Månedlig betaling

;

Hvad er månedlig betaling?

Når forsikringsselskaber bruger betegnelsen månedlig betaling, betyder det, at du kan dele din betaling op i flere rater. Normen er, at man som udgangspunkt betaler for sine forsikringer én gang om året. Hvornår på året betalingen finder sted, afhænger af det enkelte forsikringsselskab.

Dette er desuden grunden til, at du typisk støder på ordene "årlig forsikringspræmie". Selv hvis betalingsintervallet ikke er anført, kan du roligt gå ud fra, at den forsikringspræmie du får oplyst er den årlige pris på den eller de forsikringer, du har anmodet om prisen på.

For at imødekomme forsikringstagerne, er flere og flere forsikringsselskaber begyndt at tilbyde en opdeling af betalingerne. Indtil videre er den årlige betaling fortsat den mest populære, men kvartårlig og månedlig betaling vinder større og større indpas på det danske forsikringsmarked.

LÆS OGSÅ: Hvad er en forsikringspræmie?

 

Hvem bør vælge månedlig betaling?

Det er ikke en fordel for alle at vælge månedlig betaling. For visse kan det dog give mere luft i budgettet. Den månedlige betaling er en fordel for dem, der ønsker at gøre beløbet mere overskueligt ved at dele betalingerne op.

Såfremt du vælger at betale dine forsikringer en gang om året, frem for årligt, bør du være opmærksom på, at prisen kan være højere. Mange forsikringsselskaber tager ekstra gebyrer ved denne betalingsform. Det skyldes, at det er administrativt tungere for dem at behandle månedlige betalinger.

Det er langt fra alle forsikringsselskaber, der tilbyder månedlig betaling af deres forsikringer. Det er til trods for, at det bliver fortsat mere populært blandt forsikringstagerne. Mens man hos nogle selskaber betaler op til 10% i gebyr for at vælge månedlig betaling, kan man hos andre selskaber vælge månedlig betaling uden gebyrer.