Udvidet ejerskifteforsikring

Her har du mulighed for at læse mere om og få en udvidet ejerskifteforsikring
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Overvejer du at tegne en udvidet ejerskifteforsikring, så kan du nemt indhente 3 uforpligtende tilbud helt gratis ved at udfylde nedenstående formular. Du vil efterfølgende modtage 3 gode tilbud på udvidede ejerskifteforsikringer fra 3 forskellige forsikringsselskaber.

Her har du mulighed for at læse mere om og få en udvidet ejerskifteforsikring Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Årsager til at tegne en ejerskifteforsikring

Når du skal sælge eller købe en ejendom, så kan en ejerskifteforsikring hjælpe med at skabe tryghed ved overdragelsen. De typer af ejendomme, der kan forsikres med en ejerskifteforsikring er huse, ideelle anparter samt sommerhuse.

Ejerlejligheder kan kun forsikres med en ejerskifteforsikring, hvis der foreligger en udarbejdet tilstandsrapport, der også inkluderer diverse fællesarealer i ejerforeningen. Da det er både er ret omfattende og dyrt at udarbejde tilstandsrapporter på ejerlejligheder sælges disse oftest uden en ejerskifteforsikring. Her har sælger derfor ansvaret, hvis der efterfølgende dukker skjulte fejl og mangler op.

Det er sælgers ansvar at få en byggesagkyndig til at udarbejde en tilstandsrapport samt en elinstallationsrapport for ejendommen, således at væsentlige fejl og mangler beskrives i disse. Med disse to rapporter i hånden, kan sælger indhente tilbud på ejerskifteforsikringer fra forskellige forsikringsselskaber.

 

Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, der dækker ved skjulte fejl og mangler, der var til stede ved overtagelsen af ejendommen, men som ikke er blevet noteret i hverken tilstandsrapport eller elinstallationsrapporten.

En standard ejerskifteforsikring dækker altså de mest almindelige fejl og mangler, såsom ulovlige vvs -og elinstallationer der enten skal udbedres eller lovliggøres. Derudover kan der være dækning, hvis der er forhold ved ejendommens stand, der er usædvanlige i forhold til alderen på denne. Her sammenlignes der med standen på andre huse af samme alder.

Standard ejerskifteforsikringen dækker i 5 år efter overtagelsen af ejendommen. Hvis du vil have en forsikring, der dækker endnu flere punkter samt i flere år frem, så skal du tegne en udvidet ejerskifteforsikring.

 udvidet ejerskifteforsikring

Hvorfor vælge en udvidet ejerskifteforsikring?

En udvidet ejerskifteforsikring dækker ikke blot de lovmæssige minimumskrav, som det er tilfældet med en standard ejerskifteforsikring, men kan desuden dække nogle af de følgende fejl og mangler:

  • Ulovlige kloakledninger
  • Ulovlige stikledninger
  • Forurening af grunden
  • Skimmelsvamp

En udvidet ejerskifteforsikring dækker ved skader og defekter på grund af ulovlige stikledninger og ulovlige kloakledninger på grunden. Forsikringen dækker dog ikke, hvis der er tale om almindelig slitage på rørene.

I nogle tilfælde dækker en udvidet ejerskifteforsikring, hvis det viser sig, at grunden er forurenet og du slipper for at skulle betale for at få den renset.

Med en udvidet forsikring er du i nogle tilfælde også dækket ind, hvis der skal fjernes skimmelsvamp fra indbo. Yderligere dækker nogle udvidede ejerskifteforsikringer manglende vådrumssikring.

LÆS OGSÅ: Ejerskifteforsikring

 

Hvad koster en udvidet ejerskifteforsikring?

Prisen på en udvidet ejerskifteforsikring kan variere væsentligt og afhænger blandt andet af følgende faktorer:

  • Ejendommens størrelse
  • Ejendommens alder
  • Ejendommens stand

Ejendommens størrelse samt standen set i forhold til andre ejendomme på samme alder er punkter, der påvirker prisen du skal betale for forsikringsydelsen.

Præmien på en ejerskifteforsikring betales som et éngangsbeløb og betales af begge parter i en ejendomshandel. Sælger er forpligtet til at betale et beløb til køber, der svarer til halvdelen af præmien på den billigste ejerskifteforsikring. Vælger du som køber at tegne en udvidet ejerskifteforsikring, skal du selv betale differencen mellem den billige og den dyre.

Selvrisikoen må ifølge loven maksimalt være på 5.000 kroner per skade og samlet set må selvrisikoen ikke overstige 50.000 i hele perioden, hvor forsikringen løber. Selvrisikoen afhænger blandt andet af din tilstandsrapport.

Normalt koster en standard ejerskifteforsikring cirka 7.000 til 15.000 kroner, hvor en udvidet ejerskifteforsikring typisk vil være nogle tusinde kroner dyrere. Da den præcise pris er afhængig af mange faktorer, er det bedst at indhente tilbud hos forsikringsselskaberne på baggrund af dine specifikke forhold.