God ejerskifteforsikring

Vil du vide hvor og hvordan du kan få en god ejerskifteforsikring? så læs med her
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Find en god ejerskifteforsikring

Her på Mikonomi.dk vil vi gerne hjælpe med at guide dig til, hvordan du finder en god ejerskifteforsikring. Vi vil i dette indlæg komme ind på fordelene ved at tegne en ejerskifteforsikring, forskelle på en standard ejerskifteforsikring og en udvidet samt hvordan du finder en god ejerskifteforsikring.

En ejerskifteforsikring skaber tryghed ved ejendomshandel uanset om du er sælger eller køber, da du slipper for at bære ansvaret , hvis der dukker skjulte fejl og mangler op.

Sælger skal få en byggesagkyndig til at udarbejde en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport, hvorefter der kan indhentes tilbud på ejerskifteforsikringer. Uden disse rapporter, kan der ikke tegnes en ejerskifteforsikring.

Begge parter bliver sikret ved en ejerskifteforsikring, og derfor betaler sælger halvdelen af præmien på den billigste ejerskifteforsikring. Køber kan sagtens vælge at tegne en anden forsikring end den sælger foreslår, og skal så selv betale en eventuel difference.

Vil du vide hvor og hvordan du kan få en god ejerskifteforsikring? så læs med her Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Hvorfor vælge en standard ejerskifteforsikring?

Med en standard ejerskifteforsikring får du en god ejerskifteforsikring, hvor du er dækket ind ved de fleste af disse skjulte fejl og mangler:

 • Ulovlige el-installationer
 • Ulovlige vvs-installationer
 • Større skader på huset
 • Usædvanlige forhold ved huset

En standard ejerskifteforsikring dækker, hvis manglende eller ulovlige el - og vvsinstallationer skal udbedres eller lovliggøres. Større skader på huset er skader, der forringer husets værdi eller brugen af det væsentligt. Usædvanlige forhold ved huset skal sammenlignes med andre huse af nogenlunde samme alder. Almindeligt slid dækkes altså ikke med en ejerskifteforsikring.

De skjulte skader og mangler må ikke være nævnt i tilstandsrapporten, og køber må ikke på anden måde have kendt til disse forud for købet.

Ejerskifteforsikringen dækker ikke fejl og mangler, der opstår efter overtagelsen af ejendommen.

Løbeperioden på en standard ejerskifteforsikring er 5 år.

 

Hvorfor vælge en udvidet ejerskifteforsikring?

Hvis du ønsker en bedre dækning, så skal du tegne en udvidet ejerskifteforsikring. Denne type forsikring dækker ved de samme fejl og mangler som en standard forsikring, men kan desuden dække ved:

 • Ulovlige stikledninger på grunden
 • Ulovlige kloakledninger på grunden
 • Forurening af grunden
 • Skimmelsvamp
 • Manglende vådrumssikrin

En udvidet ejerskifteforsikring dækker endnu flere skjulte fejl og mangler end en standard ejerskifteforsikring. Desuden er løbeperioden længere og du er derfor forsikret i 10 år frem med en udvidet ejerskifteforsikring.

 

Sådan finder du en god ejerskifteforsikring

Du skal som det første læse tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten igennem, så du kan danne dig et overblik over husets umiddelbare stand. Herefter skal du tage stilling til, hvorvidt du blot ønsker en standard ejerskifteforsikring eller en udvidet.

Når du ved, hvilken type ejerskifteforsikring du er interesseret i at tegne, så skal du indhente tilbud hos nogle forskellige forsikringsselskaber. Du skal undersøge betingelserne i forhold til dækning, begrænsninger, selvrisiko samt præmiens størrelse

Du kan indhente tilbud på en god ejerskifteforsikring her på Mikonomi.dk, så du let kan finde frem til den helt rigtige forsikring for dig.