Forsikring til lejlighed

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en husforsikring!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Find en billig forsikring til din lejlighed

Når du skal forsikre din bolig, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der findes forskellige boligtyper. Det er f.eks. kun nogle boligtyper, hvor det er nødvendigt, at du tegner en husforsikring.

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en husforsikring! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Bor du f.eks. til leje i en lejlighed, vil du ikke have brug for selv at tegne en husforsikring. Der er dog forskel på lejlighedstyperne, og dermed er der også forskel på, hvordan forsikringerne fungerer.

Hvis du bor i en lejlighed, vil det som tidligere nævnt ikke være nødvendigt, at tegne en husforsikring. Dog er det værd at overveje, at tegne en indboforsikring, da du med denne forsikring dækker skade på dit indbo. En generel definition på hvad en indboforsikring dækker, er, alt det som vil falde ud, hvis du tager din bolig og vender den på hovedet.

LÆS OGSÅ: Indboforsikring til lejlighed

 

Forsikring til ejerlejlighed og andelslejlighed

Har du købt en lejlighed, og ønsker en forsikring til din ejerlejlighed, er der en række faktorer, som du skal være opmærksom på. Da man som køber af en ejerlejlighed ejer sin bolig, vil det muligvis virke naturligt, at tegne en husforsikring.

Det er dog muligvis ikke tilfældet, at du selv skal sørge for, at tegne en forsikring til din ejerlejlighed. I nogle boligforeninger er der en række fællesudgifter, hvor forsikring af din ejerlejlighed med stor sandsynlighed vil være en del af.

Forsikring til andelslejlighed fungerer groft sagt på samme måde som forsikring til ejerlejlighed. I den andelsforening din andelslejlighed tilhører, vil der med stor sandsynlighed være tilknyttet en ejendomsforsikring. Det anbefales dog at undersøge dette nærmere, så du er helt sikker på, hvordan du er forsikret.

LÆS OGSÅ: Indboforsikring til ejerlejlighed

 

Ejerforening og andelsforening

Fælles for både andelslejlighed og ejerlejlighed er, at mange forsikringsselskaber anbefaler de forskellige foreninger, at tegne en række forsikringer. Der er derudover også en forsikring, som er lovpligtig at tegne.

Hvis andelsforeningen eller ejerforeningen har ansatte som f.eks. en vicevært, har foreningen pligt til, at tegne en arbejdsskadeforsikring. Derudover er det også vigtigt, at foreningen har en forsikring, som dækker ved foreningsarbejde. Det kan f.eks. være en årlig arbejdsdag, hvor beboerne udfører fællesarbejde. I dette tilfælde er det en god idé, at have tegnet den rette forsikring, så din forsikring dækker eventuelle skader.

Udover forsikring af lejlighed er der også en række andre omkostninger, som dækkes af fællesudgifterne. Det kan være ting som vandafgift, skorstensfejning, renovation, lys på trapper og i kælder og meget mere. Undersøg dog dette nærmere med den boligforening, som er tilknyttet din lejlighed.

 

Relaterede blogindlæg