Boligforsikring

Udfyld formularen og få 3 gratis tilbud på en husforsikring!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Få foretaget dit årlige forsikringstjek
3.
Vælg tilbud, hvis du finder det interessant
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
Opdateret:

Få den bedste og billigste boligforsikring her

Boligforsikring, husforsikring, husejerforsikring, villaforsikring, parcelhusforsikring - kært barn har mange navne. De nævnte forsikringer er egentlig én og samme. Nemlig en forsikring, der sikrer dig, hvis der skulle ske skader på din bolig.

Læs mere om forsikring af bolig her:

En forsikring af din bolig kan hjælpe dig, hvis der opstår skader på dit hus. Det kunne være brandskader, storm- og vandskader eller skader fra hærværk eller indbrud. Det er derfor en rigtig god idé at overveje denne forsikring, hvis du ejer en bolig.

Ønsker du at forsikre dine ejendele, skal du i stedet læse om indboforsikring, da en boligforsikring kun dækker selve boligen. Det vil sige vægge, gulv, loft og de ting, der sidder fast, som du ikke kan tage med dig.

Mikonomi.dk er finansiel sammenligningsside som kan hjælpe dig med at låne penge og finde den rette bilforsikring eller rejseforsikring.

Hvad koster en boligforsikring?

En boligforsikring varierer i pris. Det kommer helt an på boligen, dens beliggenhed og dig som kunde, hvilken pris du bliver tilbudt. Derfor er du nødt til at indhente flere tilbud med udgangspunkt i din unikke situation for at kunne sammenligne priser.

Dét har vi heldigvis gjort nemt for dig. Du skal bare klikke dig videre fra en af de orange knapper ind på vores partners side. Her kan du hurtigt udfylde en formular med dine informationer. Herefter vil du modtage tre tilbud på boligforsikring, som du nemt kan sammenligne.

I 2018 lavede Forbrugerrådet Tænk Penge en undersøgelse af priser på boligforsikringer. For at give dig en idé om prislejet på denne type forsikringer, har vi gengivet nogle af testens vindere herunder.

Pris på forsikring til bolig
Forsikringsselskab*Pris
Alka4.675 kr.
GF Forsikring4.540 kr.
Lærerstandens Brandforsikring4.849 kr.
Danske forsikring5.078 kr.
PenSam Forsikring4.486 kr.
Nordjylland Forsikring4.474 kr.
Vardia4.474 kr.
Next4.629 kr.
Codan5.398 kr.
Alm. Brand5.461 kr.

*Vær opmærksom på, at disse priser kun er vejledende. De er udarbejdet ud fra et tænkt eksempel.
Du kan derfor blive tilbudt andre priser, når du har udfyldt formularen.

Hvad afgør prisen på boligforsikring?

Prisen på boligforsikring afhænger overordnet set af tre faktorer. For det første betyder det noget, hvor du bor henne. Bor du i et område, hvor der er større risiko for hærværk eller uheld, vil dette påvirke prisen.

For det andet har din selvrisiko også med den endelige pris at gøre. Hvis du vælger en høj selvrisiko, vil du din forsikringspræmie falde og omvendt, hvis du vælger en lav selvrisiko, vil du skulle betale mere.

Endelig har din boligs stand også en betydning for prisen. Er din bolig helt ny og dermed også meget sikkert i forhold til brandfare og vandskader, kan du opleve en lavere pris. Herimod kan du få tilbudt en højere pris, hvis risikoen for skader på boligen er højere.

Sammenlign boligforsikring

Når du er på udkig efter en boligforsikring, vil det altid være en god idé at indhente flere tilbud og sammenligne disse, for du vælger din endelige forsikring. De forskellige selskaber tilbyder forskellige dækninger til forskellige priser.

Derfor er det vigtigt, at du har en god idé om, hvad dit behov er, og hvad du prioriterer højest. Er det for eksempel, at prisen er helt i bund? Eller at du er dækket ind fra kælder til kvist? Overvej også gerne, om du har brug for nogle tilvalgsdækninger.

Endelig er det en god idé at undersøge og sammenligne selskabernes grundforsikringer. Hvad dækker de helt præcist? Det kan godt variere fra selskab til selskab, hvad deres grunddækning af forsikring til bolig indbefatter. Det har vi skrevet mere om i det næste afsnit.

