Hvad er dækning?

;

Hvordan defineres dækning?

Dækning er et begreb der dækker over den eller de ting du ønsker at forsikre samt betingelser for i hvilken grad og hvordan de så er forsikret. Der kan være forskel på dækningen både de enkelte forsikringer imellem samt mellem forskellige forsikringsselskaber.

Forsikringernes dækning er typisk navngivet efter hvad de dækker. En bilforsikring med førerdækning, forsikrer således føreren selv i tilfælde af skader. Du kan derfor bruge dækningens navn som pejlemærke til, hvad denne forsikring forsikrer.

Du bør dog altid læse forsikringsbetingelserne i din police, så du er helt sikker på hvad dækningen forsikrer. Der er typisk nogle forbehold der gør sig gældende, og enkelte undtagelser du bør være opmærksom på.

LÆS OGSÅ: Hvad er tilvalgsdækninger?

 

Hvad kan jeg få dækket?

Der vil være specifikke ting du får dækket i din forsikring, som en del af en standard pakke. Ønsker du at forsikrer andre ting, eller forsikre eksisterende ting i højere grad, kan du betale dig fra ekstra forsikringer der dækker det ønskede.

Der er næsten ingen begrænsninger for, hvad du kan få dækket af dine forsikringer. Det kan eksempelvis være ekstra dyre cykler, din toiletkumme, dine kæledyr, dine tænder og meget andet. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser for, hvilke tilvalgsdækninger du kan finde.

Det er en rigtig god ide at du læser dine forsikringsbetingelser igennem inden du betaler dig for ekstra dækninger. Mange er ikke klar over hvordan de i forvejen er forsikret, og ender med at betale mange penge for at dobbeltforsikre sig. Læs derfor policen igennem eller ring til dit forsikringsselskab hvis du er i tvivl.