsselskab hvor du har din ansvarsforsikring. Hvis du er involveret i en ulykke i udlandet, som du selv er skyld i, sættes din ansvarsforsikring i spil. Det er dog ikke et krav inden for EU.