Hvad dækker en boligforsikring?

En boligforsikring dækker skader, der er opstået pludseligt og uventet på din bolig. Det kunne være brand, storm, vandskader og hærværk og indbrud. Som tommelfingerregel kan vi sige, at alt der er naglet fast, og som du altså ikke kan tage med dig, hvis du skulle flytte, er dækket af din forsikring af bolig.

Det er forskelligt fra forsikring til forsikring, hvad der er indbefattet af deres basisdækning. Netop derfor er det god idé grundigt at gennemgå forsikringspolicen og undersøge, om du kan få en bedre dækning eller betale mindre for den samme dækning hos et andet selskab.

Hvis du oplever skader, der opstår på grund af mislighold, vil din forsikring ikke kunne dække dette. Herunder har vi samlet en liste over skader, der kunne indgå i en grundforsikring af bolig.

 • Brandskade
  En boligforsikring dækker brandskader. Branker vil ikke godkende et boliglån eller et realkreditlån, hvis ikke du har brandforsikring. Derfor er dette indbefattet af basisforsikringen.
 • Hærværk, indbrud og tyveri
  Forsikringen dækker skader opstået i forbindelse med hærværk, indbrud og tyveri. Det kunne eksempelvis være ødelagte døre.
 • Storm- og vandskader
  Skader, der er opstået på grund af voldsomt vejr eksempelvis storm og regn, vil også være dækket af din forsikring.

Tilvalgsdækninger

Udover de ovennævnte dækninger er der også en række tilvalgsdækninger, som kan være relevante for dig. Tillægsforsikringer kunne være dækning af skader på glas og sanitet og skader, som opstår på grund af dyr, insekter eller svampe på eksempelvis rør og stikledninger.

Derudover findes der også entreprisedækning, som dækker i forbindelse med skader opstået på grund af et byggeri. Det kunne være en tilbygning eller renovering, du er ved at få foretaget.

Forhør dig hos dit forsikringsselskab, hvad din boligforsikring præcis dækker, så du er sikker på, at du og din bolig er dækket optimalt. På denne måde kan du også nemmere forhandle med dem, hvis du synes, at du betaler for meget.

Udfyld formularen - det tager kun 2 minutter - og få forsikringstilbud skræddersyet til din situation. Det er 100% gratis og uforpligtende!

Hvad sker der, hvis du fravælger forsikring?

Hvis du ikke har en boligforsikring, kan du risikere at skulle betale mange penge, hvis uheldet skulle være ude. Der kan være tale om ret omfattende omkostninger, hvis der sker noget med din bolig.

Det vil derfor kunne have store konsekvenser for dig, hvis du ikke er forsikret, og der sker noget. Derudover kan det give dig en ro i sjælen at vide, at skulle der ske noget, så har du din forsikring, og hjælpen er dermed nær, når du mest har brug for det.

Selvfølgelig er det dumt at betale for noget, du ikke har brug for. Du må derfor gøre det op med dig selv, hvor vigtigt det er for dig at være forsikret. Lovmæssigt er der ingen krav om, at du skal have en forsikring af din bolig.

Disse forsikringer kunne du også overveje

Hvis du er landet på denne side om forsikringer til bolig, kunne du også være interesseret i at læse om ejerskifteforsikring, bilforsikring og rejseforsikring. Mange forsikringsselskaber tilbyder nemlig mængderabat, når du samler dine forsikringer hos dem.

Ejerskifteforsikring er en forsikring, som du tegner, når du skal til at overtage et hus. Denne forsikring kan hjælpe dig, hvis der er skjulte skader eller ulovlige el- og VVS-installationer. Derudover er der den lovpligtige ansvarsforsikring i forbindelse med en bilforsikring og rejseforsikring, som kan være fordelagtigt, hvis du rejser meget.

Det kan på den ene side være en god ting at samle forsikringer, fordi du får en bedre pris. På den anden side er det også besværligt at gennemskue de reelle priser. Du kan prøve at forhandle lidt med dit forsikringsselskab og forhøre dig om, hvad de kan tilbyde dig, hvis du flytter dine andre forsikringer til dem.

På vores partners hjemmeside kan du få skræddersyede tilbud på forsikringer. Hvorfor vente? Spar penge på forsikring nu!