Forsikringspræmie

;

Hvad betyder forsikringspræmie?

 Når du tegner en forsikring, opkræver forsikringsselskabet et månedligt eller et årligt beløb. Det beløb, bliver betalt for at afdække din aftalte risiko. Det er individuelt hvornår i løbet af året du skal betale forsikringspræmien. Det afhænger af, hvilken dato du tegnede forsikringen.

En forsikring er en beskyttelse imod uventede ulykker og skader. Når du tegner en forsikring er du garanteret en risikoafdækning hos dit forsikringsselskab. På den måde slipper du for økonomisk tab, hvis dine personlige ejendele er beskadiget eller stjålet.

Din forsikring dækker også, hvis du kommer til skade og F.eks. ikke kan arbejde. Her vil du kunne kræve erstatning hos dit forsikringsselskab. Der findes mange former for forsikringer der dækker forskelligt.

 

Hvordan bestemmes forsikringspræmien?

 Forsikringspræmien bestemmes ud fra 4 forskellige faktorer og parametre i forhold til, hvilken forsikring du tegner.

  1. Forsikringssum: Det beløb du kan få udbetalt ved ulykke eller skade
  2. Selvrisiko: Det du som forsikringstager selv skal finansiere af din ulykke eller skade
  3. Risiko: Hvor stor sandsynlighed der er for ulykker eller skader. Her kigger forsikringsselskabet på hvor du bor, hvor gammel du er eller tidligere skader.
  4. Markedet: Konkurrencen på markedet, er med til at bestemme forsikringspræmien

LÆS OGSÅ: Hvad er en selvrisiko?

 

Forsikringspræmie i forhold til selvrisiko

Det er vigtigt at bide sig mærke i, at det ikke altid er det er den billigste forsikringspræmie der er det bedste køb. Derfor skal du holde forsikringspræmien op imod din selvrisiko.

Hvis du er villig til at betale mere for din selvrisiko, falder din forsikringspræmie i pris. Derudover hvis skaden sker og du skal have erstatning, opkræver forsikringsselskabet en større sum. Derfor bør du vurderer med dig selv, hvad der ville være optimalt for dine behov.

De forskellige forsikringsselskaber tilbyder oftest det samme. Når du vælger din forsikring, så undersøg grundigt, før du vælger. Der kan være mange penge at spare fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.

Relaterede blogindlæg