Ejerskifteforsikring til sommerhus

Har du brug for en ejerskifteforsikring til dit sommerhus? Så læs med her
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Bliv kontaktet af 3 forsikringselskaber
3.
Vælg det bedste og billigste tilbud
 • Spar op til 5.000
 • Gratis og uforpligtende
 • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Hvis du står og skal til enten at købe eller sælge et sommerhus, så udfyld nedenstående formular. Herefter vil du blive kontaktet med 3 gode, uforpligtende tilbud på en ejerskifteforsikring til sommerhus.

Har du brug for en ejerskifteforsikring til dit sommerhus? Så læs med her Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Gode råd til køb af sommerhus

Inden køb af et sommerhus, skal du gøre dig nogle omkring, hvilke krav du gerne vil have at sommerhuset lever op til. Det kan du gøre ved at kigge på de følgende punkter og tage stilling til dem:

 • Pris
 • Beliggenhed
 • Adgang til faciliteter
 • Udgifter til vedligeholdelse
 • Udgifter til opvarmning

Prisen på et sommerhus er først og fremmest afhængig af beliggenheden. Andre vigtige faktorer er sommerhusets alder, type, stand og indretning. I forhold til standen af sommerhuset kan det give dig en ekstra tryghed, hvis du tegner en ejerskifteforsikring. Så slipper du for uforudsete udgifter til udbedring eller lovliggørelse af eksempelvis vvs - og elinstallationer.

I forhold til adgang til faciliteter, så gælder det om at undersøge hvor langt der er til nærmeste supermarked, hvor er der en strand I kan bade ved og så videre. Undersøg at nærområdet tilbyder de faciliteter, som I efterspørger.

Du skal desuden gøre dig klart, hvad du maksimalt vil bruge på udgifter både til vedligeholdelse af sommerhuset samt til daglig på eksempelvis opvarmning af huset.

 

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber sommerhus?

Når du har fundet frem til et idyllisk sommerhus, der er perfekt placeret i naturskønne omgivelser, så tænker du måske ikke så meget på at der kan opstå problemer senere hen.

Ligegyldigt hvor perfekt sommerhuset lader til at være, så bliver du dog nødt til at tænke lidt rationelt i forbindelse med et køb af ejendom.

Du skal spørge dig selv om der kan opstå problemer senere hen, som du måske ikke er så opmærksom på lige på nuværende tidspunkt. Det er vigtigt at vide, hvem der har ansvaret, hvis der dukker skjulte fejl og mangler op efter du har overtaget sommerhuset. Med en ejerskifteforsikring er du godt dækket ind, hvis der pludselig opstår problemer, der skyldes eksempelvis dårlige installationer eller andet du ikke var klar over inden købet.

ejerskifteforsikring til sommerhus

Hvilken ejerskifteforsikring til sommerhus?

Når du indgår i en ejendomshandel hvad enten det er et almindeligt hus, ideel anpart eller et sommerhus, så er det altid en god idé med en ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring er en god måde at sikre dig selv, uanset om du har rollen som sælger eller køber. Sælger får en byggesagkyndig til at udarbejde en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport, hvorefter der kan indhentes tilbud på ejerskifteforsikring hos forsikringsselskaberne.

Sælger indhenter tilbud på ejerskifteforsikringer ved at sende tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten til forsikringsselskaberne, som herefter kan give tilbud på en ejerskifteforsikring ud fra disse rapporter. Sælger præsenterer tilbuddene for køber, men køber behøver ikke acceptere nogle af disse. Det står nemlig køber frit for selv at indhente tilbud efterfølgende.

Da begge parter kan drage fordel af, at der tegnes en ejerskifteforsikring, så betaler sælger også en del af præmien. Sælger betaler et beløb til køber svarende til halvdelen af præmien på den billigste ejerskifteforsikring.

Med en ejerskifteforsikring slipper sælger for ansvaret for eventuelle skjulte fejl og mangler. Hvis der bliver noteret fejl og mangler ved huset  i tilstandsrapporten, så vil dette normalt resultere i udbedringer under sælgers ansvar eller at der gives et nedslag i prisen.

LÆS OGSÅ: Ejerskifteforsikring

 

Standard eller udvidet ejerskifteforsikring?

En standard ejerskifteforsikring dækker ved visse skjulte fejl og mangler, der ikke er beskrevet i tilstandsrapporten. En standard ejerskifteforsikring dækker de punkter, der via. lovgivningen er fastsat som minimumskrav såsom el - og vvs-installationer. Denne type forsikring gælder i 5 år.

En udvidet ejerskifteforsikring dækker de samme minimumskrav som standard ejerskifteforsikringen, men med denne type forsikring kan du ydermere være dækket ved:

 • Ulovlige kloak -og stikledninger på grunden
 • Forurening af grunden
 • Skimmelsvamp
 • Manglende vådrumssikring

Du er altså bedre forsikret på en lang række punkter med en udvidet ejerskifteforsikring i forhold til en standard ejerskifteforsikring. Løbeperioden på en udvidet ejerskifteforsikring er på hele 10 år, så du er også sikret i en længere periode. Det er en rigtig god idé at tegne en ejerskifteforsikring på et sommerhus, da du slipper for ubehagelige overraskelser efterfølgende og i stedet kan nyde idyllen.