Lovpligtig forsikring

;

Hvad er en lovpligtig forsikring?

En forsikring er som udgangspunkt ikke lovpligtigt. Der findes dog få forsikringer i Danmark der er lovpligtige. Da disse forsikringer er lovpligtige, er det vigtigt at få styr på dem. Og hvilke der er, da det ellers kan give bødestraf.

De lovpligtige forsikringer er typisk forsikringer, der dækker erstatning, hvis du gør skade på andre eller deres ejendele. Det kan også være forsikringer der går ind og dækker, hvis en belånt genstand bliver stjålet eller går i stykker. Eller sørger for du er i stand til at betale dine lån tilbage.

LÆS OGSÅ: Hvad er erstatning?

 

Hvilke forsikringer er lovpligtige?

De lovpligtige forsikringer er gældende i visse tilfælde. Hvilke forsikringer der lovpligtige?

  • Ansvarsforsikring til køretøjer - Din ansvarsforsikring til bilen dækker, hvis du uhensigtsmæssigt laver skade på andre eller deres ejendele med din bil.
  • Hundeansvarsforsikring - Når du er hundeejer, har du erstatningspligt. Hvis din hund er skyld i ulykker, skal du være dækket af en ansvarsforsikring.
  • Brandforsikring - Hvis du har lån i huset, er en brandforsikring lovpligtig

De forsikringer, der dækker dit erstatningsansvar er lovpligtige. Derfor er indboforsikring, kaskoforsikring osv. ikke lovpligtige. Disse forsikringer, dækker ikke dit ansvar, men dækker skader på dine ejendele.