Solceller

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en husforsikring!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Du bør have en husforsikring til dine solceller

Hvis du overvejer at købe et solcelleanlæg, er der en række ting i forbindelse med forsikring af disse, som du skal være opmærksom på. Et solcelleanlæg har bl.a. til formål, at du kan spare penge, men har du ikke styr på dine forsikringer, kan installationen af disse solceller ende med at koste dig dyrt.

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en husforsikring! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvis du ønsker, at lave din egen strøm, er et solcelleanlæg en ideel løsning. Udover at du kan spare mange penge ved at have et solceller, er det også en miljøvenlig løsning. Et solcelleanlæg genererer energi ved, at opfange sollyset, både når det er skyfrit, men er også i stand til det, hvis det er overskyet.

Udover de store besparelser du kan opnå på din el-regning, er der også andre fordele ved et solcelleanlæg. Du har bl.a. mulighed for, at sælge den overskydende strøm, som dine solceller genererer. Derudover har et solcelleanlæg også en lang levetid, hvilket gør, at du ikke er nødt til, at udskifte dine solceller ofte.

 

Forsikring af solceller

Dit solcelleanlæg er omfattet af din husforsikring. Der er dog visse kriterier, som skal være gældende for, at din husforsikring omfatter dine solceller. F.eks. skal solcelleanlægget være fastmonteret og må ikke være fastholdt af sten eller sandsække.

Derudover dækker din husforsikring ikke, hvis dit solcelleanlæg er for tungt til dit tag, og som følge deraf forvolder skade på dit hus. Er solcellerne ikke for tunge til taget, men derimod forkert installeret, vil din forsikring heller ikke dække de skader, som dit solcelleanlæg forårsager.

Derudover er det også vigtigt at nævne, at solcellerne heller ikke bliver dækket af din husforsikring, hvis de står på jorden og venter på at blive monteret. Hvis dine solceller står og venter på at blive monteret over længere tid, kan det være en god idé, at overveje, at tegne en entrepriseforsikring.

LÆS OGSÅ: Husforsikring

 

husforsikring solceller

 

Pris på forsikring af solceller

Prisen på et solcelleanlæg kan variere meget. En af dine hensigter med at få installeret et solcelleanlæg, er muligvis, at spare penge på din el-regning. Derfor bør du også gøre hvad du kan for, at spare penge på din forsikring af dine solceller.

En af de ting du kan gøre for, at minimere prisen på din forsikring af dine solceller er, at sørge for, at disse altid er vedligeholdt. Mange forsikringsselskaber dækker ikke skader, som kunne være undgået, hvis du havde vedligeholdt de ting, som du ønsker, skal forsikres.

Derudover anbefaler vi også, at du kontakter dit forsikringsselskab, når du ved, at du skal installere solceller på dit tag. Herved sikrer du dig, at dit forsikringsselskab er med i hele processen, og der er dermed større chance for, at du kan få den optimale dækning af dit solcelleanlæg.