Hvad er en ansvarsforsikring?

;

Hvordan defineres en ansvarsforsikring?

Din ansvarsforsikring dækker, i tilfælde af at du, din hund eller din hest har gjort skade på andre og deres ting. Ligeledes er det din ansvarsforsikring, der dækker, hvis du kører galt på din knallert, motorcykel eller i din bil, og som følge heraf skader andre.

Ansvarsforsikringen er tilknyttet de forskellige forsikringstyper, så hvis skaden er lavet mens du har kørt bil, så er det ansvarsforsikringen for din bil, der dækker. Er det dig selv, der har ødelagt noget, du har lånt, er det din indboforsikrings ansvarsforsikring og så fremdeles.

Nogle ansvarsforsikringer er lovpligtige, når du ejer specifikke ting. Er du eksempelvis bilejer, er det i Danmark lovpligtigt, at du som minimum tegner en ansvarsforsikring som en del af din bilforsikring. Det samme gør sig gældende hvis du har knallert, motorcykel, hund eller hest.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvad koster en ansvarsforsikring?

Prisen på din ansvarsforsikring kommer først og fremmest an på, hvilken type forsikring ansvarsforsikringen hører under. For nogle forsikringstyper er ansvarsforsikringen altid en del af en større pakke, mens du ved andre forsikringstyper skal købe ansvarsforsikringen separat.

Når det er sagt, så kommer prisen an på nogle individuelle risikofaktorer. Disse faktorer bruger forsikringsselskaberne til at vurdere, hvor stor risikoen er for at du laver en skade, som koster forsikringsselskabet penge.

Disse risikofaktorer afhænger meget af, hvad det er, du ønsker at forsikre. Er der tale om en ansvarsforsikring til bil, er det eksempelvis bilens hestekræfter, der får betydning for prisen. Er det en del af din indboforsikring derimod, vil forsikringssummen påvirke din årlige præmie.

LÆS OGSÅ: Billigste bilforsikring i danske byer 2018