Anciennitet

;

Hvad er anciennitet?

Forsikringsselskaberne bestemmer prisen på dine forsikringer med udgangspunkt i specifikke risikofaktorer. Dette er tilfældet, uanset hvilken type forsikring der er tale om, men hvilke risikofaktorer der vægter mest afhænger naturligvisn af forsikringstypen.

Din anciennitet er en af de faktorer der har afgørende betydning for den præmie, du får tilbudt af forsikringsselskabet. Din anciennitet er et udtryk for, hvor lang tid du har været forsikringskunde i det pågældende selskab.

Flere forsikringsudbydere har forskellige pristrin baseret på, hvor mange år du har været kunde hos dem. Antallet af anmeldte skader har også indvirkning på din anciennitet, og har betydning for din årlige præmie.

LÆS OGSÅ: Hvad er en forsikringspræmie?

 

Hvis du er førstegangskøber

Fordi forsikringstagerens anciennitet ofte bliver et spørgsmål om, hvor gammel vedkommende er, kan det være svært for unge forsikringstagere at få tilbudt en god pris på deres forsikringer på baggrund af en god anciennitet.

Det er netop den lave risiko for skader, der er grunden til at en høj anciennitet ofte resulterer i en lavere forsikringspræmie. Hvis du kan bevise dette på anden vis, kan du være så heldig at få tilbudt en nedsat pris.

Som ung bilist kan du eksempelvis vælge at købe en lille bil med få hestekræfter, eller du kan tage et "Respekt for fart"-kursus. Hvis det er indboforsikring du er ude efter, kan en nedsat forsikringssum give dig en billigere forsikring, og ved rejseforsikring kan det betale sig kun at tage den dækning, man reelt får brug for på ens rejser det pågældende år.